Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

EPODLAS 23:14, 02 sie 2012

Maju, a może znasz przepis na fasolkę do słoików. Mam jej też sporo, a nie wiem co z nią zrobić. Mój M nie lubi fasolki, ja uwielbiam.
jotka 23:15, 02 sie 2012

Maju, widzę, ze i u Ciebie astry już kwitną Zawsze kojarzą mi sie z przemijaniem lata, a mimo to je lubię

A takie piękne kolory lata tez sobie zamknę w słoiczkach Ale najpierw musze skończyć jabłka, które nie chcą już dłużej czekać bo to wczesne odmiany
Celina 22:06, 03 sie 2012

[

mam w lodowce, jutro będę gotować na obiadek.Moja z bazarku .M kupił bo lubi bardzo!

monitka 22:27, 03 sie 2012

majkel0326 napisał(a)
A to dzisiejsze zbiory

Skądś znam ten wiodok czy to deja vu
u mnie zbiory jutro...
majkel0326 13:57, 04 sie 2012

Aniu,lato to najbardziej kolorowa pora roku.Szarością jeszcze się znudzimy

Bożenko,jednego roku robiłam fasolkę w słoiki,ale jakoś się nie trzymała,większość się zepsuła.Od tego czasu mrożę fasolkę.Robię sobie gotowe porcje w woreczki,a potem tylko do garnka

Jolu,moja mama mówi zawsze,że astry to pierwsze jesienne kwiaty,coś w tym jest.U mnie już kwitną,bo ja już w marcu siałam je na parapet.Dziś byłam popatrzeć i widzę,że rozkwitają na całego.Muszę zrobić parę zdjęć.

Celinko,ja też bardzo lubię fasolkę! Lubię z masełkiem do obiadu,a później kończę już na zimno Gotuję też zupę z fasolką dla mojego M,bo lubi.

Monika,widziałam,że masz tak samo Dziś znowu zebrałam prawie 4 kilo.Pierwsza fasolka już się skończyła,ale zbieram już tą z drugiego siewu.Ktoś zrobił mi psikusa,bo w jednej paczce były wymieszane nasiona i z drugiego rzutu mam żółtą i zieloną.Kupowałam żółtą tylko,więc na pewno była jakaś paczka z niespodzianką
jotka 21:04, 04 sie 2012

Maju, mnie tez ktoś zrobił psikusa z fasolką
W tym roku kupowałam tylko niską i to w dodatku zieloną (bo taką wolę). A na jednej z grządek szaleje pnąca czepiając się wszystkiego wokół. Zadusiła już kilka krzaków pomidorów koktajlowych, oplotła cukinie, ... Trudno mi teraz interweniować, bo wszystko poniszczę ...
Znowu leje u mnie I tak cały dzień od południa Już mnie nawet nie cieszy , że to darmowe podlewanie !
majkel0326 21:30, 04 sie 2012

Jolu,ja tez lubię zieloną fasolkę,ale żółtą lepiej widać na krzaczkach Niestety takie pomyłki z nasionami czy sadzonkami zdarzają się często U nas w tej chwili nie pada,ale dość mocno popadało jakieś pół godziny temu.Czekamy na suchą pogodę,bo jesteśmy w połowie żniw i utknęliśmy w martwym punkcie.
Celina 12:26, 05 sie 2012

Miłej niedzielki Maju
majkel0326 16:44, 05 sie 2012

Cześć Celinko! Dziękuję Dziś leniwie i rodzinnie
majkel0326 16:46, 05 sie 2012