Asisko- albo za płytko posadzilas i wymarzły ,albo zgniły, albo pożałowała..... Mi sie to nie zdarzyło a od lat sadze czosnki i zawsze wychodza. Nawet gdy pierwszy raz w zyciu z 10 lata temu je posadziłam wyrosly pieknie a to były moje pierwsze cebulowe....
Bozga - Eee tam juz odpowiedziała. Natychmiast gdy zaczęły zasychac a głowki kwiatow były juz wykształcone obciełam wszytskie liscie. I tak czosnki w mojej glinie co roku sa mniejsze to przyciecie lisci ich nie zabija...
Eee tam - jesli nie wypuszczę drzew na zbyt duza wysokosc to nie problem z cięciem. Gdy będą starsze i systematycznie ciete tez nie beda tak intensywnie przyrastać. Ale masz racje trzeba miec świadomość ze taka ilosc drzew formowanych wymga pracy, wysiłku i dobrej kondycji. Jesli z powodu wieku nie bede dała rady zatrudnię młodego ogrodnika
Martaibartek - elata kupowałam stacjonarnie, a własciewie kupowała mi Irenka a ja dokupiłam
Majena na moim wygwizdowie liscie jesienią są wszędzie tylko nie u mnie. A gdy sa na trawniczku M musi regularni zamiatać kosiarką
Popcorn - stipa z 2012 roku , kupiona u Finki , niezniszczalna
Ensata ja mam tylko jednego buka na tyczkach bambusowych, reszty nie rozwieszalam. Fastigaty tak regularnie rosną , ze tylko je strzyge na kwadratowo. Wiosenne cięcie jest najwazniejsze, wtedy koryguje wszystkie niedoskonałości, bo gdy maja duzo lisci to nie jest juz tak łatwo.
Karabela - najpierw sprawdź u BK, a jesli nie bedzie to daj cynk bedziemy szukac. Kilka lat temu kupowałam w bardzo dobrej cenie w Kwiatonie
Iza cieszę sie z matury i z tego ze jestes