Piękne miejsca w ogrodzie i rośliny pokazujesz.
Pisałaś w moim wątku, że takie rabaty jak u mnie wymagają wiele pracy, ale myślę że u Ciebie jest ich nawet więcej, masz mnóstwo bylin, które wymagają przecież ciągłej pracy.
Róże dopiero zaczęły kwitnąć, pokazuj więcej.
Robert teraz już powinno być cieplej to wszystko pójdzie w górę, u mnie 2 dni deszczu i busz się zrobił wszystko kipi, a najwięcej chwaściory nic mi nie zeszpeciłeś
A te niskie goździki to po prostu uwielbiam - za ich słodki zapach głównie! Mam je w kilku miejscach ogrodu - sama rozmnożyłam z małej kępki - i pachną po prostu obłędnie
Tu zakwitła roślinka, co do której pewności nie mam - czy to są mieczyki abisyńskie?
A rośnie sobie ta piwonia razem z liliowcami i jedną pnącą różą - co do której mam wielkie nadzieje bo i pączkami obsypana - na rabacie, która powstała w minioną jesień i którą w ostatnich dniach wysypałam drobnym żwirkiem bo jakoś mi tak do schodów wejściowych pasuje
A zaraz przy furtce i kuble na śmieci ustawiłam wiadro z liliami, które dostałam od Babci wczesną wiosną.
Pięknie mi już wybujały - mam tylko nadzieję, ze nie będą czerwone ani żółte ani pomarańczowe !