Kasiu ja już mam trzy brzozy koło palcu zabaw i pomimo tego że ich tam nie ma w projekcie to zostaną bo one są 'mężowe'
W projekcie natomiast mam trzy brzozy pozyteczne od frontu obok świerków, ale jak tak patrzę na to miejscę to one tam się nie zmieszczą...w takiej ilości, a chcialabym też tam dac coś liściastego, zastanawiam się jeszcze nad bukiem, wydaje mi sie że będzie ladnie współgrał ze świerkami i bedzie tlem dla cisowego bonsaia który przeprowadzi się do 'zatoczki' bukszpanowej
Co do żwirku to to będą otoczaki takie jak mam w opasce domu i na rabacie frontowej.
Zastanaawiam się jeszcze nad tymi lampami bo one z bliska trochę tandetnie wyglądają i świeciły wczoraj przez godzinę
Marta, narysowałam o co mi chodzi z połączeniem tych rabat.... Ale na szybko bo mój łaskawca syn dopiero usnął
Oczywiście nie ma tam prawie, żadnych roślin z rabaty po lewej (jak to u mnie zwykle)
To jedynie w celu pokazania o co biega Ale oczywiście jak Ci się spodoba to wykorzystaj.
Czy mówiłam już że uwielbiam nasz bazarek??
Dzisiaj kupiłam powojnik bylinowy (szkoda że nie miała drugiego) - taki jak u Bogdzi podziwialiśmy (nie załapałam się na sadzonkę a chciałam mieć) i 2 duże żurawki bordowe (te nowocześniejsze mi wymarzły, więc dosadzę w ich miejsce te zwykłe). Dla stałej klientki 30 zł - tyle zapłaciłam, normalna cena powojnik 15, zurawki po 12. I tak tanio wydaje mi się!
Zakupy:
Witam z rana.
Bogdziu mój mizerniutki Rh, ale cieszę się z niego bardzo.
Ty mu dawałaś nadzieję kiedys jak pytałam.
Pewnie już pisałaś, ale zapytam czy mogłabym mu poszerzyć dołek wokół korzeni i nasypać ziemi?
Podobno najlepszym sposobem na uchronienie własnych zbiorów,zaprosić szpaka do ogrodu.Będzie pilnował swego terenu przed innymi,a sam jeden ,nawet z rodziną....ile nadziubie?
Też tak czytałam.... ale boję się tego, że mój szpak może być z rodziny wielodzietnej i wielopokoleniowej
Moje nowe róże więdną.. nie mająsucho, nie mająmszycy, mają ładne przyrosty które więdną....fachowcy do róż...pomocy.
i uschnięty cis, dzisiaj zostanie wyeksmitowany...
jak ja bym chciała żeby już wszystkie roboty były zakonczone, żeby nie było dookoła placu budowy. Mogłabym posprzątać i cieszyć się że jest ładnie...
Szybko działasz, moje jeszcze czekają na posadzenie. Ja jakoś tylko o kulka myślałam a taki ekranik też widzę że fajnie z nich wychodzi. Podsunęłaś mi nowy pomysł
Ciekawe co Ci przyszło do głowy ?
Dziś mój żywopłocik wygląda tak