Witam dziękuję za miłe przyjęcie bardzo lubię pracować w ogrodzie.Gdy dzieci były małe nie mogłam mu poświęcić wiele czasu ,a teraz choroba mnie ogranicza.Mam wiele planów i chęci zmian zobaczę co z tego wyjdzie.
Jestem z rewizytą...ale najpierw pięknie się przywitam...
Masz piękne,zadbane roślinki.W donicach mamy podobne nasadzenia,też lubię begonie....a koszyczki cudowne.
Ale nie wiem czy to jest dobre miejsce, czy tam pokazujemy już może gotowe ogrody?
Jeśli tak, to przenoszę się tutaj z moimi prośbami o pomoc w projektowaniu...
Dotychczas wstawione zdjęcia są pod wklejonym linkiem, powielę tylko te dotyczące skrawka ziemi przed domem...
Proszę o pomoc, mam kilka wersji i mam również wrażenie że im dłużej kombinuję tym gorzej..
Na początek zdjęcie ze stanu obecnego
A teraz poszczególne wersje (uwaga na prjrktach szare kamyki to będą białe kamyki a szara kostka = szare kamyki, niestety - ograniczenia programu). Jeśli mielibyście inne pomysły to poratujcie proszę..
Bogusiu!! masz żółte floksy??No nie wierzę!
Jeśli tak,to bez ceregieli błagam o kawałek!!
Mów kobieto co chcesz w ramach machniom!!Godzę sie na wszystko!
AAA i powiedz mi proszę jak to robisz z liliami w donicach.?wsadzasz cebule ok.kwietnia? i na zimę tylko obcinasz pęd i zostawiasz tak do następnego roku?przez zimę w piwnicy? podlewasz? poradź krok po kroku co bym gupot nie narobiła.
Celinko - to jest roślina jednoroczna -siałam nasionka wiosną do skrzyneczki.Floksy gwiazdziste są niskie i płożą się,mają różne kolory,ten jest delikatnie żółty - taki krem.Nie wiedziałam jakie kolory wysiewam, to był mix.
Lilie w donicach te wcześniejsze mają już zasuszone pędy i czekają w kąciku do jesieni,potem zabiorę je do piwnicy [w żwirek] i jak wyjdzie wiosną kiełek to wsadzam do donicy.Do sadzenia w donicach nadają się lilie niskie -z serii Pixie.Jesienią i zimą nie podlewam.Tą po przekwitnięciu też przytnę i poczekam aż sama zaschnie.
Bogusiu!! masz żółte floksy??No nie wierzę!
Jeśli tak,to bez ceregieli błagam o kawałek!!
Mów kobieto co chcesz w ramach machniom!!Godzę sie na wszystko!
AAA i powiedz mi proszę jak to robisz z liliami w donicach.?wsadzasz cebule ok.kwietnia? i na zimę tylko obcinasz pęd i zostawiasz tak do następnego roku?przez zimę w piwnicy? podlewasz? poradź krok po kroku co bym gupot nie narobiła.
Witam, u mnie znowu leje do ogrodu nie ma jak iść... to sobie siedzę i plotę... koszyczki z papierowej wikliny... czy któraś z was poza ogrodem ma jeszcze jakąś pasję?
Boskie zdjęcie boskiego miejsca! A jakie hakone!!! Tylko werbena jeszcze nie kwitnie (o ile dobrze pamiętam, że tam była) - coś fioletowego w każdym razie
Ogrod przepiekny zazdroszcze mój dopiro dwuletni jeszcze nie tak okazały zazdroszcze takiego ogrodu
Witaj
Może dla "pokrzepienia" porównam zdjęcie z marca 2011
Ze stanem dzisiejszym
Sebek, no to mnie sie podoba!!! taki efekt w tak krótkim czasie!
Super!
A to drzewko w rogu to wierzba pendula jakaś???
i jeszcze 1 pytanie, to drzewko pod oknem,????