Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Poznajemy ptaki 19:21, 24 maj 2012

Do góry
Nie wiem Basiu co Ci poradzić, widać że maluch jeszcze z tydzień musi poczekać na latanie, myślę że wypadają bo pchają się do jedzenia u mnie to aż budki trzeszczą taki jest harmider. Na ziemi rodzice też go wykarmią o ile kot go nie złapie lub sroka.
Wstawiam następne fotki drozda. Moje niunie całe szczęście są grzeczne.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:15, 24 maj 2012

Do góry
Na tarasie stanęła wierzba Hakuro podsadzona bakopą

A na patio posadziłam jukkę karolińską (3 maleństwa od znajomej) i 2 rojniki. Brakuje jeszcze jasnych kamyczków, ktore muszę odkupić. Donicę plastikową pomazałam bejcą wybielającą z IKEI

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:08, 24 maj 2012

Do góry
Pomidorki koktajlowe - maluszki - moje pierwsze pomidorowe dzieciaczki

Papryczki

I podobno białe lilie - zobaczymy czy na pewno Posadziłam je na rabatce przy patio

Mój skromny ogródeczek ... 19:02, 24 maj 2012

Do góry
i na zakonczenie zeby nie zanudzic troszke owocow przy czasie i lepszej pogodzie postaram sie zrobic zdjecia warzywek aa dzis juz zjadlam pierwsze rzodkiewki!
papierówki ( czy papirówki ?) nawet przyznam ze nie wiem ale pieknie obrodzily jak tylko nie opadna to bedzie co jesc

jeden z agrestów

czeresienki

czarna porzeczka robiona na szybko i troszku sie zamazala ..

to tyle na dzis uciekam wrzucic krolika trawy milego wieczorku!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:02, 24 maj 2012

Do góry
A tu pączki hortensji Annabelle

I powojnika Błękitny Anioł

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 18:59, 24 maj 2012

Do góry
No dobrze, oprysk wykonany, popryskałam wszystkie róże i rośliny dookoła + doniczkowe na wszelki wypadek...nie zaobserwowałam kolejnych okazów na różach...

pąki róż nabrzmiewają z dnia na dzień, najokazalsze póki co ma Pastella

Ballade

Pastella

Mój skromny ogródeczek ... 18:53, 24 maj 2012

Do góry
irysy lada dzien zakwitna w koncu! bo u wszystkich widze juz w pelnym rozkwicie ale z racji tego ze byly przesadzone to im wybacze

tak sobie bedzie kwitl szczypiorek

akacja tez kwitnie

a tutaj zeszloroczne sadzonki hortensji , jak widac paki juz sa

Mój jesienny ogród 18:53, 24 maj 2012

Do góry
Witaj Gabrysiu w moich skromnych progach.Ja byłem w Twoim wątku kilka razy ale jakoś nie było okazji coś napisać. Podobało mi się u Ciebie piękną działka chyba większa jeszcze od mojej. Na pewno na nadmiar wolnego czasu nie narzekasz co? Na pewno warto urobić się na takiej działeczce aby chociaż przez chwile delektować się widokami, zapachami i odgłosami Teraz wieczorami na Twoim trawniku pewnie dają koncerty piechotki, bo u mnie szaleją. Gospodyni opowiadała m,i trochę o Tobie jakie to pyszności wypiekasz. Cenne są takie zdolności i super że w ogóle Ci się chce, to już następna zaleta i przy tym urodziwa, po prostu skarb. No dobra, trochę się zapędziłem, miało być o EMach. Powiem że wielkiego doświadczenia nie mam, gdyż zacząłem tę zabawę w marcu, może coś robiłaś nie tak. Musisz pilnować kilku zasad, nie można polewać dzień słoneczny, najlepiej w deszcz lub wieczór, nie można schodzić mniej niż 6 stopni w niższej temperaturze nie rozwijają się, trzeba zużyć zawartość po miesiącu. Ja kupiłem naturalnie aktywny, najpierw zrobiłem kompost na EMach, którym podsypałem rośliny i 3 razy podlewałem. Ja u siebie widzę różnicę, już ją widziałem przed podlewaniem biohumusem. Hoduję jeszcze dżdżownice kalifornijskie, które produkują mi super nawóz. Powiem tylko że takich pięknych i zdrowo wyglądających liści nie miałem i wielkością również odbiegają od normy. Jestem ciekawy jak będą kwitły liliowce i funkie irysy bródkowe też wyglądają ładnie. Wstawie zdjęcia żeby nie być gołosłownym tylko nie wiem czy oddadzą to co chcę pokazać

rabata na końcu ogrodu 18:48, 24 maj 2012

Do góry
W tym roku zdecydowałam się na końcu ogrodu przy płocie założyć rabatę.Narazie jest w niej bardzo mało roślinności gdyz nie mam kompletnie pomysłu,po drugie chciałabym zmienić jej krztałt i cały czas zastanawiam się jak to zrobić aby było ładnie.
Z roślin jakie tam rosną na stałe
przy samym płocie thuje smaragd i thuje jantar-narazie są małe
2 krzaczki iglaste też chyba od thuj,2 wierzby hakuro,i 2 odmiany trawy.Reszta to albo kwiaty jednoroczne albo skalniaki,to na czas aż coś wymyślę...
Pod thujami wysypałam korę a na reszcie ma być żwirek.Narazie wszystko jeszcze jest malutkie a w miejscu gdzie rosną irysy mam dosadzić jeszcze 2 thuje aby była ciągłość a irysy przesadzić tylko gdzie??

Tak wygląda całość

obrzeże zniknie jak tylko będe wiedzieć jak innaczej linie poprowadzić i jak zasiejemy trawę przy rabacie na jesień bo narazie jest jak jest...

z prawej strony rabata ma być przedłużona bo tam ciagnie się płot który chce obsadzić dalej thujami.

największy kłopot mam z lewą stroną gdyż przy rabacie rośnie jabłoń i dość dużo przysłania.Nie wiem też jak w tym miejscu innaczej przeprowadzić linię rabat bo jak ją zwiększe jabłoń znajdzie się w rabacie.
lewa strona

proszę o pomoc
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:47, 24 maj 2012

Do góry
Marzenko ale szalejesz zakupowo oj ale fajnie macie z tym wstawaniem o tej godzinie Gabi to ja druga kawe w pracy zaczynam

Marzenko znalazłem tańsze sosny po 80 mniejsze i większe po 100

Mój skromny ogródeczek ... 18:46, 24 maj 2012

Do góry
troche zwierzakow strasznie były zaciekawione co robie i ze ich nie lapie do spania

a ten maluch najladniejszy

Cezar ma przerwe w ciągłym mialczeniu i wygrzewa sie do słońca

i jedna kaczucha bo reszta szybko zwiała a chodza juz sobie luzem wiec nie chcialam za nimi biegac
Ogródek Hanusi po zimie 18:44, 24 maj 2012

Do góry
Haniu co prawda spóźnione ale za to najszczersze gratulacje 600 stron

Mój skromny ogródeczek ... 18:38, 24 maj 2012

Do góry
Dziś było strasznie duszno wiec i sil do pracy malo ale pomiedzy plewieniem i grabaniem trawy dla krolikow zrobilam kilka zdjec jak wspominalam brat zakupil aparat wiec w koncu bede mogla powoli uczyc sie robic fajne zdjecia zapraszam do ogladania
kwitnacy rh to on cieszy mnie ostatnio najbradziej

orlik kwitnie

Co dalej z tym ogrodem?? 18:11, 24 maj 2012

Do góry
Tu daję fote roślin które muszę przesadzić (najlepiej na te rabaty właśnie) z powodu planów zabudowy...

rododendron, hortensje i dwa iglaki.... róze już poszły
Co dalej z tym ogrodem?? 18:09, 24 maj 2012

Do góry
i nieszczęsny tył

a tak wygląda tył po "renowacji" - warzywniak

Zrobie świeższe zdjęcia w najbliższym czasie bo tu jeszcze trawki nie ma no i roślinki liche...
Ale już teraz prosze o pierwsze opinie i podpowiedzi
Ogród w Alei Lipowej... 18:05, 24 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Dzięki Irenko, mam nadzieję, że nie czujesz urazy za moją nieumyślną gafę.
A taki mam najładniejszy rh i chyba zmienie avatarek i z nim wstawię.
Odmiana American Beauty

SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER
Też mam chyba tę odmianę ale nie jest taki gęsty, przyznaj się co mu zrobiłaś?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:04, 24 maj 2012

Do góry

Myślałam,że pomyliłam wątki.....

Ale się uśmiałam
Ja też tak chcę- chodźcie do mnie dziewczyny!!
Co dalej z tym ogrodem?? 18:02, 24 maj 2012

Do góry
w tzw. "międzyczasie" powstała ta rabatka.... ale już jej nie ma tu chłopaki wyrównują ziemię

tuje przygotowane do sadzenia

Rabatka.... obsadzona kwiatami.... no i słynna fala

Wyjazd na Chelsea Flower Show w maju 2012 17:49, 24 maj 2012

Do góry
Właśnie dostałem pierwsze zdjęcie od naszej ekipy z Chelsea

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:45, 24 maj 2012

Do góry

Jest pięknie !!! Nie potrzeba nam jeździć na na Chelsea Flower Show
Chodźmy do Sebka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies