Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 19:18, 04 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Konstancjo-Izabello!
Czerwień jest OK. Też lubię. Ale nie sugeruj się mym gustem, jakby co!
Bo z czerwonych w ogrodzie to mam tylko maki. I tulipany. Chyba za mało, żeby być autorytetem.
Zadumałam się nad opaską na nos Twojego M-ka.

powtarzam za Irenką, że określenie .... hmm ... bodaj "lubieżnie skromna" uważam za najwyższe pudło - w sensie najwyższego pierwszego miejsca na podium słów wielkich i małych ogrodowiska ... możesz ... oj możesz być autorytetem dla mnie w sprawach wielu i bardzo chciałabym abyśmy się spotkały ... byłaś kiedyś na Dymarkach ...??? http://nazakreciemarzen.blogspot.com/2012/01/sonce-w-zimie-czyli-dymarki-2011.html ... myślę, że tak Pszczółce jak i jej panu M podobałaby się ta niesamowita impreza ...
Konstancja30 19:21, 04 lip 2012

Joaska napisał(a)
Iza powiedz mi co to za dec hy na taras i gdzie je kupowałaś, bo jak ja szukam czegolkolwiek w tych naszych Kielcach to mnie ...... trafia i tak ostatecznie kończę na poszukiwaniach w necie,
No i szacun dla M, zdolniacha musze mojemu tak przypadkiem oczywiście pokazać jakie tarsiki inni M swoim ukochanym produkują

nie szukałam Joasiu ... miałam zepsuty samochód i chciałam werandę ... a i nie wspomniałam chyba, że kosztorys miał tylko jedno zdanie "najtaniej" ... najbliżej ma OBI i tam kupiłam najtańsze ... dlatego muszę zrobić sterany dąb z sosny ... i po tajemnicy
Konstancja30 19:23, 04 lip 2012

popcarol napisał(a)
Tez chce czerwone drzwi!!! Bedziesz sama (lub M) malowac, czy wymieniasz na czerwone?? Ciekawe czy polskie firmy maja taki kolor w ofercie... pozdrawiam i czekam na efekt olejowania

pomaluje te co mam ... myślę, że mają ... przynajmniej możliwość zamówienia w wybranym odcieniu ... rany no EURO u nas było ... cywilizancją chcemy być ... no to chyba coś tam mamy ...
Konstancja30 19:30, 04 lip 2012

GabiK napisał(a)
Izuś, Hamburg niedaleko. Kurier też chce żyć, daj mu zarobić.

Ja ciągnęłam część kafelków do naszej łazienki z Meksyku. Ponad 16 tygodni czekałam, dobrze, że ekipie sie inne rzeczy obsunęły, to nie poszli, zanim dotarły. I tak ich pokarało za pośpiech - cierpliwość, cierpliwość (oj, jak mi tego brakuje).
Laury nocnik płynął ze Stanów, bo mi się bardzo spodobał, a w poprzednim mieszkaniu też ganiałam za 1 kafelkiem po całej Polsce, bo przestali produkować już po moim zamówieniu i szukałam po Polsce tego, co jeszcze mieli w magazynie.

Trzymam kciuki za spełnianie marzeń.
A jaką donicę robisz?

Gabi nocnikiem pobiłaś mój durszlak, który razem z nalepsiejszą przyjaciółką przyleci do mnie niebawem zza Oceanu ))) ... na 2 metry płytek czekałam prawie 16 tygodni a tylko z Hiszpanii były ... wymarzona tapeta jeszcze w Anglii ale jeżeli ją będę kupowała to tam bo nawet po przeliczeniu nie taniego funta tam z przesyłką jest tańsza ... i tak trzymać ... najbardziej się boję, że któregoś dnia obudzę się i nie będę miała marzenia ... o to byłoby straszne ... tymczasem mam ich w kolejce na wiele ... wiele lat do przodu ))

drewnianą ... zgapiona w "domu z perspektywą "
Konstancja30 19:31, 04 lip 2012

Evchen napisał(a)

GabiK, muszę to przeczytać mojemu M. na dowód, że nie tylko ja "dziwaczę'..!

Ev jest wśród samych swoich )) ...
Konstancja30 19:32, 04 lip 2012

Anula ...
bociek 20:01, 04 lip 2012

Hejka, nie bylo mnie i co ja tu czytam!!!! Olej ma kolor srac...zki a mial byc zajefajnie debowy postarzony, puszka przyszla jako szklo, malz werande dopieszcza zamiast najlepsiejszej zony pod sloncem (albo wlasnie ja dopieszcza poprzez dopieszczanie tarasu, wez tu traf czlowiekuza nimi) i jeszcze te czerwone drzwi - juz nie wymaga chalupa czerwonej kokardki, zadna sasiadka ani inna przemila czarow...dziejka uroku nie rzuci i okadzac nie trza bedzie ani innych egzorcyzmow czynic

A ja Ci powiem, ze ta srac...zka wcale nie jest srac...zkowata, tylko wlasnie debowa, a jak dasz jeszcze jedna czy dwie warstwy to bedzie czadersko Chociaz na plaster Ci ten olej to ja nie mam pojecia, Irenka dobrze gada - wisisz jej flaszke (perfum, bo nie bedziemy Irenki rozpijac, bo potem przemoc domowa, zupa za slona, klub AA i inne rozrywki)

Lubieznie skromna... probuje sobie to zobrazowac i za cholercie nie idzie, choc mam skojarzenie z lolita, ale Ty Konstancja Iza a nie Lolita... I badz tu madry

Do czerwonych drzwi kremowa elewacjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Buziole Mala ;P
Konstancja30 20:45, 04 lip 2012

Kaśka uspokój się ... dlaczego przemoc w rodzinie ???)) ... bo Irenka nie gotuje? ... pomówienia - gotuje i robi sałatki ... według przepisu Marzenki ... ha ... z sokiem ... nie z sosem z leśnych owoców ... mniam ... i to jakby powiedziała Ewa-Pszczółka jest lubieżnie skromne ... uffffffffff ...

burza skutecznie mi to olejowanie utrudnia ... właśnie jest po i zdjęłam folię ... wytarłam ścierą tam gdzie podpłynęło i stwierdzam, że co poniektóre dechy są dębowe ... chyba będzie dobrze ...

i proszę nie robić takich długich przerw bo się za Kasią tęskini ...
Evchen 21:07, 04 lip 2012

I tu Konstancjo - Izo należy zaznaczyć, że jako pierwsza odkryłaś sposób, który prędziutko opatentować należy, a mianowicie - jak z młodej sosny zrobić stary dąb
A odnośnie pomroczności małża, to na usprawiedliwienie jego machania zważyć trzeba, że maseczka mogła mu nieco widok zasłaniać, a dwukierunkowość machania spowodowana być mogła na ten przykład uporczywą muchą....
I jak Bociek zauważył- do czerwonych drzwi tylko jeden kolor tynku pasuje.....'.. Chociaż o ile mnie pamięć nie myli, a amnezji starczej jeszcze nie doświadczam, bociek ma czerwone nogi, a piórka białe. Tym samym nasuwa się wniosek-boćka też trzeba przemalować, bo mu piórka nie pasują ...

Ev
Konstancja30 21:16, 04 lip 2012

Evchen napisał(a)
I tu Konstancjo - Izo należy zaznaczyć, że jako pierwsza odkryłaś sposób, który prędziutko opatentować należy, a mianowicie - jak z młodej sosny zrobić stary dąb
Ev

Ev :0 ... oj rozmarzyłam się bo jakby tak odkryć odwrotność i przenieść to na homo sapiens rodzaj żeński ... oj działo by się )) ...