Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 20:12, 18 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Sesleria i stipa w korze się elegancko prezentują. Lubie ten efekt uporządkowanych rabat!

Ale szlagier wart kopiowania to Queeny w piwoniach. Ale u mnie juz Queeny lrzekwitły a piwonie jeszcze nie pekają.... Może za rok się w tym samym czasie zbiorą?

Bużka lubię Twa pozytywną energię kobieto

Efekt uporządkowanych rabat Chyba to sobie na domu napiszę i na płocie z każdej strony, jak będę szła sadzić, żeby mi się nie zapominało
I jeszcze szlagier u mnie wart kopiowania Szalona
Ciężko będzie jednak, bo tulipany u mnie też już ledwo zipią, a piwonia jeszcze się nie wyrywa, ale może kiedyś się uda, kto wie
No pozytywnej energii to się nie będę wypierać, żeby mi nie przeszło przypadkiem hihihihihi
Buźka
Ewkakonewka 20:17, 18 maj 2015

beata_m napisał(a)
ale nadrabiania! Ewcia ... no ale rabatki coraz elegantsze!!!!!!!!! Super, pięknie się dzieje. Pozdrawiam cieplutko

Ależ nie nadrabiaj, szkoda czasu, zaraz znowu coś pyknę i będziesz na bieżąco teraz to raczej co nowego zakwitło będzie tylko, bez szaleństw specjalnych
Przy dobrych wiatrach udam się w tym tygodniu po perovską, a potem dłuugo nic bo imprezowo nieogrodowo się zrobi i prawie wszystkie weekendy przez najbliższy miesiąc wypadają. Trochę źle bo tylko na tygodniu coś się dłubnie, ale z drugiej strony żyje się raz Odpozdrawiam
Ewkakonewka 20:31, 18 maj 2015

jazzy napisał(a)
Queeny to twarde sztuki u mnie tez jeszcze stoją jak żołnierze
Stipa piękna! I w ogóle rabaty wyglądają rasowo
Kora daje fajny efekt w połączeniu z Twoim zieloniutkim trawnikiem (mimo, że jeszcze nie nayaranym) i roślinami
Cmoki

Moi żołnierze już w wieku emerytalnym się robią, marszczą się
Z tym rasowo to jeszcze z jeden sezon i będzie dobrze dopiero
Mam jeszcze stertę żwiru, ale u nas taka duża powierzchnia podjazdu wyżwirowana i parkingi, że dałam spokój, no i liczę na to, że w korze tak nie widać liści i płatków spadających
A trawnik zobaczymy, może w przyszłym sezonie zrobię z przodu nowy no bo jak już rabaty skończę powiedzmy, to czym się będę zajmować?
Cmoki
Ewkakonewka 20:44, 18 maj 2015

Hosty wyszły i może uda się przy Waszej pomocy ustalić, jak one się nazywają

nr 1

nr 2

nr 3 jest miniaturą

nr 4
jazzy 23:26, 18 maj 2015

Ale piękne hosty!
Ja jeszcze w tamtym roku bardzo host nie lubiłam (nie wiedzieć czemu), a teraz bardzo mnie sie podobajom
Ewa, poka wierzbę mandżurską Szykuje się na nią (chyba)
Ewkakonewka 09:29, 19 maj 2015

Mszyce atakują czujnym trzeba być non stop.
Ewkakonewka 09:47, 19 maj 2015

jazzy napisał(a)
Ale piękne hosty!
Ja jeszcze w tamtym roku bardzo host nie lubiłam (nie wiedzieć czemu), a teraz bardzo mnie sie podobajom
Ewa, poka wierzbę mandżurską Szykuje się na nią (chyba)

Hosty lubię i dzielę namiętnie, i rozsadzam, i zrobiłam sobie już 14 szt., oczywiście kilka lat to trwa
Ty nie możesz wszystkiego lubić bo masz mieć minimum, a jak się lubi duuużo to potem kłopoty z tym minimum i się robi busz
Wierzbę obfocę po południu, naprawdę chcesz ją mieć? Nie wiem czemu, ale mnie to dziwi, właściwie to bym Ci mogła swoją oddać
beata_m 12:55, 19 maj 2015

piękne hosty, mam podobne Ewcia ale, pojęcia nie mam co do nazw więc mało pomogę ale podziwiać podziwiam
szemusia 16:35, 19 maj 2015

Ewa, a kiedy dzielisz hosty? Bo ja właśnie jedną sobie podzieliłam i nie wiem, czy przetrwa Nie za późno? Podlewam ją mocno...
Ewkakonewka 16:57, 19 maj 2015

beata_m napisał(a)
piękne hosty, mam podobne Ewcia ale, pojęcia nie mam co do nazw więc mało pomogę ale podziwiać podziwiam

Poczekamy na Anię ona ma całą kolekcję to może coś rozpozna Też je podziwiam