Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje poletko 12:00, 06 lip 2012

Do góry
Ogarniam dziś chałupę ,ale co chwilka odpoczynek i zaglądam to tu, to tam

A na jesieni wielki przekop! wielkie porządki! już wiem co będę zmieniać!!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:00, 06 lip 2012

Do góry
Najlepsze życzenia Imieninowe! oraz udanego urlopu
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 11:56, 06 lip 2012

Do góry
Witajcie.
Dziś kupiłam całkiem okazały bukszpan. Bardzo mi na nim zależy dlatego pozwoliłam sobie zrobić kilka zdjęć abyście go zdiagnozowali

Kolorowy ogród na piasku 11:52, 06 lip 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Vivo, dzięki za dzwonka kremowego. Poczułam się tak jak bym go dostała osobiście. Dobrze, że macie ten staw i jest z czego wodę ciągnąć, no woda ze stawu na pewno lepsza jak kranówa. Ja podlewam zwyczajnie z węża. Zawsze staram się podlewać tak, żeby liście zdążyły obeschnąć. Te delikatniejsze i warzywa podlewam konewką pod liście. No i mam beczkę na deszczówkę, albo nalewamy wody żeby odstała i nie była zimna.

Bożenko, tak mialo być
Z podlewaniem każdy radzi sobie jak może... deszczówka i nagrzana woda są super, ja też zawsze mam wodę w starej wannie do podlewania doniczek
Tym razem lelija dla Ciebie

Goździk brodaty (Dianthus barbatus) 11:50, 06 lip 2012

Do góry

Są pachnące, kolorowe, długo trzymają się wazonie, lubią je motyle, lubimy i my
Kolorowy ogród na piasku 11:47, 06 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Viva dzisiaj za późno aby robić zdjęcie krzaczek, dostałam w prezencie na opasce pisało Raphaello ale takiej róży nie ma krzaczek się nie rozwala sztywno rośnie pąki zawsze takie ciemne

Aniu, tak jak przypuszczałam, może to być angielka Otello,mam ją, jednak muszę poobserwować pąki, bo nie pamiętam, by były takie ciemne.
Jak napisałaś, że była podpisana Rafaello, to się umiałam ... świetny chwyt marketingowy; Rafaello tak super rozleklamowane, to się świetnie sprzeda, o Otello teraz już się nie mówi....

To jest mój Otello, na zdjęciu nie widać środka ale w pełnym rozkwicie jest widoczny, tylko zobacz czy twój ma takie liście, bo wydaje mi się, że jaśniejsze i jednak cięzkie kwiaty przechylają pędy, co widać

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 11:46, 06 lip 2012

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy

Róża, jest przepiękna i cudnie pachnie. Niestety nn, może ktoś zna jej nazwę??

I to mój pierwszy i bardzo, bardzo ciężki bukszpan, kupione za całe 25zł (polarisek dla skali )
Kondziowy Ogród :) 11:41, 06 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Śliczna bulwinka
Ogród też, ale zdjęcie suni trzeba było wrzucić na koniec, bo się na roślinach skupić już nie mogłam

Pozdrowienia od koleżanki Tosi
Wizytówka - Boso po rosie :-) 11:39, 06 lip 2012

Do góry

Witam serdecznie w moim ogrodzie
Mój kawałek raju 11:18, 06 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Cd.lilii, które już kwitną [img ]

Co to za piekność fioletowo-biala??

Piekne są..... kiedyś sobie takie kupiłam..i dostałam inne..... a te by właśnie pasowały do mojego akanta....
Piękne masz liliowisko
Ogród Leny. 11:10, 06 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Martek bardzo dziękuję
Kulki,"stożki" wymagają korekty

A tego miejsc alenko to jakoś uaciebie nie odnotowałam!!! Ale super pomysł na różnicę poziomów i jakie piekne topiary.

Kochani,rady potrzebuję - otóż krąży mi po głowie zmiana tej rabaty...kupiłam cisy po 2zł...
I naszło mnie aby zamiast bukszpanów i lawend wsadzić tam tylko żywopłot z cisa bo: dom jest blisko drogi,jest wysoki i może wizualnie dzięki cisowi złagodnieje.
Dodatkowo zyskam osłonę i piękne tło
Ale czy można jeszcze bukszpany przesadzać?
Raczej tak...

oto maleństwa:

Tu moje "kule cisowe" hihihi

Kupiłam jeszcze trzy sztuki....trzmieliny...tak myślałam do dziś kiedy na etykiecie przeczytałam że to "ligustrum ovalifolium aureum" ... słońce,upał i brak zdrowego myślenia - jednak podoba mi się i myślę o wsadzeniu ich do donic-których brak!

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:01, 06 lip 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Kasiu, chciałabym ci przesłać trochę chłodku ale nie mam, u nas też strasznie gorąco i wszystkie deszcze nas omijają. Do ogrodu wychodzimy tylko w celu podlewania, coby nasze roślinki jokoś przetrwały ten upał.

Możesz napisać jakie masz plany na tę rabatę, czy może róże pnące ,

Też mam bardzo dużo powoju, ale na tych rabatach, gdzie wcześniej zawzięłam sie i randapowałam go prawie wcale nie ma, może powalcz troszkę z nim zanim wlezie Ci dalej.
Tuja może tak upał zareagowała ......?

Ogród Leny. 10:55, 06 lip 2012

Do góry
Irenko w takim razie w przyszłym roku jest nadzieja że zakwitnie

Betysia dzięki za rade odnośnie Perovskia - skorzystam!!!

Moje wędrują każdego roku po rabatach i z tego powodu jeszcze nie kwitną...ale już ciut,ciut im brakuje

Mira to co napisałaś to dla mnie największy komplement i chętnie zapraszam do siebie - może jak się schłodzi to "Małopolanki " do mnie zapraszam na "bajdurzenie w ogrodzie"

bociek bardzo dziękuję -Aniu a kula na nóżce zdobyta za grosze na giełdzie samochodowej

Betysiu upał osiąga mega temperatury , przez co w ogrodzie pracować się nie chce - do tego "bąki-komary" mnie atakują

Pogaduchy skowronków 10:53, 06 lip 2012

Do góry
Witajcie. I nadal upał okropny. W cieniu mamy teraz o 10.45,31,6 C, a w słońcu 47 C. Na niebie ani jednej chmurki, powietrze stoi w miejscu. Jako tako żyć można jak spadnie rosa. Wczoraj po podlewaniu ogródka odpoczywałam na schodach i wypatrzyłam piękno kwitnących jukk. Przesyłam Wam wieczorne uroki ogrodu.

Idę robić napój z mięty i cytryny wg. przepisu P. Zubilewicza.
Ogród Leny. 10:42, 06 lip 2012

Do góry
[ Vivo bardzo dziękuję za "osobliwości"

Ta główka to "allium sphaerocephalon".

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 10:40, 06 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witek z kolei był zainteresowany zupełnie czymś innym Fascynowała go płonąca fontanna

WyTyFy? Ja chcem takie!!!
Pszczelarnia 10:34, 06 lip 2012

Do góry

zaglądam bardzo często !! uwierz!
Ale obok tego widoczku nie dało sie przemknąć na cichacza!Pozdrawiam bardzo,ale to bardzo!!

Aha !co prawda już późnawo ,ale dwusetki jak najbardziej gratuluję

Ogród u stóp klasztoru 10:12, 06 lip 2012

Do góry
alinak napisał(a)
dzisiaj wracam do róż , bo przecież nie da się przeoczyć takich kwiatków

chce przypomnieć zapominalskim że obrywanie przekwitłych róż przedłuża kwitnienie i roślina nie zużywa nie potrzebnie papu na owoce

ALBA - rośnie w towarzystwie przytuliny wonnej

Witaj Alinko...
o matuniu jak pieknie, cudnie to stworzylas oj moje klimaty, chyba sobie wydrukuje i w ramce postawie...!
Roze to twoja pasja ale i one traktuja cie w wyjatkowy sposob...az serce peka z radosci!!!
Alinko mam swoje typy na towarzystwo dla mojej mokrej panienki ...ale chcialabym ciebie zapytac o twoje typy !!!!
wokol oczka po bokach chce zrobic waskie rabaty w ksztalcie ksiezyca z bialymi rozami po srodku i bialymi liliami na koncach... a wiec jakie biale roze bys radzila...?

- ICEBERG
-WHITE THE FAIRY
-Mme ALFRED DE ROUGEMONT
- a moze wlasnie twoja ALBA ?????
z gory dziekuje za jakiekolwoiek sugestie !!!
pozdrawiam i cudnego dnia i weekendu wsrod...roz oczywiscie!!!!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:58, 06 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)
a u mnie wlasnie po burzy...ale juz wychodzi slonko ...

Betysiu prześlicznie jej w tej aranżacji. Wygląda jakby była tam od zawsze!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies