Ożesz w morde jeża.....czemu u nas taka pustynia jeśli chodzi o zaopatrzenie....
Wspaniała szkółka - ja będąc parę dni temu w "mojej" zauważyłam aż dwie sztuki trawek....
Przyłączę się do Ożesz w mordę jeża.... Gdzie jest taka szkólka, Anka jakde do Warszawy!!!!
zaczyna się mecz
Hiszpania - Włochy
kibicuję oczywiście
tym razem włoskiej drużynie
i tu dla nich coś muszę wtyknąć
co prawda biały u nich na faladze to ser fetta ale białe iryski też będą ok
porządkujemy lawendziak- mnogość wszystkiego na nim zaczeła mnie dobijać. Mąż zasugerował trzymanie się projektu i miał zację, jeszcze tylko paru krzaczków brakuje, ale wygląda o niebo porządniej
przystrzygłam elegancko thujki od Taty- nawet teraz się prezentują chyba dobrze
okorowane rabaty wyglądają o niebo lepiej, niech tylko kora ściemnieje trochę. Obsypywał ktoś rabaty węglem?
Witam Was w dniu dzisiejszym surfinią która od daty kupienia podwoiła swoją objętość narazie cieszy oko i jest sprysikowana regularnie p-ko mszycy mam nadzieję, że doczekam się girlandy kwiatów zasłaniającej doniczkę )))
Witaj !
ogródek dla kota ? to już mi się podoba
a z tym drapaniem młodych drzewek to racja - mam niestety odrapane
mój kiciuś kocimiętki nie specjalnie - są różne kocimiętki - uważaj na koty z okolicy
a trawki zwłaszcza trwarde to ulubione
pozdrawiam Cię
i lecę kibicować, mój kot jakiś nie zainteresowany
Kasiu, czy dobrze rozumiem, że szałwię masz od 2 lat? Jeśli tak to pięknie się rozrasta (a to fajnie bo moja też powinna się zagęścić - sadziłam zeszłej jesieni małe sadzonki)
Powiedz jakie masz kosmosy - jaki kolor? Ja kupiłam pełne - ale z paczuszki wzeszło raptem 5 sztuk: (
To piękne kwiatki takie zwiewne, delikatne...
Weronika znowu masz ładne zdjęcie
szałwię w sumie to mam ok. roku , małe sadzonki szałwii sadziłam maj/czerwiec 2011 r.i wtedy wyglądały tak
pod koniec lipca 2011 tak
już pod koniec lata 2011 były dorodne
ale w tym roku o tej porze jest 2 a może 3 razy wyższa, czym mnie miło zaskoczyła mogę bez kozery powiedzieć, że wyrobiła 200 % normy )) tworzy piękne plamy kolorystyczne. Muszę koniecznie dokupić jeszcze białą, ale u nas nie widziałam jak trafię to kupię
Dzisiejsze zdjęcie szałwii
Kosmosy są cudne odkryłam je w 2011 r. i stwierdziłam, że muszę mieć )) siałam z nasionek z torebek i to jest chyba ta podstawowa odmiana, jedne były kolorowe a inne w białej kompozycji Vilmorin, ale ta biała kompozycja kiepsko coś wygląda w porównaniu do kolorowych. Pierwszy raz siałam, więc zobaczymy co się objawi bardzo chciałabym mieć dużo białych ale z białymi będzie chyba najgorzej podobno kosmosy bardzo łatwo same się rozsiewają - sprawdzimy
Pozdrawiam piękną ogrodniczkę
Wczoraj na śliwce znalazłam niespodziankę - rój pszczół.dziś rano jeszcze były,a przed południem odleciały.Nie wiem czy będzie je widać na zdjęciu,nie chciałam bliżej podchodzić.Ta ciemna plama na gałęzi przy pniu.
Kurcze ale genialne zmiany i to w takim krótkim okresie czasu a co dopiero będzie jak wszystko urośnie jeszcze większe Fajnie wyglądają te proste formy oddzielone kostką, Ale coraz bardziej kuszą mnie bambusy patrząc u Ciebie