Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród. 22:43, 19 maj 2012

Do góry
Bożenko baaardzo dziękuję za niesamowicie miłe przyjęcie!!!!
Wklejam zdjęcia w wątku spotkania, ale nie mogę sobie odmówić Ciebie uśmiechniętej
Najpierw powitanie chlebem i solą Jeszcze troszeczkę zatroskana "czy wszystkim bedzie smakować, czy nikt nie będzie głodny, czy ogród spełni oczekiwania??"

Potem powitanie kurczakiem

A potem miłym uśmiechem dla każdego

A na koniec ogrodowisko oszabrowało pół Bogdzinego ogródka, a nie mówiłam, że tak będzie???
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 22:42, 19 maj 2012

Do góry
Kochani wróciłyśmy całe i bardzo, bardzo zadowolone. Mam nadzieję Sebek, że Małopolskę reprezentowałyśmy godnie.
Wspaniały ogród - wspaniali właściciele bajkowego ogrodu - wspaniałe spotkanie.
Nie da się tego wszystkiego słowami opisać, więc wrzucam fotki.

To właśnie tu 22:42, 19 maj 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Jeszcze kwitną tulipany 'Ice Cream' ,

'

Dzidka! Chce sie krzyknąć o BOŻE ! toż to tulipanowy CUUUUUUUUUUUD!

Sama się przyłapywałam na tym, że tulipany coraz rzadziej przypominają tulipany, a coraz częściej róże albo piwonie.

W miniformacie 22:40, 19 maj 2012

Do góry
Eksperyment ogrodowy Beaty 22:36, 19 maj 2012

Do góry

Uploaded with ImageShack.us

Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 22:35, 19 maj 2012

Do góry
ciągle pracuję nad moją rabatą,przesadzam dosadzam chucham-dmucham i sprawia mi to sporo frajdy ale jeszcze duzo pracy przede mną, a tak to wygląda w całości

Eksperyment ogrodowy Beaty 22:27, 19 maj 2012

Do góry
Chciałam, aby laurek zakrył trochę skrzynkę

Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 22:27, 19 maj 2012

Do góry
jedna z moich azalii chyba padła,zmieniłam jej miejsce a w stare posadziłam rh (ps.zdj.robione w nocy wiec jakosc nie za dobra i jakies funkcje w aparacie sie poprzestawiały, wiec klapa)

te szałwie w tle to tylko chwilowo, przesadzone z doniczki

Ogród w Holandii 22:22, 19 maj 2012

Do góry
Dzisiaj wybraliśmy się znowu na targ ogrodowy, ale tym razem znacznie mniejszy, po sąsiedzku. Stoiska były ustawione wzdłuż ścieżki rowerowej i ciągnęły się jakiś kilometr. Pojechaliśmy tam głównie dla rozrywki, bo specjalnie nie liczyłam na żadne zdobycze. A tu niespodzianka! Zakupiłam 5 sztuk ilex crenata golden gem po 1 euro za sztukę! No takich cen to ja tu nie widziałam. Do tego 3 sztuki jeżówki białej za jedyne 5 euro! Na razie stoją sobie w swoich pojemnikach, a ja nie mogę wyjść z podziwu! Zdaje się, że pojadę znowu jutro (bo to dwudniowy targ) i dokupię tego ilexa! No nie jest oczywiście porażająco wielki, ale całkiem ładny i sobie spokojnie urośnie!

Eksperyment ogrodowy Beaty 22:14, 19 maj 2012

Do góry

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 22:12, 19 maj 2012

Do góry

Zielony galimatias 22:12, 19 maj 2012

Do góry
Dziękuję Wam za odpowiedzi Nie było mnie trochę, bo zakopałam się po uszy w lekturze forum i innych poradnikach dla początkujących ogrodników. O włókninie przeczytałam na forum i mam nadzieję, ze małżonek z niej zrezygnuje. Za to poszliśmy na kompromis i zaaranżujemy w ogrodzie kilka elementów wysypanych żwirkiem
Sebek
ad. 3 - ad. wiśni - w jakiej odległości od tarasu posadzić, żeby nie przeszkadzać korzeniom? Nie ukrywam że chciałabym jak najbliżej W grę wchodzi jeszcze ewentualnie wierzba płacząca - może nie jest tak dekoracyjna jak wiśnia, ale jest dość gęsta więc pełniłaby jeszcze funkcję praktyczną - zasłaniałaby nieco widok na sąsiednie ogrody.
myślałam o czymś takim jak poniżej Niestety nie jestem zbyt biegła w programach komputerowych, więc proszę o wybaczenie.
Po prawej stronie ścieżki rośnie różowy clematis, przed nim chciałam posadzić różanecznik biały z fioletowymi języczkami w środku i wysypać podłoże żwirkiem granitowym, bo mam opaskę wokół domu z granitu (chociaż bardziej podobałyby mi się jako wypełnienie białe otoczaki, ale myślę, ze za bardzo byłoby nadziwaczone)
Po drugiej stronie ścieżki (ten mały trójkącik) jest miejsce do zagospodarowania. Na początku chciałam to wysypać żwirkiem i posadzić okrągły bukszpanik, ale pomyślałam, że taras będzie taki "goły" stąd pomysł z wiśnią lub ewentualnie wierzbą płaczącą.

Mogłoby tak być?
ad. 4. Chodzi o kaliny które rosną przy ogrodzeniu. Próbowałam to zaznaczyć poniżej
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 22:12, 19 maj 2012

Do góry

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 22:11, 19 maj 2012

Do góry
I ja tam byłam

A jakie są Wasze pomysły? 22:06, 19 maj 2012

Do góry

i od góry
złotlin
pęcherznica - zielona czy zółta
paprocie
hosty
miejsce ma mieczyki i lilie
hortensje
po prawej miejsce na canny
nizej paproć i irysy
bergenia
żurawka
tawuła
trzmielina
no i nie wiem co w znak zapytania ?

i co myślicie

ps
dziecko nie dało mi bambino wyciągnełam pastele i troche brudno wyszło bo sie spieszyłam

juz sie boje

aaaaa i noo Gosiu masz racje koło wyszło super. dopiero jak to narysowałam to to zobaczyłam
w najwęższym miejscu bedize 0,5 metra (góra i dół) po prawej i lewej metr a koło bedzie miec srednice 5 metrów
Eksperyment ogrodowy Beaty 22:06, 19 maj 2012

Do góry
Dzisiaj porobiłam trochę fotek

Rabaty do wymiany :) 22:04, 19 maj 2012

Do góry
Taki mam efekt dzisiejszej zabawy z wężem

szerokość tej rabaty to 3 metry, w węższych miejscach 1 metr a długa jest na ok 6 metrów. Około bo zapomniałam zmierzyć dokładnie...

Chciałam tu posadzić ze dwie róże, mam dostaną na wiosnę ketmię kwitnącą najprawdopodobniej na różowo ale obdarowująca nie była pewna na sto procent. No i do dyspozycji są byliny:
przywrotnik 3 sztuki
tojad niebieski
ostróżka niebieska
irysy syberyjskie
miodunki
bodziszki różowe
szałwia fioletowa
piwonie
trawa piórkówka japońska
rochodniki różowe
jeżówka rózowa i biała
no i lawenda którą rozmnażam, na razie pypcie i nie wiadomo co z tego wyjdzie
Ogród w Holandii 21:51, 19 maj 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Posadzone wietlice

I jeszcze posadziłam tawułki i rogownicę kutnerowatą od teściowej. Dokupiałam tez trochę lawendy, ale jeszcze pomyślę gdzie ją wsadzić.

Fajne roślinki Podoba mi się Twój taki trochę leśny zakątek
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 21:50, 19 maj 2012

Do góry

Ulubiony zakątek Bożenki

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 21:49, 19 maj 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies