Pierwszy to Przestrojnik trawnik, drugi--bielinek rzepnik (najprawdopodobniej) lub bielinek bytomkowiec a trzeci rusałka kratkowiec.A co to za roślina na której są? Pozdrówka.
Hej! Kto tu o zaawansowanej starości mówi? Mogę zrozumieć zmęczenie dwudniowym gadaniem ze mną,ale od razu starość ?Uśmiechnij się!
Chociażby i do tego co naprzeciwko mnie przy kolacji siedział......Buziaczki!
Bożenko,jak nie zabrałam,widocznie nie dla mnie ona była......albo...odbiorę przy okazji.....nie wysyłaj.
Dziś wsadzałam niektóre rośliny od ciebie do gruntu....... tu.....pysznogłówka.Dobre ma sąsiedztwo? .
Haniu identyczne sąsiedztwo z przetacznikiem jak u mnie
Tęsknota ... za Wami, za moja działeczką, za tym co dzieje się na Ogrodowisku przygnała mnie jednak do mojego wątku
Po przerwie przywitam Was moim nowym nabytkiem - pysznogłówką Nie ukrywam, że poznałam tę bylinkę dzięki Wam i nie wystarczyło mi oglądanie jej na ekranie Dzisiaj stanęła na mojej drodze i zaprzyjaźniłyśmy się
No i jeszcze dwie trawki i jeżówka jakiej nie miałam ...
Jolu super nabytki a pysznogłówka ma śliczny kolor i zapach, tym podbiła moje serce a jeżówka w jakim kolorze?
Na tej ławeczce siedząc,wypatrywałam kozaków,ale niestety, nie zobaczyłam żadnego grzybka
.
tylko piękne szyszki
i śliczne powojniki
Azalie niestety,już tez przekwitły......
Łaziłam po ogrodzie jak w transie, słuchałam opowieści, i dochodzę teraz do wniosku,że stanowczo za mało zdjęć zrobiłam.
Wybaczcie.
Ale com widziała, tom widziała!Pozdrawiam!
Witam,
Jestem właścicelką młodziutkiego, dwuletniego ogrodu w Polsce centralnej a właściwie działki z domem bo ogród to dopiero mam zamiar mieć.
Działka ma prawie 3 tys metrow a więc jest co robić
Mamy wykonany projekt ogrodu i powolutku realizujemy nasadzenia ale z powodu oganiczonych funduszy i bardzo ograniczonego czasu nie ma jeszcze co pokazywac...
Zagospodarowanie za domem -od stony południowej zmieniło się troszkę (inny kształt chodników) i nie mogę wykonac nasadzeń zgodnie z projektem i dlatego przyszłam tu posić o pomoc dobre dusze
Miała byc to rabata z iglakami i wrzosami i wrzoścami ale czytalam ze lubia przemarzać i zastanawiam sie czy nie zmienic koncepcji.
wgrywam dwie fotki tej rabaty w kształcie łezki i nieśmiało posze o pomoc...
gleba jest marna, troche gliniasta i po deszczu robi się taka skorupa...
Przy tarasie z lewej strony widac ostróżki a dalej tez nie wiem co posadzic z lewej strony schodkow od tarasu (z prawej jest kosodrzewina chyba mops albo ophir), lawenda, juki i jakieś rozchodniki
Bożenko,jak nie zabrałam,widocznie nie dla mnie ona była......albo...odbiorę przy okazji.....nie wysyłaj.
Dziś wsadzałam niektóre rośliny od ciebie do gruntu....... tu.....pysznogłówka.Dobre ma sąsiedztwo? .
Mam trochę pod górkę, gdyż mój M. zakazał kwiatków w ogrodzie - ze wględu na nasze dzieci i owady, które do kwiatów się zlatują, ale ponieważ słoneczniki zauważył dopiero teraz mam nadzieję, że kwiatki jakoś przetrwają
Tutaj słoneczniki i moje Młode, docelowo w tym miejscu ma być ściana z cisa (widać takie małe coś między słonecznikami) a dołem barwinek
i jeszcze dostane od M. najbardziej przędziorkopodatne drzewka świata
Ten wątek służy nam do przedstawiania się. Mówimy tu o swoich pasjach, jakie rośliny nam się najbardziej podobają, jak trafiliśmy na Ogrodowisko i o wszystkim, co nam leży na sercu.
Jeśli zakładamy swój wątek, prosimy o link do niego, a jeśli nie to może kiedyś ??
Tess mnie uprzedziła, ale mam nadzieję że mi wybaczy zmianę tytułu i mój wpis na początku, bowiem wypada mi napisać pierwszy post.
Z założenia miał to być tylko jeden wątek, ale niekoniecznie, może będzie potrzeba zakładania innych? Pokaże czas.
A więc w imieniu zespołu Ogrodowiska witam więc wszystkich ogrodowo zakręconych, którzy do nas trafili.