Już wcześniej widziałam skrętnika ale nie chciało mi się logowac. Zdolna z Ciebie dziewczyna jak już masz takie dwie piękne sadzonki.Ten od Elfika jest cudny i też go rozmnóż bo wart tego.Pozdrawiam Basiu.
Wreszcie pogoda poprawiła się i odwiedziłam działkę. Wycięłam przekwitłe funkie, juki, przetaczniki. Przerzedzilam nieco rudbekie, posadziłam wreszcie piaskowca, który w doniczkach czekał cierpliwie. Wycięłam pędy malin i przegrabiłam biedną, zleżałą pod basenem z wodą, trawę.
śliczne kwiatuchy Basiu ja sobie nakupowałam w tym roku nasion rudbekii i jak przyszło do wysiewu to gdzieś mi się schowały, potem znalazłam , ale za późno było na wysiewanie, na następny rok spróbuję, mam tylko dwie
Aniu, rudbekię możesz wysiać choćby teraz. Przed zimą jesienią spore rozetki będą.
Ja jej nigdy nie sieję, ona sama po przekwitnięciu się rozsiewa na moje utrapienie
a to wysieję, a co tam, niech rośnie dzięki Basiu mam nasionka Sonary, rośnie do 40cm, trójklapową Triloba 60 - 120cm i Triloba, Prairie Glow 60-120 cm no i Kwitnie mi cały czas Black Beauty
Ło matko, toż to cala kolekcja! Zupełnie obce mi nazwy odmian! U mnie co roku są inne, no bo z nasion.Rzadko powtarzają cechy mateczne. Miałam jeszcze całkiem ciemną ale tej zimy przepadła. Zdjęcia tylko zostały
A ta pełna to u mnie po raz pierwszy się pokazała!