Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przedogródek Agniechy973 12:07, 24 maj 2012

Do góry
Specjalnie dla Ciebie mój klonik ginnala. U mnie rośnie zachwaszczony, bo to ta rabatka, do której jeszcze nie dotarłam w tym roku. Nie za bardzo reprezentacyjnie na niej, więc nie wiem czy coś zobaczysz.
Na tym zdj. jest widoczny prawie cały

A to jego podstawa, wyrastają mu z ziemi nowe pędy, bo mój jest raczej wielopniowy, przypomina krzaczek. Lubię jego kształt listków i to, że są lekko czerwonawe jak młode, a na jesień czerwone. Aha i jeszcze ogonki są czerwone i młode gałązki. Tylko słabo mi rośnie.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:03, 24 maj 2012

Do góry
Witam..., fajnie jest poznać się osobiście

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:59, 24 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
A tak się tam śpi

Pozdrawiam

Kasiu, juz jestem w miarę na bieżąco, a ten widok mnie rozczulił
Nasz mały, zielony świat. 11:59, 24 maj 2012

Do góry
A tak z innej beczki, to robię za ptasią ciocię. Nie wiadomo kiedy sikorki bogatki urządziły sobie u nas gniazdo, zorientowałam się jak już zaczeły karmić pisklęta. Gniazdko jest chyba zbyt płytkie i maluchy co jakiś czas wypadają. Gdyby pisklak był niemrawy, słabowity, to podejrzewałabym, że został wyrzucony, ale jak taka kulka krzycyz na mnie, rozwiera dziób domagając się robala, to na chorego ani umierajacego ptaszka nie wygląda...
Gniazdo jest łatwo dostępne z balkonu, więc tak od kilku dni zbieramy te kulki i wsadzamy do chałupki
Rododendronowy ogród. 11:55, 24 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Witam z rana.
Bogdziu mój mizerniutki Rh, ale cieszę się z niego bardzo.
Ty mu dawałaś nadzieję kiedys jak pytałam.
Pewnie już pisałaś, ale zapytam czy mogłabym mu poszerzyć dołek wokół korzeni i nasypać ziemi?

Możesz oczywiście ale najlepiej zrób to we wrześniu jak już przestaną rosnąc młode liście i zawiazywac sie pąki na przyszły rok. Może to byc również październik. Karolina ma rację mizerniutki nie jest ale lepiej go dokarmic jeszcze torfikiem.Pozdrówka Ewo.
Nasz mały, zielony świat. 11:54, 24 maj 2012

Do góry
Ostatnio ciagle brakuje mi czasu, zaglądam czasem do wątku o zakupach, przez te niepowodzenia związane z zakupem traw a do Waszych ogrodów mało kiedy, ech...

Wczoraj z sąsiadką pojechałyśmy do gospodarstwa produkujacego rośliny jednoroczne, kupiłam trochę kwiatków na wymianę za bratki. Aż mi szkoda wymieniać, bo bratki ciagle bardzo ładne, ale przecież do jesieni nie dożyją a jak zmarnieją w lipcu, to wybór pelargonii itp. będzie nikły
Kupiłam piękne, czysto biale pelargonie, rózowo-fioletowe, przez pana z ogrodnictwa nazwane 'anielskimi', blado rózową bakopę i podobnie rózową gipsówkę.
Były tam jeszcze zabłakane dzwonki, ale nie wiem jakie to są, brzoskwiniolistne?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:53, 24 maj 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Zobaczcie jak tam pusto po prawej pod tymi kulkami bukszpanowymi. Może coś nasadzimy, albo posiejemy? Proponuję jakieś ostre czerwone i pomarańczowe kfiotki. Jakieś propozycje? Już wiem, nasturcja i nagietki, hi hi.

Nie będzie łatwo, strażnik czuwa!!!))
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 11:52, 24 maj 2012

Do góry
ell napisał(a)

a ta jest gigantyczna, az kładzie się pod własnym ciężarem

Zauroczyły mnie!
Elu, pozbieraj nasiona
Jak zagospodarować mur? 11:37, 24 maj 2012

Do góry
selene napisał(a)
tu widać więcej

Koloru absolutnie nie zmieniać Koniecznie lustro we wnęce i jak pisze noemi coś posadzić np. Hortensje Limelight np. jedną przed tym najmniejszym iglakiem, kolejną pomiedzy dwoma kolejnymi można też dodać miskanty można zrobić wyżwirowaną ścieżkę aż do samego lustra wtedy będzie złudzenie, że lustro jest przejściem do dalszej części ogrodu ) przed lustrem można też coś postawić
a źródełko przyścienne to można zrobić tutaj po prawej stronie gdzie jest podłączenie do węża, oczywiście możliwość podłączenia węża należy pozostawić
Fajny kącik
Pozdrawiam
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 11:25, 24 maj 2012

Do góry
bialofiolet napisał(a)
Śliczne te dziewanny A colę to ja znałam jako odrdzewiacz, ale że szkodniki zabija to nie wiedziałam

monteverde napisał(a)
Fajnew fotki Basiu

Elu podziwiałam Twoje dziewanny już u Mai już kwitną czy to z tamtego roku?

Dziewanny bardzo dziękują za zachwyt.
Aniu one juz kwitną na całego.

a ta jest gigantyczna, az kładzie się pod własnym ciężarem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:23, 24 maj 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Zobaczcie jak tam pusto po prawej pod tymi kulkami bukszpanowymi. Może coś nasadzimy, albo posiejemy? Proponuję jakieś ostre czerwone i pomarańczowe kfiotki. Jakieś propozycje? Już wiem, nasturcja i nagietki, hi hi.

Super pomysł , ale by był ubaw - może zakradniemy się w nocy ????

A gdyby tam wstawić krasnala ogrodowego... Danusia Dobra Dusza nie wyrzuci chyba biedaka na zbity pysk...
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 11:12, 24 maj 2012

Do góry
Dzisiaj rano miałam takiego fajnego gościa
Wcale się nie bał i nie uciekał... zdążyłam nawet pójść po aparat i wrócić, a on wciąż czekał i na mnie patrzył
Ogródek Hanusi po zimie 11:07, 24 maj 2012

Do góry
Haniu, ale jestem spóźniona!! zakręcona wyjazdami, konkursami i sadzeniem tego czym zostałam obdarowana, że z opóźnieniem składam gratulacje!!!
dla mnie nie sama ilośc stronek się liczy, chociaż wynik imponujący, ale to co one zawierają
posyłam buziaki i kwiatki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:57, 24 maj 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

U mnie ogródek dopiero pomalutku powstaje, pokażę dzisiaj wiosnę na działce Rodziców

A tutaj piękno trudnego początku.

Dziękuję, powtórzę Rodzicom początki ich działki były bardzo trudne - w momencie zakupu była to mało różnorodna działka warzywna tj. pole kapuściane i jak powiedzieli poprzedni właściciele "Poszła na zmarnowanie" co widać na załączonym obrazku ))
To mnie dopinguje do dalszej systematycznej pracy na naszej działce
Pozdrawiam
Ogród w Holandii 10:54, 24 maj 2012

Do góry
A oto i one.
Tak było jeszcze przed położeniem trawy:

A tak teraz:

Malkontentom przypominam, że to nie jest kupiona kula, którą trzeba tylko docinać, ale dwa krzaki z żywopłotu sąsiada! Będzie lepiej, ale musi mieć trochę czasu.
Reszta nie nadaje się jeszcze do pokazania. Będę kończyć po południu, bo w dzień za gorąco i będzie kilka godzin słońca.

I jeszcze nie mogłam się powstrzymać przed uwiecznieniem pierwszcyh pączków jedenj z moich Annabelle:
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:53, 24 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
U mnie ogródek dopiero pomalutku powstaje, pokażę dzisiaj wiosnę na działce Rodziców

A tutaj piękno trudnego początku.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:48, 24 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
A tak się tam śpi

Pozdrawiam

Pierwsze skojarzenie, to "W altanie" Aleksandra Gierymskiego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:47, 24 maj 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Super pomysł , ale by był ubaw - może zakradniemy się w nocy ????
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:37, 24 maj 2012

Do góry

Ogród na Cedrowej 10:35, 24 maj 2012

Do góry

Mam w tarasie takie donice , i zastanawiam się co w nie wsadzić . Myślałam o horti ale niskich i może ciście kulce. Co wy na to ?????
Nie chcę nic wysokiego, aby nie zasłoniło mi widoku na fontannę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies