Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

nicol21 08:30, 19 maj 2015

Extra ta rzeka tulipanow!
Evergoldy i mnie wkurzaja. Kotu smakuja ich liscie wiec podjada, ale i bez podjadania tez nie rosna a szpeca. Ubiegloroczne sa juz out, a 2 letnie beda out jak bede przerobke rabaty robic.

Widze, ze w donicach klasyka jest fajnie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
dorciabe 09:56, 19 maj 2015

kamasja napisał(a)
Pięknie uchwycony raj tulipanowy, nie dziwię się przechodniom. My mamy przed domem zaledwie 40 szt. tulipanów i też wszyscy podziwiają. Gdzie kupiłaś Goldy, potrzebuję jakiejś jaśniejszej trawki coś w rodzaju hakone do kosodrzewiny. I jeszcze jedno pytanko, nie wiesz czy w szkółce Świdnickiej jest już stipa?

Jeśli chodzi o tulipany to w ilości siłatak myślę
Goldy kupiłam w Leroyu,ale nie wiem czy jeszcze są, bo mało było.
Nie byłam jeszcze w szkółce w Świdniku, ale jak pamiętam to w ubiegłym roku trawy były w czerwcu
dorciabe 10:01, 19 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Extra ta rzeka tulipanow!
Evergoldy i mnie wkurzaja. Kotu smakuja ich liscie wiec podjada, ale i bez podjadania tez nie rosna a szpeca. Ubiegloroczne sa juz out, a 2 letnie beda out jak bede przerobke rabaty robic.

Widze, ze w donicach klasyka jest fajnie!

Donice nudne czyli trawa vertigo i różowe surfinie jakoś nie poszalałam, kupiłam białe surfinie,ale inne niż w ubiegłym roku i nie bardzo mi sie podobają. Mam jeszcze kosmos czekoladowy w donicy,ale poczekamy jeszcze na niego, bo maciupci jest
Jakoś sporo osób narzeka na evergoldy, ja się pozbyłam, miałam dość czekania aż się pozbiera
Macham
kachat 10:07, 19 maj 2015

Tulipany przecudne, i jak pięknie je posadziłaś Już wpisałam na jesienną listę zakupów
kamasja 10:11, 19 maj 2015

Dzięki Dorcia!
Gocha 10:34, 19 maj 2015

Dorotko a ja jednak daję szansę ubiegłorocznym Evergoldom- powyciagałam im kwiaty i już startują z liśćmi a poniewać do jesieni jeszcze daleko to mam nadzieję że będą jeszcze zachwycać mimo tego późniejszego ruszania. W LM nie było już wyboru Gold Fontain- ja kupiłam 3 szt. i zostały chyba jakieś marniejsze 2 szt. 2 dni temu. Vertigo było nieco więcej.
Ewkakonewka 11:00, 19 maj 2015

Trochę traw mają w Świdniku, a stipa na pewno jest, byłam wczoraj. Cen za nic na świecie nie pamiętam
dorciabe 12:51, 19 maj 2015

kachat napisał(a)
Tulipany przecudne, i jak pięknie je posadziłaś Już wpisałam na jesienną listę zakupów

Aaaa ja też mam juz listę zakupów na jesień tak to już jest,machina sie kręci
Dziękuję w imieniu tulipanów
dorciabe 12:52, 19 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Trochę traw mają w Świdniku, a stipa na pewno jest, byłam wczoraj. Cen za nic na świecie nie pamiętam

kamasja napisał(a)
Dzięki Dorcia!

Ewcia na posterunku, dzięki

Ewkakonewka 12:55, 19 maj 2015

Przetaczniki też tam są, ale kilka odmian i nie wiedziałam, który chcieć