Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 20:33, 14 maj 2012

Do góry
Nap[ewno na ulach muszą być kwaty które lubią pszczcółki..... może być lawenda, orlik, lilia, pysznogłówka
Na ostatnią daję ściągę do namalowania uwielbiam je I można do herbatki.... moje faworyty to lawenda i pysznogłowka

A azalie pontyjskie pachną pięknie..... i niektóre wielko kwatowe też..ale pontyjskiej nic nie przebije
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:24, 14 maj 2012

Do góry
no i moje maleńkie hostowisko, ciekawe czy się hosty rozrosną ?
Ogród Agam do poprawki 20:24, 14 maj 2012

Do góry
A to widok z góry:

To zachodnia część działki. Rabata widoczna z tarasu i salonu. Ziemia strasznie twarda, ubita.
Tuje muszę chyba przesadzić, są za blisko płotu. Pęcherznice do oddania.
Wogóle nie wiem od czego zacząć.
Podoba mi się wrzosowisko z Danusiowego "Ogrodu z lustrem", podobają mi się też takie wylewające rabaty z liliowcami, trawami itd. Widzicie sama nie wiem czego chcę. Jedyne co wiem to że muszę to zmienić w tym roku (w zeszłym mi sie nie udało).

Na tych 9 metrach M posadził 20 tuji. Nie za dużo? Koniecznie chce się odgrodzić od sąsiada.

Placu zabaw w przyszłym roku nie będzie, za to w lecie będzie tam rozkładany basen.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:16, 14 maj 2012

Do góry
Azaliowy kącik

i bardzo fotogeniczna fioletowa azalia

Ogród Agam do poprawki 19:36, 14 maj 2012

Do góry
W sumie to mam już założony wątek w "Naszych ogrodach" ale potrzebuję Waszej pomocy w przebudowie mojego ogródka. Z moim ścisłym umysłem i brakiem wyobraźni kiepsko mi to idzie.

Na początek rabatka przy tarasie.
Znajduje się że tak powiem "trochę pod górkę" patrząc na nią na drugim zdjęciu.
Bardzo podoba mi się aranżacja Sylii, tzn. kula z bukszpanu, żurawki, trzmielina jako obwódka. Tylko nie wiem czy ta rabatka nie zamała na tyle roślinek.

Po lewej stronie rabata do całkowitej zmiany.
Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Kształt jest do zmiany, większość roślin też. Pod płotem posadzone są tuje smaragd, one zostaną. Klon, wierzba też.

Pszczelarnia 19:30, 14 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mamy 3 nowe ule, przyjechały w stanie surowym. Teraz pokost lub olej lniany i malowanie kwiatków oraz robienie daszka (blacha), nowych ramek, nakładanie węzy. Wszystko na wczoraj.
Proszę o wyrażenie życzeń, jakie kwiaty namalować? Dodam, że już są: krokus, tulipan i słonecznik. A może ktoś ma ochotę przyjechać i coś namalować?

Piękne!!! Czekam na fotki gotowych , będzie arcydzieło! Mój synek jest glupi za miodkiem, własnie wcian kanapke ze spadziowym ja lubie prosto z ula mniam mniam, pamiętam jak w dzieciństwie dziadek na mazurach wybierał miód to ja siedziałam pod wirówką i młóciłam ile mogłam
Ogród irci 19:29, 14 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Takie zdjecia uwielbiam, ileż tu treści do nadpisania może powstać...

Aniu - miałam bardzo podobne myśli, kiedy jechaliśmy tą drogą. W drodze powrotnej zatrzymałam się specjalnie, żeby zrobić zdjęcie. Wyjątkowe miejsce
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:22, 14 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Czosnki nadal kwitną
[img
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/145999/original.jpg[/img]

pieknie te czosnki !!!!

nie wiem gdzie i kiedy ale będę musze je miec u siebie
Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 19:21, 14 maj 2012

Do góry
Pozdrawiam wszystkich lubelaków nie zostawajcie w cieniu i wzmocnijcie naszą grupkę

zielonastrefa 19:13, 14 maj 2012

Do góry
a to te moje 3 nowe lilie :

to zdjęcie pokazuje jakie olbrzymie cebule
zielonastrefa 19:10, 14 maj 2012

Do góry
niestety teraz nie mogę zgrać zdjęcia donicy, ale mam wreszcie fotki moich petunii i euforbii

Już wszystko posadzone, czeka sobie na cieplejsze dni
Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 19:09, 14 maj 2012

Do góry
AKPM napisał(a)

Witam
Była, widziałam, trochę kasy zostawiłam.
I taki fajny karmnik widziałam.
Fontanny były suuuuper.

Witamy AKPM na forum może się ujawnisz i założysz swój wątek? podobnie Mille jak się już powiedziało A....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:59, 14 maj 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Ja praktycznei nie mam tam kamieni ani gfruzu budowlanego i innych smieci bo w trakcie całej budowy prawie każdą sobotę na bieżąco wszystko na kolanach zbierałam i każy kamyk i każdy gruzik i beton i nawet dachówki potłuczone czy ścinki. Tu okazałam się wzorowa , hihihihihi
Tyle uzbierałam

Serio serio

O rzesz Ty! Dobra jesteś! Szacunio!
Z potrzeby piękna... 18:56, 14 maj 2012

Do góry
lilia w donicy też chciała ujrzeć dzisiejsze słońce

a anioł (choć jeszcze nie pokryty białą farbą) śpi zamiast czuwać nad dziwnie wygladającymi bukszpanami, nie wiem dlaczego nie martwi go wyglada towarzystwa które go otacza

moje biedne bukszpany ????? co im jest ??????????

ktoś mi odpowie ?? bo spędza mi to sen z powiek
Z potrzeby piękna... 18:51, 14 maj 2012

Do góry
Róża Iceberg posadzona przy "wejściu" do ogrodu nieśmiało pokazuje swoje piękno

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:43, 14 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Małgośka obejrzyj instruktaż abyś speca odpowiednio nadzorowała
Wpisz w google "leroy merlin zakładane trawnika" to ci sie filmy na youtube wyświetlą
Podtswa to dobre oczyszczenie glebyz kamieni i gliny, wyrównanie a potem walowanie, przegrabianie, wałowanie, przegrabianie, walowanie przegrabianie. Im więcej razy tym lepiej. A ptem tylko podlewać codziennie aby rosło!
No i o torfie odkwaszonym zapomniałam

Tak jest szefowa! tylko już nie krzycz a tak na poważnie, to mam ten filmik na pulpicie bo juz kiedys się do tego przymierzałam i tam jest fajnie opowiedziane i pokazane. Ja praktycznei nie mam tam kamieni ani gfruzu budowlanego i innych smieci bo w trakcie całej budowy prawie każdą sobotę na bieżąco wszystko na kolanach zbierałam i każy kamyk i każdy gruzik i beton i nawet dachówki potłuczone czy ścinki. Tu okazałam się wzorowa , hihihihihi
Tyle uzbierałam

Serio serio
Ogródek Hanusi po zimie 18:42, 14 maj 2012

Do góry
Podlewanie borówki.....

Oglądanie funkii

Rabatka z mieczykami od Bożenki

I rabata forumowa

Ogródek Hanusi po zimie 18:39, 14 maj 2012

Do góry
Podlewanie borówki.....

Oglądanie funkii

Rabatka z mieczykami od Bożenki

I rabata forumowa

Ogródek Hanusi po zimie 18:35, 14 maj 2012

Do góry
No i jeszcze bratki

I zwciąg.....

Ogródek Hanusi po zimie 18:32, 14 maj 2012

Do góry
I pierwsze goździki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies