Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

kwiatholandii 08:17, 06 sie 2012

A graby. o Matko... ogromne!! Pewnie tak idą przez podcinanie. Stosujesz coś jeszcze?
Lena 08:22, 06 sie 2012

Marzenka aż trudno uwierzyć że tak bujny ogród,powstał w jeden sezon!!!
Uwielbiam

Dlaczego chcesz przesadzić buka?Piękne ma miejsce - a mój też zieleniał by w następnym roku stać się czerwonym
Wieloszka 08:33, 06 sie 2012

Marzenko, ależ bosssskie zdjęcia z Twojego ogrodu!!! Teraz jest najpiękniejsza pora w ogrodzie! Wszystko po prostu mega bujne, soczyste!!!
No a na te limki napatrzeć się nie mogę, zwłaszcza porównując je z moimi... Po weekendzie kolejna sztuka do wyrzucenia... Dziś spróbuję zmienić im ziemię jak radziłyście... Czy to na pewno lime marmelade? Powtórz proszę w jakich warunkach glebowych i słonecznych rosną u Ciebie, że TAK wyglądają

Marzena2007 napisał(a)

Evchen 08:48, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Trawa vertigo urosła jak jakiś potwór!!! Szukam chętnych do dzielenia jesienią i przezimowania!!! Nie widać mojej wielkiej kuli bukszpanowej po lewej stronie. Brrr

Z dlaszej perspektywy rabata. Wreszcie wisienki podrosły.

i bliższej

Madżenka, to ja szukam jak ulokować moje owocowe, a tu taka gotowa inspiration????
Na trawkę się zapisuję, o ile zostało Ci jeszcze jakieś źdźbło...
Idę oglądać dalej..
Evchen 08:53, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kule od Moniki. Monika dziękuję!!!! Muszę teraz granitowy żwirek skombinować....

A teraz proszę o odnalezienie różnicy na obu zdjęciach

Pierwsze zdjęcie posiada więcej trawki.. o jakieś 150 źdzbeł.. no może 152 Zgadałam?
Kilka kępek z przodu
Sebek 09:25, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kule od Moniki. Monika dziękuję!!!! Muszę teraz granitowy żwirek skombinować....

A teraz proszę o odnalezienie różnicy na obu zdjęciach

Przesunęłaś dzwonki i przybyło traw Kuleczki wyglądają bosko!

No i jeszcze muszę pochwalić kanciki

A co do trawy - jakbyś miała za dużo to ja też chętnie - mógłbym odebrać sadzonkę u Kapiasów?
JulkAd 09:32, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Trawa vertigo urosła jak jakiś potwór!!! Szukam chętnych do dzielenia jesienią i przezimowania!!! Nie widać mojej wielkiej kuli bukszpanowej po lewej stronie. Brrr

Z dlaszej perspektywy rabata. Wreszcie wisienki podrosły.

i bliższej

Kulki na tle tej trawy obłędne. Jak Ci trawska zostanie to ja też sie piszę
Rozumiem, że ta rabata jest w słońcu? Napisz mi proszę jakie to żurawki masz na 2 i 3 zdjęciu?
ania_wesola 10:25, 06 sie 2012

Ale wszystko urosło pięknie
myszorek 11:57, 06 sie 2012

Marzenka, ale masz pięknie. Bardzo mi się podoba. Nareszcie widać to przemieszanie dzikości i uporządkowania. Uwielbiam taką "siłowankę" w ogrodzie. Jest przewspaniale, zmiennie i dynamicznie. Vertigo robi przeogromne wrazenie, muszę się za nią rozejrzeć koniecznie po sklepach, bo nawet jeśli sezonowa ma takie przyrosty, to warto ją kupować co roku.
Co do brzóz, to otwieram oczy ze zdziwienia, moje od wiosny ani drgną, co więcej 3na 5 zbrązowiało i musiałam wymieniać. Nie wiem już jak mam je niańczyć, a tu takie olbrzymy porosły. O grabie nie wspomnę- mój się kisi od dwóch lat i ma 40 cm, aż 2 razy go przyciełam, a on dalej nic-same patyki- a tak mi się marzą grabowe smukłe, piękne stożki w trawach.
Podsumowując masz dar widzenia piękna i w domu i w ogrodzie (chętnie zobaczyłabym jakieś zdjęcia domu). Estetka i detalistka w kazdym calu. Kłaniam się pięknie.
myszorek 12:13, 06 sie 2012

Marzenka tu masz podobne leżaki, choć droższe od moich- jednak listewki mają też grubsze. Wydaje mi się, że bardzo ciekawa opcja
http://allegro.pl/iter-ekskluzywne-meble-ogrodowe-z-akacji-lezak-i2510331728.html