Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 21:23, 04 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
fajnie plakaty wyszły.
ale ty zmienna dziś jesteś
Typografia ogrodu 21:21, 04 paź 2016

Do góry
fajnie plakaty wyszły.
Tu ma być ogród :) 21:01, 04 paź 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Żal ,że nie udało mi siė dotrzeć , chić plany były to by było spotkanie
Pozdrowionka
Ps..świdośliwy zacne .. Czamu ja ich nigdy nie widziałam ????

Mimo wszystko mam nadzieję, że powtórka nie będzie potrzebna.
A świdośliwy aktualnie stoją przed Tesco od strony parkingów.
Tu ma być ogród :) 18:21, 04 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ciesze sie, że byłam i że mimo złej pogody udało sie skrzyknac tyle osób.

A swidosliwy coraz bardziej mi się podobają.

Żal ,że nie udało mi siė dotrzeć , chić plany były to by było spotkanie
Pozdrowionka
Ps..świdośliwy zacne .. Czamu ja ich nigdy nie widziałam ????
Tu ma być ogród :) 18:08, 04 paź 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
O nowa odsłona jesienna, u mnie tak wieje dziś, że nawet głowy za drzwi wejściowe nie wychylam

U mnie jest podobnie, słońce mnie co prawda zachęciło do wyjścia i jakiegoś działania w ogrodzie, ale szybko zrobiłam w tył zwrot
Ogród w skali mikro cz.II 18:08, 04 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nastepna okazja za 12 dni, może tym razem się uda pogadać,
Miejmy nadzieję, że pogoda będzie dobra i spotkanie u Kapiasa dojdzie do skutku.

Oooo ranyyyy nowy awatar piękny ,choć..lubiłam Twego motyla
Ja też trzyamm kciuki za pogodé u Kapiasow..po wczorajszym rajdzie , gdzie dooopy nam zlało na Klimczoku, to nie mam ochoty na kolejne bieganie pomiędzy kroplami
Tu ma być ogród :) 18:06, 04 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ale się odmienilas
Fotki już z sesji macie? Wisieć będą?
Niestety mam złe przeczucia co do efektów starań wielu ludzi albo raczej braku tych efektów

Eksperymentuję, coś jesiennego szukam...
Fotki by już były, gdyby nie moja opieszałość, ale ostatnio inne rzeczy były na głowie, wisieć będą.
Ja wierzę, że coś pękło, zobaczymy.
Ogród w skali mikro cz.II 17:41, 04 paź 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Cześć Edytko miło było Cię poznać osobiście, bo Jolka zawsze..moja Edytka to ..czy tamto stąd...byłam Cię ciekawa niestety nie mogę napisać , że już Cié znam , bo jakoś ani słowa nie udało sié nam zamienić ... tak se czasem myślę ,że te nasze spotkania powinny być organizowane w systemie " szybkich randek"..20 osób siedzi a 21 przechodzi przez wszytskie stanowiska po kolei w każdym po 5 min..potem ..siada na końcu i kolejna osoba idzie może wtedy udało by się zamienić z każdym ogrodomaniakiem choć kilka zdań
Dumam dalej co z tymi liliami , chyba też do Kidzi wpadnę po radę... Pełne mówisz....uhhhuuummmm
Dziękuję piknie

Nastepna okazja za 12 dni, może tym razem się uda pogadać,
Miejmy nadzieję, że pogoda będzie dobra i spotkanie u Kapiasa dojdzie do skutku.
Tu ma być ogród :) 17:33, 04 paź 2016

Do góry
U Was też tak masakrycznie zimno? nawet słonko, które wyłoniło się w końcu zza chmur nie poprawiło sytuacji.

Munstead Wood jeszcze zakwitła - kolor znów ma inny

Tu ma być ogród :) 17:28, 04 paź 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Temat przesadzania brzozy jest mi bliski Tez mnie to czeka bo ściezka wyszła trochę za blisko 2 brzóz. Rady się przydadzą Poczekam aż zrzucą listki i do dzieła

O to dobrze, że nie ja jedna mam takie pomysły
Tu ma być ogród :) 17:26, 04 paź 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)
W sprawie brzozy. Z moich doświadczeń przesadzania mniejszych egzemplarzy niż Twoje.
Przesadzałam na wiosnę po roku siedzenia w ziemi. Żyją, jednak prawie nic nie przyrosły w porównaniu z jedną sztuką, której nie przesadzałam.
Poczekałabym aż same zrzucą liście i wtedy przystąpiła do działania.

O ile w ogóle chcesz je przesuwać?

Zuza, te moje rosną już 1,5 roku. Też myślę, żeby poczekać aż liście zrzucą, mogłabym rabate poszerzyć o jakieś 2 m.
Ogród w skali mikro cz.II 17:24, 04 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Witaj Elu,
pozdrawiam pospotkaniowo. Kupowałam trochę takich pełnych lilii jesienią 2014 i wszystkie wyrosły, możesz spróbować.

Cześć Edytko miło było Cię poznać osobiście, bo Jolka zawsze..moja Edytka to ..czy tamto stąd...byłam Cię ciekawa niestety nie mogę napisać , że już Cié znam , bo jakoś ani słowa nie udało sié nam zamienić ... tak se czasem myślę ,że te nasze spotkania powinny być organizowane w systemie " szybkich randek"..20 osób siedzi a 21 przechodzi przez wszytskie stanowiska po kolei w każdym po 5 min..potem ..siada na końcu i kolejna osoba idzie może wtedy udało by się zamienić z każdym ogrodomaniakiem choć kilka zdań
Dumam dalej co z tymi liliami , chyba też do Kidzi wpadnę po radę... Pełne mówisz....uhhhuuummmm
Dziękuję piknie
Tu ma być ogród :) 17:20, 04 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Cieszę się że Byłaś.ja na swojej wsi czerń przybrała
Nawet do przedszkola wczoraj pisałam czy działa jaka zazwyczaj bo tam same kobiety pracują i pewnie zdziwienie tym pytaniem wysłałam.ale co tam to ważna sprawa.

A SS boskie.każda inny kolor ma prawda. Sebek wstawial ale były jeszcze wtedy zielone.dzięki

Asia, oby te nasze wysiłki coś dały!
Ja w ogóle lubię drzewa, które jesienią się intensywnie przebarwiają więc świdośliwy jak najbardziej mi się spodobały
Ogród wśród pól i wiatrów 22:37, 03 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jolu, piękną masz tą Larissę, urocza róża, czy ona pachnie?

Edyta, nie zauważyłam, żeby larissa pachnęła. Ale ładnie powtarza kwitnienie. Mam nadzieję że jakiś przypadkowy przymrozek jej nie zetnie, bo cała jest w pąkach
I trochę zieloności, w tym platan, którego NIE MA [kurka wodna!! co z nim zrobić ??]

Tu ma być ogród :) 22:14, 03 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
I jedno i drugie zachwyca każde w innym wymiarze

Ciesze sie, że byłam i że mimo złej pogody udało sie skrzyknac tyle osób.

A swidosliwy coraz bardziej mi się podobają.
Tu ma być ogród :) 22:06, 03 paź 2016

Do góry
Przy okazji uczestniczenia dziś w Katowicach w pewnym ważnym wydarzeniu

Cyknelam fotkę swidosliwom w ogromnych donicach stojącym przed SCC (Sebek obiecywał, że je obfotografuje, ale nie wiem czy do tego doszlo).
Wybaczcie jakość, zdjęcia robione telefonem w deszczu.

Tu ma być ogród :) 22:01, 03 paź 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Ha, żebym to ja pamietała... ciepło było chyba... albo tak się upociłam...

Tak na serio to teraz przeciez najlepsiejsza pora, szczególnie że deszczowe dni zapowiadają :0

Tez myślę, że październik dobry, żeby się tego podjąć, eMa musze jak najpredzej z tym oswajać
Tu ma być ogród :) 21:58, 03 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
przesadzałam graba no nadzorowałam przesadzanie i zyje liscie juz sie podniosły )) ciesze sie )

Jola, ja się nad tymi brzozami rozczulam bo widziałam jakie one mają korzenie i stad te moje obawy, ale raz się żyje.
Tu ma być ogród :) 21:54, 03 paź 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Ja w sprawie brzozy

Przesadzałam 2 swoje jak siedziały w ziemi już chyba 1,5 roku. Męczyłam się tyle ale jak siedziałam na tarasie to dwa drzewka tak się nakładały na siebie że nie mogłam na to spokojnie patrzeć.
oczywiście akcja pod nieobecność M. bo popukałby się w czoło patrząc jak przesuwam drzewa o 45 cm w prawo...
Korzenie okropne ale dasz radę

I tu mi się tez przypomniała moja akcja wykopywania wisni Umbraculifera, którą M mi pomagał posadzić po czym ja po tygodniu (tez pod jego nieobecność ) wykopywałam i podnosiłam o - uwaga! - 20 cm bo nie zgadzała mi się wysokością z sąsiadującą...

Pozdrawiam wariatów ogrodowych !

Dziękuję Beatko za ten wpis, od razu mi dodałaś odwagi a pamiętasz może jaka to pora roku była, gdy akcja przesadzanie miała miejsce?
Tu ma być ogród :) 21:50, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Edyto według mnie to każde drzewo można przesadzić jeżeli zrobi się to odpowiednio i w dobrym terminie, ale na pewno takie drzewo sezon odchoruje. Asia nawigatorka wiosną chyba nawet przywoziła wykopane wielkie brzozy tylko, że pospolite.
Chociaż wiesz ja specjalistą nie jestem i sam bałbym się takiej operacji.
Zazdroszczę niechcianego trawnika, bo u mnie nikt nic przy nim nie robi, a bronią jak złota w skarbcu

Musze, poszperać na forum, czy ktoś się podejmował takiej karkołomnej operacji, coś u Marzenki z brzozami było, ale już nie pamiętam dokładnie co i jak.

Faktycznie fuksiara ze mnie, że tylko rok trwała eMowa fascynacja trawnikiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies