Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 10:00, 25 lip 2012

kaisog1 napisał(a)
Asia mam takie coś ale bez tej nieszczęsnej wierzby.... Cos mi się wydaje, że trzeba by ją przenieść. To są bardzo podobne dwie formy i Hakuro i trzmielina......... jak dla mnie w tak bliskiej odległości w ogóle to nie gra...

....kurde wstawiałam screene i mnie się przypomniało! RDEST! hehhehe On tam zawija za miskanta lub ostróżki i łączy sie z lawendą..

Kurcze Gosia coś nie przemawia do mnie ta rabata... a tak sie cieszyłam że fajnie będzie to wyglądać...
Mus pomyśleć o innym jeszcze zestawie....
siaaska 10:02, 25 lip 2012

kasik778 napisał(a)
Asiu lampa cudowna, ja uwielbiam takie przedmioty z duszą, ja bym ją pewnie pomalowała, ale zrobisz jak się tobie podoba

Kasia malowanko będzie ale w przysżłym miesiącu właściwie to chyba delikatne bielenie a nie malowanie... Pochwalę się jak wyjdzie
noemi 10:11, 25 lip 2012

Asiu , zgadzam się z Gosią ( Kaisog1) ... wierzba i trzmeilny obok nie pasują ... zrezygnuj z trzmielin jak wierzba musi zostać ... albo dosadź zamiast trzmielin wierzby i będziesz je cięła , żeby za duże nie urosły ... lepiej jeden gatunek ....
... lampa będzie super

siaaska 10:19, 25 lip 2012

kubi2000 napisał(a)

To nasze ostatnie zakupy
Klon jesionolistny Variegatum

Miały tam być posadzone trzy octowce i nawet były malutkie ale Sonia je połamała i chyba całe to szczęście bo naczytałam się o nich już wiele.... Biliśmy się z myślami.... Bardzo się nam podbają ale jednak wizja ciągłego wyrywania odrostów, zniechęciła nas... a Sonia jeszcze pomogła.... Wykopane głęboko z korzeniami poszły do spalenia.
Myślę że klony fajnie rozświetliły domek Kiedyś będą wystawały ponad tuje, które będą sięgały tylko wysokości siatki.

Jeny gdzie Ty tego klona dostałaś kupić!?!?!?!?! Ja go szukam po wszystkich w okolocach szkółkach.Ciągle mówią że ciężko o takiego....

Klony kupiliśmy w pobliskiej szkółce Fijak. Zostały jeszcze dwa wyższe ale z mniejszą koroną Przyjeżdżaj
siaaska 10:28, 25 lip 2012

noemi napisał(a)
Asiu , zgadzam się z Kasią ... wierzba i trzmeilny obok nie pasują ... zrezygnuj z trzmielin jak wierzba musi zostać ... albo dosadź zamiast trzmielin wierzby i będziesz je cięła , żeby za duże nie urosły ... lepiej jeden gatunek ....
... lampa będzie super

Madzia najprościej byłoby wyrzucić wierzbę ale ona M. i ciężko będzie... Popracuje nad tym... Wolałabym trzmieliny tam dosadzić... Bardzo spodobało mi się Twoje zestawienie z lawendą
Lampa mam nadzieję że wyjdzie Właściwie to będzie latarenka
noemi 10:33, 25 lip 2012

Trzmieliny są śliczne , tylko boję się czy przeżyją zimę ... wiem , że jak są osłonięte, mają coś za plecami to będzie dobrze, a u mnie są bez zabezpieczenia na tyłach ... u Ciebie zimy nie są łagodne ... wierzby mi się kiedyś bardzo podobały , ale rośnie u nas między garażami i jest taka nijaka , nie ma tych różowych końcówek ... może trzeba ją czymś zasilić ?

siaaska 10:43, 25 lip 2012

noemi napisał(a)
Trzmieliny są śliczne , tylko boję się czy przeżyją zimę ... wiem , że jak są osłonięte, mają coś za plecami to będzie dobrze, a u mnie są bez zabezpieczenia na tyłach ... u Ciebie zimy nie są łagodne ... wierzby mi się kiedyś bardzo podobały , ale rośnie u nas między garażami i jest taka nijaka , nie ma tych różowych końcówek ... może trzeba ją czymś zasilić ?

Ta była posadzona w zeszłym roku... Była okryta ale troszkę przemarzła.... ładnie się opuściła ale majowe przymrozki dały jej w kość, była już odsłonieta dlatego jest taka mała, odrastała praktycznie od zera...

Wierzba często choruje ale szybko odrasta. Nasza na wiosnę miała różówe przyrosty a te późniejsze nie wiem czemu nie były już takie różowe. Może rzeczywiście trzeba czymś zasilić? Tylko czym? Może uniwersalnym Florovitem
Najlepsze były by kulki bukszpanowe albo cisowe ale niestety nie stać nas na takie
kasik778 10:51, 25 lip 2012

trzmieliny na pniu u ciebie w górach to wyzwanie, na pewno wierzby sa bardziej wytrzymałe
noemi 10:51, 25 lip 2012

... to mnie trochę pocieszyłaś co do zimowania trzmielin ... a swoją wierzbę podleję florovitem , a co ... nie zaszkodzi

... Gosia ( ojej wcześniej pomyliło mi się z Kaisog1) przepraszam GOSIU ... kupiła na balkon w casto ładną kulkę na pniu cyprysa albo cyprysika ... śliczna i tańsza niż cis ... co Ty na to ? ładnie by wyglądały na tej rabacie

siaaska 10:56, 25 lip 2012

kasik778 napisał(a)
trzmieliny na pniu u ciebie w górach to wyzwanie, na pewno wierzby sa bardziej wytrzymałe

Tylko trzmieliny ładniejsze ;P Będę je mocno otulać