Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

popcorn 14:18, 06 sie 2012

A moze morwé odm pendula? Mam, ladne drzewko, wieksze nie urosnie (ma 2.2 metra, szczepione) i owocuje - sama radosc ale zielone, zolte nie
Lena tez pokazywala ostatnio, ma chyba 3 szt...
coli 14:37, 06 sie 2012

Tak wygląda Morwa:

Miłorząb ładniejszy i fajnie się przebarwia jesienią

Ana, a jaki masz tynk na domu? Taki baranek? Nie było problemu z przyklejeniem cegiełek?
kubi2000 14:49, 06 sie 2012

ojej jak slicznie. Taras robi wrażenie. Ja zamierzam też obłożyć ściany tarasu, tak jak Ty. I tez przyłączam się do pytania o tynk. Baranek czy "zacierka"
Ana 19:39, 06 sie 2012

wróciłam...z niczym

jestem wściekła, bo tylko zmarnowałam, czas, paliwo...i nerwy...stwierdzam,że Smętowice coraz słabiej zaopatrzone, a rośliny zaczynają im chorować...był mariken, ale jakiś taki przypalony, chyba z mącZniakiem...wredei wygladał tragicznie wręcz - brązowy i popalony, bukszpany podrożały i za taką cenę to ja na miejscu mam większe...az mi się płakac chce, bo nie kupiłam nic a nic (byliny to porazka, żadnego wyboru)...

Zaczynam zastanawiac sie czy zamiast małych kulek bukszpanowych nie dać thui danica, a zamiast większych świerka kulistego (jednego dużego już mam z fronotowej rabaty - i tak jest do przesadzenia) albo kosodrzewiny...muszę ochłonąć, bo całe moje plany wzięły w łeb...

Co do pytań, to:
Nieszka - taras zadaszony płytą z poliwęglanu komorowego - Ocia też ma bardzo podobny, tyle, że mój bezbarwny, a jej mleczny. Ja doszyję jeszcze lniane fałdy pod spodem....

Asia - będa barierki na tarasie, ale od frontu po calości - takie "iksy", boki będą bez barierek

Kubi - tynk - baranek, fachiwec zaręczal, że trzyamć się będzie...czas pokaże

agata_chrosc... 20:10, 06 sie 2012

No to kiepsko z tą szkółką. Ale może nie ma tego złego... masz czas pomyśleć i może coś oryginalnego przyjdzie Ci do głowy? A może jakaś duża trawa (np. miskant, ale tym razem z szerokimi liśćmi - Groose Fontaine np), do tego kosodrzewina, klonik palmowy, głazik malowniczy, żwirek, a może nawet jakieś naturalistyczne ciurkadełko? Taki wstęp do rabaty japońskiej? Jest takie piękne zdjęcie w wątku o trawach https://www.ogrodowisko.pl/watek/1306-trawy-ekspansywne
Chodzi mi o to pod opisem Spartiny. Tam co prawda jest mały pagórek i strumyczek, ale na płaskim i bez strumyczka podobne nasadzenia tez byłyby piekne.
To tak żebyś juz mysli zajęła czymś innym
Przetacznik 20:13, 06 sie 2012

uuu,to fatalnie Ano,znam ten ból, .najpierw porywy serca z nadzieją na super zakupy a potem wielkie rozczarowanie...: (
Uważam, że należy Ci się jakaś pocieszka. Beztroski film i zimne piwo imbirowe propozyszyn ; )
Ana 20:15, 06 sie 2012

Agatko dzięki - cuś takiego będzie wlaśnie na skarpie...kloniki nie dadzą tu rady, bo tu poludniowa wystawa, patelnia cały dzien - będa się przypalac...chyba stanie na kulistych iglakach jednak i do tego moja upatrzona trawka carex bronze form...
Matka 20:16, 06 sie 2012

Aniu, taras BAJER!!!!

Już się widzę na kawce u Ciebie
Ana 20:18, 06 sie 2012

Przetacznik napisał(a)
uuu,to fatalnie Ano,znam ten ból, .najpierw porywy serca z nadzieją na super zakupy a potem wielkie rozczarowanie...: (
Uważam, że należy Ci się jakaś pocieszka. Beztroski film i zimne piwo imbirowe propozyszyn ; )

propozyszyn akcepted olmołst
będzie piwo cranberry...i dobra ksiązka

wczoraj połknęłam całą prawie 400-stronową powieść Hanny Krall....no nie wypada chyba powiedziec o tej książce, że fajna...cięzka dość, tematy okrutne...ale ja tam zawsze wolalam takie od romansow...dziś będzie coś innego...
Ana 20:18, 06 sie 2012

Bogda napisał(a)
Aniu, taras BAJER!!!!

Już się widzę na kawce u Ciebie

Ty kochana to już mi drugi sezon obiecujesz