Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:03, 25 maj 2012

Do góry
[quoteirena_milek napisał(a)]

O ja ładnie kwitnie u Ciebie pęcherznica, moja przycinana to pewnie się nie doczekam takich kwiatków. Śliczne delikatne jak pampuchy
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:59, 25 maj 2012

Do góry
RATUNKU
dzisiaj będąc u mojej teściowej zobaczyłam jak marnieje jej przepiękna 10 letnia wiśnia piłkowana.Zrobiłam zdjęcia.Ta gąsienica jest na wielu gałęziach od dołu do góry.Nawet nie wiem co to jest i jak temu zaradzić. Drzewo jest strasznie wysokie i nie ma jak sięgnąć żeby zrobić oprysk.Zostaje tylko opcja podlania czymś ...tylko czym ??????

Nasz mały raj na ziemi :) 22:59, 25 maj 2012

Do góry
Świeże przyrosty na tui aurea nana, na świerku białym i hakuro wciąż zachwycają

Ogródek Hanusi po zimie 22:57, 25 maj 2012

Do góry
Jolu.Lilak jeszcze za dobrze wczoraj nie był rozwinięty, więc z zapachem....trudno wyczuć.W poniedziałek będę niuchać.
Bogdo, U mnie citronelka kiepsko wygląda ,a oregano.... sama widziałaś.Za sadzonkę zapłaciłam 4 zł,,to nie 10-11.,jak wołają za żurawki.Teraz już mój krzaczek się rozrósł,i jak tylko przyjdzie okres z opadami....podzielę.
Nasz mały raj na ziemi :) 22:55, 25 maj 2012

Do góry

Ubiorek zmienia kolor na różowy

Berberys Admiration nabiera swoich jaskrawych kolorków...

Rojniki szaleją

Moje ogrodowe początki :) 22:55, 25 maj 2012

Do góry
Moje ogrodowe początki :) 22:54, 25 maj 2012

Do góry
Trzeba też oberwac najgorsze liście.

Tak wyglądal mój -teraz to prawie łysy chochoł. Ale co zrobic - tak to bywa w ogródku
Moje ogrodowe początki :) 22:53, 25 maj 2012

Do góry
Ta azalia to "IL TASSO"
Lecę w kulki... 22:51, 25 maj 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Donice przed sklepem...

[

ostatnia

Ania chyba zaszaleję i taką fuksjową sobie kupię z różowymi kwaitami wygląda bosko. Do moich szarości by chyba pasiło
A emigrować nie musze bo takie centrum mam 5 min od pracy tylko wolę już tam nie jeździć bo bankrutuję
Ale od dzisiaj zaczynam zbierać na taką wielgachną donice.

Do koloru szrego róż pasuje idealnie - taki kontrastowy. Widziałam połączenie szarego domu ( tynku) z czerwonymi donicami z bukszpanowymi kulami ( u mojej siostry ) i moim zdaniem jest ekstra.

...już to widzę ...............
dla mnie też EXTRA

...u Marzenki wszystko EXTRA
Nasz mały raj na ziemi :) 22:50, 25 maj 2012

Do góry
Dzisiejszy dzień pomimo iż był strasznie wietrzny i troszkę zimny spędziliśmy prawie cały na zewnątrz... Słoneczko nawet nam od czasu d czasu przyświecało.... Ja poplewiłam troszkę warzywniak... a Arek skosił trawnik... Reszta dnia to zabawy z dzieciakami

Zrobiłam też kilka zdjęć ogrodu....

Floksowa podusia już prawie przekwitła... teraz zastąpiła ją śnieżnobiała rogownica... Uwielbiam ją

Fajnie kontrastuje z ciemną dąbrówką która też pięknie kwitnie...

Lecę w kulki... 22:48, 25 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Donice przed sklepem...

[

ostatnia

Ania chyba zaszaleję i taką fuksjową sobie kupię z różowymi kwaitami wygląda bosko. Do moich szarości by chyba pasiło
A emigrować nie musze bo takie centrum mam 5 min od pracy tylko wolę już tam nie jeździć bo bankrutuję

Do koloru szrego róż pasuje idealnie - taki kontrastowy. Widziałam połączenie szarego domu ( tynku) z czerwonymi donicami z bukszpanowymi kulami ( u mojej siostry ) i moim zdaniem jest ekstra.
Puste pole z wysepką kwiatową 22:48, 25 maj 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

(...) Dziś byłam na targu i oddawałam doniczki mojej ogrodniczce, u której kupuję sadzonki. I mówię jej ze łzami w oczach: wszystko zmarzło... A ona mi na to: phi, żadna nowina...

Agnieszka – norrrmalnie się wzruszyłam, że takie LOVE przez Ciebie przemawia...
Ty się lepiej weź i pozszywaj jak najszybciej...
masz, żeby Ci nie zabrakło...

!!!
Mój mały raj na ziemi :) 22:45, 25 maj 2012

Do góry
ponieważ zostały mi 2 wrocławskie bukszpany postanowiłam je wsadzić k/furki (no trudno, nie będzie cisa aurera...) i zakupiłam dzisiaj przecudnej urody hosty pod te bukszpany : hosta greead expectatione ! piękna jest !
Lecę w kulki... 22:42, 25 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Donice przed sklepem...

[

ostatnia

Mój mały raj na ziemi :) 22:38, 25 maj 2012

Do góry
trawki jeszcze małe, ale już "widzę" jak pięknie będą wyglądać ! jestem zachwycona projektem Danusi

i te dokupione, Variegatus x 5

jeszcze bidnie to wygląda, ale jak dosadzę cisy i jak to wszystko podrośnie....
hylę czoła Danusiu za nic bym tak nie wymyśliła!
Bajkowy ogród Weroniki 22:37, 25 maj 2012

Do góry
Maju, Kajtkowi wiele można wybaczyć,bo on jest zabawny i kochany.
Haniu, w tamtym roku klekotały dwa boćki, i to chyba na Kajtka. U sąsiadów przybyła kotka,więc i dzieci mieć będzie,ha,ha.
Bogdziu, ale Ci wątki rosną...jak Twoje rododdendrony, a zdjęcia Twoje i nasze to dokumentacja Twojego pięknego ogrodu i miłego spotkania z 19.maja. Boćka mam kilka ujęć, gdyby naszła Cię wena twórcza, boćki podeślę. Pozdrawiam.
A ja uczę się nowego aparatu, a w przerwie na relaks zrobiłam podsumowanie paru majowych kolorów,bo maj się zbliża ku czerwcowi:

Bzy, fiołki, przebiśniegi, krokusy, weigele, różaneczniki, tulipany, kalina, tawuła,magnolia.

Azalie, maki, piwonie, pigwowiec, tulipanki, kuklik.

Irysy, omieg kaukaski, słonecznica (delosperma), krokusy, azalie (i takie wiosenne poduchy żółte...)

Irysy i kosaćce syberyjskie, hiacynty, krokusy, żagwiny, bratki, czubatka, floksy szydlaste.

Magnolia, akacja, skalnice, bzy,bergenie, azalie, clematisy, głóg.
I jeszcze można wymieniać. To na dobranoc.

Moje roślinki 22:35, 25 maj 2012

Do góry
Maju, spóźniłam się na pierwszą seteczkę ale szczerze życzę kolejnych stronek z fajnymi kurkami
uwielbiam jajecznicę ze szczypiorkiem
Dla Ciebie moja azalia,która już niestety zaczyna przekwitać. Szkoda, że tak szybko

Puste pole z wysepką kwiatową 22:35, 25 maj 2012

Do góry
D o p e ł z ł a m tu jakoś......... 20 wiader kompostu przydźwigałam i rozsypałam między rośliny, potem 3 godz podlewałam... No, przynajmniej teraz ziemia ma kolor ziemi, bo jak wyschnie na beton, to robi się biała, a mnie to doprowadza do szału!

Celinko – niektóre osoby poznałam już wcześniej, a pozostałe... Jakby to powiedzieć... Wszyscy padali sobie w objęcia jakby się znali od lat! My tu wszyscy jak bluszcz: wrośnięci korzeniami w Ogrodowisko, a oplatamy Danusię.... Ciebie Celinko też już nieźle znam, a jak się spotkamy – to jak stare kumpele... A z piwoniami w tym roku jest dziwnie. Bujan – ta czerwona najwcześniejsza, pięknie zawiązała duże pączki, po czym zwiędły i obwisły. Sterczy tylko jeden pączek, ale taki jakiś... Ogromna kępa późniejszej różowej prawie w ogóle nie wzeszła ( u znajomej od której ją dostałam – też), a inne piękne, całe w pączkach.

Bogdziu kochana – Tobie należą się wszelkie komplementacje, nie mnie! Oboje z mężem bez przerwy Cię wspominamy, a rodzina i znajomi, którym chwalimy się zdjęciami, nie mogą uwierzyć, że byliśmy w TAKIM ogrodzie, u TAKICH wspaniałych i szczodrych ludzi!!!

Basieńko – a toś mi sesję zdjęciową zrobiła!!! Twój aparat to wytrzymał? Dziękuję za stronkę – ale poczytam nadprogramowo, bo nie nadążam

Aniu – ja bym się zdziwiła, gdybyś Ty czegoś nie wiedziała. Ty masz net w małym paluszku.

Aniu asc – ja już nawet pocieszaczy nie chcę! Dziś byłam na targu i oddawałam doniczki mojej ogrodniczce, u której kupuję sadzonki. I mówię jej ze łzami w oczach: wszystko zmarzło... A ona mi na to: phi, żadna nowina...

Agnieszka – norrrmalnie się wzruszyłam, że takie LOVE przez Ciebie przemawia...
Ty się lepiej weź i pozszywaj jak najszybciej...
masz, żeby Ci nie zabrakło...

Lecę w kulki... 22:35, 25 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Coś dla dziewczyn z Dolnego Śląska

A u nas pusto, prawie wszystko wymiotło...
Ogród w Alei Lipowej... 22:34, 25 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Fotoski dzisiejsze:

mój piesek od razu leżakował na swoim ulubionym miejscu

ale masz trawkę.............fiu, fiu, fiu
piesek leży jakby na dywanie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies