Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:09, 11 maj 2012

Do góry

Prawdą jest powiedzenie... Królowa jest tylko jedna...

Znowu na wsi 08:05, 11 maj 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Ale jak usiąść w odpowiednim miejscu, to widok o wiele sympatyczniejszy

Niesamowite, identyczny widok ma moja koleżanka...mogłabyś być jej sąsiadką Ślicznie, powodzenia w zakładaniu ogrodu...z Twoim doświadczeniem pójdzie Ci pioruńsko szybko
Ogród Danuszy - odsłona 2 07:57, 11 maj 2012

Do góry
ciepło dziś narazie bez słonka, z ranka w zupełnej ciszy pochodziłam popieliłam zwróciła na mnie uwaga cisza z drogi czyzby drogowcy zaczęłi juz weekend?
nocne koncerty żab sa naprawdę fajne a do tego słowik szary treluje

złapałam wczoraj i dziś z ranka

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:54, 11 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)]Z tyłu ogrodu, we wnęce, znajduje się ściana wodna. Obok stoją donice z kordylinami australijskimi i hortensjami. Naprzeciwko ustawiłam ławkę tekową, którą zdobyłam dopiero w tym roku, a szukałam jej już od pięciu lat. Za ławką rosną róże odmiany "Chopin", moje ulubione.

Widok przepiękny!!!!!!!!!!!!
Pogaduchy skowronków 07:52, 11 maj 2012

Do góry
witam cieplutko słonko jeszcze spi
ptaszęta spiewaja żaby koncertowały całą noc uwielbiam te pore roku

miłego dnia ptaszęta
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:57, 11 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Chmurka na sosence

Wiesz co, ja się za bardzo na szkodnikach nie znam, ale ta mgiełka jak dla mnie zbyt intensywna jest. Nie wygląda na zwykłą pajęczynę tylko na coś wysnutego przez jakiegoś zjadacza sosen. Przyjrzyj się temu dokładnie.

A co do rabaty "mydlanej" to rzeczywiście trochę za dużo szarego. A nie myślałaś aby usunąć ten szary grys i całość pasów zrobić roślinną. A skoro mydlana kostka to może dodać na brzegu zieleni a pośrodku też coś jednolitego wyższego coś o złocistych liściach, bez iglaczka?

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 02:39, 11 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Agatko uzytkownik InternetTrade czy jakos tak. Tunel to wloknina w ksztalcie tunelu, 10metrowa, przycina sie wg potrzeb. latwiej tym niz zwykla wloknina (zawijalam a i tak przy wietrze furkotalo) otulic krzak... Zbierak kupilam bo tylko 4,5 zl kosztowal, a zawsze wiecej sie trawy czy lisci wezmie, wyglada tak:

Sekator zwykly, nic specjalnego, kolo 10 zl.

Pistoletu zadnego nie mialam do tej pory, zobaczymy - pewnie tez trzeba bedzie lepszy, bo ten tylko pare zl..

pozdrawiam!!

do liści też są dobre szczególnie na jesieni używałam już w tamtym roku
Dwa światy 01:50, 11 maj 2012

Do góry
To ci dopiero kula , Haniu czekam na dalsze rh, u mnie Helsinki nie zakwitł tylko poszedł w liście i Nowa Zembla jeszcze nie zakwitła, ale są nowe
Mój kawałek raju 01:24, 11 maj 2012

Do góry
A ponieważ powoli tulipany przekwitają zajrzymy im jeszcze do środka kielichów
jutro ciąg dalszy
Mój kawałek raju 00:29, 11 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
[

ale piękna kompozycja ! ooo takie, takie lubię z tym Clematisem to chyba kalina koralowa? ale mogę się mylić co by to nie było, to moje kolorki chciałabym kiedyś mieć u siebie takie zestawienie
Mój kawałek raju 00:29, 11 maj 2012

Do góry
bardzo lubię połączenie kaliny Roseum i powojnika

czosnek niedźwiedzi kwitnie
irys niski
bodziszek Sambor mały buczek niektóre żurawki będą kwitły
Puste pole z wysepką kwiatową 00:23, 11 maj 2012

Do góry
100-tka.gratulacje!!!

Puste pole z wysepką kwiatową 00:20, 11 maj 2012

Do góry
GRATULACJE
Dwa światy 00:17, 11 maj 2012

Do góry
Dziękuję Rysiu za odwiedziny,tak w maju jest pięknie.... we wszystkich ogrodach

Puste pole z wysepką kwiatową 00:15, 11 maj 2012

Do góry
Rzutem na taśmę i ja gratuluję.. wszyscy na biało a ja tak różowo

Mój kawałek raju 00:07, 11 maj 2012

Do góry
Jeszcze raz zdjęcie sasanki, wczoraj wyszło jakieś zamazane
Dwa światy 00:00, 11 maj 2012

Do góry
..dziękuję Marzenko za odwiedziny,Twój ogród też jest rewelacyjny!

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:42, 10 maj 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Wow Kasia ale akcja! bukszpan duży ciekawa jestem czy się przyjmie i zagęści.
Przy domu rodziców były kiedyś leszczyny i pamiętam jaki wyrąb był jak je likwidowali. Tylko że u nas był cały szpaler...możesz sobie wyobrazic jaki później krajobraz księżycowy był

Witaj Monika
ten bukszpan to wielki eksperyment miał wylądować pewnie na śmietniu, a ja postanowiłam dać mu szansę fajnie będzie jak eksperyment się powiedzie podsadziłam go już dwoma małymi bukszpanami w miejscach największych dziur, ale myślę, że jak będzie okazja to jeszcze dokupię i zagęszczę chciałam podsadzić jak najbliżej pnia głównego, ale bryła korzeniowa jest tak zbita, że się nie dało, ale trudno, będą troszkę obok budować podstawę kuli.

Oj ta leszczyna... Wyobrażam sobie jak to musiało wyglądać chociaż myśmy mieli w sumie tylko (albo aż) dwie i urobiliśmy się po pachy, więc jakbym miała jeszcze szpaler to bym się wykończyła chyba. Ależ ma liczne i mocne korzenie, nie spodziewałam się. Udało się wyciąć trochę pozostałości szpadlem, piłą spalinową, sekatorem i siekierą, ale trochę niestety zostało, mam nadzieję, że nie odbije
Gdybym miała dużą działkę, to bym ich nie ruszała pewnie, ale w małym ogródku niestety nie ma szans aby była ze względu na jej inwazyjność i nie zrekompensują tego orzeszki
Pomału zapełniamy lej po bombie - dzisiaj nawieźliśmy 10 kopiastych taczek ziemi (ok. 1 tona) i to jeszcze nie koniec bo tutaj będzie kiedyś koło żwirowe, a póki co będę realizować część projektu ostatnio ustalonego tj. nasadzenia z hortensji i miskantów a przed nimi kulki bukszpanowe i wśród nich śliwa wiśniowa "Nigra" jak uda mi się zdobyć wysoko szczepioną na pniu.
Kolorowe rabaty 23:37, 10 maj 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Irysy

Irysy takie śliczne tak u Ciebie już kwitną? Ten rudy z liliową bródką - niesamowity kontrast, one tak mają. U mnie kwitły dopiero miniaturowe.

Gabrysiu te iryski też nie są za wysokieWiem,że są mniejsze,ale są jeszcze i wyższe niż te
Rododendronowy ogród. 23:32, 10 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aż mi się buzia śmieje do tych kwiatuszków. Tak je lubię.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies