Asiu , zgadzam się z Gosią ( Kaisog1) ... wierzba i trzmeilny obok nie pasują ... zrezygnuj z trzmielin jak wierzba musi zostać ... albo dosadź zamiast trzmielin wierzby i będziesz je cięła , żeby za duże nie urosły ... lepiej jeden gatunek ....
... lampa będzie super
Asiu , zgadzam się z Kasią ... wierzba i trzmeilny obok nie pasują ... zrezygnuj z trzmielin jak wierzba musi zostać ... albo dosadź zamiast trzmielin wierzby i będziesz je cięła , żeby za duże nie urosły ... lepiej jeden gatunek ....
... lampa będzie super
Madzia najprościej byłoby wyrzucić wierzbę ale ona M. i ciężko będzie... Popracuje nad tym... Wolałabym trzmieliny tam dosadzić... Bardzo spodobało mi się Twoje zestawienie z lawendą
Lampa mam nadzieję że wyjdzie Właściwie to będzie latarenka
Trzmieliny są śliczne , tylko boję się czy przeżyją zimę ... wiem , że jak są osłonięte, mają coś za plecami to będzie dobrze, a u mnie są bez zabezpieczenia na tyłach ... u Ciebie zimy nie są łagodne ... wierzby mi się kiedyś bardzo podobały , ale rośnie u nas między garażami i jest taka nijaka , nie ma tych różowych końcówek ... może trzeba ją czymś zasilić ?
Trzmieliny są śliczne , tylko boję się czy przeżyją zimę ... wiem , że jak są osłonięte, mają coś za plecami to będzie dobrze, a u mnie są bez zabezpieczenia na tyłach ... u Ciebie zimy nie są łagodne ... wierzby mi się kiedyś bardzo podobały , ale rośnie u nas między garażami i jest taka nijaka , nie ma tych różowych końcówek ... może trzeba ją czymś zasilić ?
Ta była posadzona w zeszłym roku... Była okryta ale troszkę przemarzła.... ładnie się opuściła ale majowe przymrozki dały jej w kość, była już odsłonieta dlatego jest taka mała, odrastała praktycznie od zera...
Wierzba często choruje ale szybko odrasta. Nasza na wiosnę miała różówe przyrosty a te późniejsze nie wiem czemu nie były już takie różowe. Może rzeczywiście trzeba czymś zasilić? Tylko czym? Może uniwersalnym Florovitem
Najlepsze były by kulki bukszpanowe albo cisowe ale niestety nie stać nas na takie
... to mnie trochę pocieszyłaś co do zimowania trzmielin ... a swoją wierzbę podleję florovitem , a co ... nie zaszkodzi
... Gosia ( ojej wcześniej pomyliło mi się z Kaisog1) przepraszam GOSIU ... kupiła na balkon w casto ładną kulkę na pniu cyprysa albo cyprysika ... śliczna i tańsza niż cis ... co Ty na to ? ładnie by wyglądały na tej rabacie