Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 22:12, 27 lip 2012

Późną nocą miałam miłych gości - Gabik z Jarkiem mnie nawiedziła, ciemno było już i zdjątko niewyraźne sorki bardzo

Wesoła z nich para i bardzo żywiołowa, podobno skrzynia już na ukończeniu Pewnie fotki jutro zobaczymy z efektów dopracowania i dopieszczenia mego projektu i przeróbki ogrodu.

A niedługo opowieść o ich ogrodzie w Mai

Instagram Ogrodowiska
kasik778 22:17, 27 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Późną nocą miałam miłych gości - Gabik z Jarkiem mnie nawiedziła, ciemno było już i zdjątko niewyraźne sorki bardzo

Wesoła z nich para i bardzo żywiołowa, podobno skrzynia już na ukończeniu Pewnie fotki jutro zobaczymy z efektów dopracowania i dopieszczenia mego projektu i przeróbki ogrodu.

A niedługo opowieść o ich ogrodzie w Mai

o to z chęcią zobaczę, Maję oglądam regularnie, tam tak naprawdę dowiedziałam się o fenomenie Ogrodowiska
Ewcia88 10:11, 28 lip 2012

No i miejsce na zdjęcia pamiątkowe jest.Jutro z rana Maja, cały tydzień trzeba czekać zawsze
Sebek 10:15, 28 lip 2012

Już nie mogę się doczekać tego odcinka
Gardenarium 11:26, 28 lip 2012

Jeszcze ogrodu Gabi i Jarka nie będzie, bo trzeba nagrać końcowy efekt ze skrzyniami, ale to już niebawem

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:39, 28 lip 2012

Wstałam dziś wcześnie rano, sprzątnęłam caluteński ogród, pozmywałam chodniki i tarasy, świeżo się zrobiło i czyściutko przed nadchodzącym upałem. U Was też tak gorąco?

Przycięłam kanciki swoim nożem do cięcia brzegów trawnika, nawet szpara między kostką a trawnikiem powstała ładna. Jestem zadowolona z efektu swojej w pocie czoła dłubaniny (dosłownie). Kapało mi z czoła.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:41, 28 lip 2012

A tutaj dwa niebędne narzędzia do estetycznego utrzymania trawnika

Szpadelek - nóż i nozyce z długimi rękojeściami do przycinania nierównych brzegów

Instagram Ogrodowiska
Moniika 12:43, 28 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Wstałam dziś wcześnie rano, sprzątnęłam caluteński ogród, pozmywałam chodniki i tarasy, świeżo się zrobiło i czyściutko przed nadchodzącym upałem. U Was też tak gorąco?

Przycięłam kanciki swoim nożem do cięcia brzegów trawnika, nawet szpara między kostką a trawnikiem powstała ładna. Jestem zadowolona z efektu swojej w pocie czoła dłubaniny (dosłownie). Kapało mi z czoła.

A ja Danusiu na swój nóżki czekam już zamówione , zapłacone i paczuszki wypatrywac będę!! A jak dostanę to zaraz polece takie kanciki jak u Ciebie próbować sobie zaserwowac!!
Ja niestety wstalam późno bo wczoraj późno poszłam spać chociaż podlalam już kwiaty to jeszcze Ci pozazdroscilam porządku i polece szybko taras umyć!! U mnie upał straszny!
Gardenarium 12:44, 28 lip 2012

Nożycami robimy systematycznie, nawet po każdym koszeniu, wtedy ucinamy wystające źdźbła trawnika. Ostatnio pokazywała je Finka w Mai w ogrodzie.

A szpadelkiem co jakiś czas wtedy gdy już nam się brzeg trawnika nie podoba.

Instagram Ogrodowiska
przemekg 12:44, 28 lip 2012

Oj upał przeokropny, oby tylko z tego jakiejś gwałtownej burzy nie było.
A takie krawedzie, dopracowane docięte wyglądają pięknie, niby szczegół a ma tak duże znaczenie w odbiorze.