Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 12:11, 04 lip 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Śliczny zakątek,lubię takie....

cieszę sie ogromnie
Milka 12:12, 04 lip 2012

alinak napisał(a)
Irena własnie pisałam jak dziś wypoczywałam ......po wielkiej burzy i ulewie musiałam zamiatać 400m. kostki z mchu , który się wypłukał i zaśmiecił całą kostkę . biednemu M zebrała się bura , bo już dawno mi obiecał że ją myjką ciśnieniową umyje , i co .....czekam .
póki co wachlował dziś za kare miotełką z żonusią ...ot i wypoczynek ...czynny

No to nieźle; 400m, to juz prawie stadion, a na takim nie mowy o wypczynku; zaraz biegnę do ciebie
Milka 12:15, 04 lip 2012

boguslaw_r_ napisał(a)
Pięknie u Ciebie przebiegłem się w telegraficznym skrócie, tak zleciały 3 godziny, będę zaglądał pozdrawiam.

Boguś, cieszę sie z odwiedzin mam nadzieję, ze się nie nudziłeś te 3 godzinki
ja sie pochwalę, twój wątek przeczytałam, od A do Z
też cię pozdrawiam
Milka 12:19, 04 lip 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Irenko, powiem że zdjęcia które robisz w dzień są bardzo dobre ale wieczorne to lipa. Nie wiem jak Ty robisz ale z czasem nie schodź poniżej 125, niżej już tylko ze statywem się robi.
Jak robię z ręki to mam ustawiony na 125 i reguluję dziurą im ciemniej tym większa. Ważne jest co robisz czy jasny obiekt czy ciemny i czy pod drzewem czy na wolnej przestrzeni. Można też iso podkręcić na 500, 600 tym rozjaśnisz sobie foty. Czas zmieniam dopiero jak statyw podpinam, mam bardzo dużo nocnych fot, których jeszcze nie pokazywałem, robionych bez lampy. Nieraz używam czołówki jeśli sytuacja tego wymaga. Musisz potrenować. Burza w końcu mnie dopadła o 24, całe szczęście było spokojnie. Bądź pozdrowiona

Mam problem z niektórymi fotami, bo mi ręce drżą; po czołówce samochodowej zostało mi kilka uszkodzonych nerwów i im bardziej się spinam żeby nie drżały tym gorzej, tak więc i z tego powodu kiepska ze mnie kelnerka; pomyślałam o statywie, wtedy lepiej pójdzie; ale przede wszystkim, jak przyjedziesz do Ani, weźmiesz mnie na szkolenie i poduczysz mnie
a ja jestem pilną uczennicą, ha, ha
cieszę się, że burza nie narobiła szkód; u nas całą noc lało, aż rano sąsiadka pytała, czy nie ucierpieliśmy, ale wszystko ok; za to w drodze do pracy oglądałam dom sąsiadów, w których trafił piorun i jest nieciekawie, dodatkowe zniszczenia, wiadomo straż zrobiła jak lali wodę, a to nowy dom, dopiero rok w nim mieszkają!!

dzięki za błogosławieństwo
Milka 15:02, 04 lip 2012

Bożenko, czy tyle powiększenia przestrzeni juz dla rh wystarczy? dosypiemy jeszcze torfu..

a tak bliżej wyglądają moje rh, dawać im coś czy nic?

majkel0326 16:01, 04 lip 2012

Irenko,przyszłam nadrobić zaległości.Ostatnio z czasem krucho i nie odwiedzam kilku wątków tak często jakbym chciała.Widzę,że kwitnie w Ciebie alstroemeria.Też posadziłam ją na wiosnę i jakoś rośnie,ale nie wiem czy zakwitnie.Podobno na zimę trzeba ją wykopać.Masz piękne zakątki w swoim ogrodzie.Podoba mi się między innymi ten z ławeczkami i stolikiem.Jak tam kawka musi dobrze smakować
Milka 16:22, 04 lip 2012

Tej rośliny nie znam i nie wiem jak ją przechować; kupiłam od babki, która tez nic nie wiedziała; a kawka smakuje wszędzie, o ile pogoda dopisze
pozdrawiam Maju
Milka 16:22, 04 lip 2012

rozrosły się

tu sadziłam szałwie, zabrakło mi, a potem ulewa

a tu dosadziłam te nowe odmiany kostrzewy i inne trawy

a moja faworytka, ciut żółknie i nie wiem, czy firma ogrodnicza robiąca oprysk na chwasty, nie zahaczyła i o nią
Milka 17:15, 04 lip 2012

takie dzwonki dostałam od sąsiadki, zbite deszczem po wczorajszej ulewie i umorusane ziemią
Milka 17:23, 04 lip 2012

czekałam na kwiaty, przez ten deszcz wymęczona, ale zapowiada się ładnie, tylko nazwę muszę odszukać

a to inna