Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:44, 03 paź 2016

Kindzia napisał(a)
Właśnie Ci się chciałam zapytać co zrobiłaś z Variegatusami, że tak Ci stoją...u mnie cynie je w tym roku trzymają, jak były same, to kładły się okropnie...dlatego koło ogrodzenia przesadziłam. Jak nie będzie ich miało co trzymać, do siatki uwiążę. Nie lubię jak tak leżą.

Następny ogród z takim porządeczkiem. Tak lubię bardzo

Hehe, pojęcia nie mam, może się mnie boją
Z przodu nie za bardzo ma je co podpierać na razie, a i jak do tej pory nie było potrzeby ich podwiazywac.
Porzadeczek mówisz - zdjęciami dużo można poczarowac, taka prawda
butterfly 21:47, 03 paź 2016

Ja w sprawie brzozy

Przesadzałam 2 swoje jak siedziały w ziemi już chyba 1,5 roku. Męczyłam się tyle ale jak siedziałam na tarasie to dwa drzewka tak się nakładały na siebie że nie mogłam na to spokojnie patrzeć.
oczywiście akcja pod nieobecność M. bo popukałby się w czoło patrząc jak przesuwam drzewa o 45 cm w prawo...
Korzenie okropne ale dasz radę

I tu mi się tez przypomniała moja akcja wykopywania wisni Umbraculifera, którą M mi pomagał posadzić po czym ja po tygodniu (tez pod jego nieobecność ) wykopywałam i podnosiłam o - uwaga! - 20 cm bo nie zgadzała mi się wysokością z sąsiadującą...

Pozdrawiam wariatów ogrodowych !
lindsay80 21:50, 03 paź 2016

Luki napisał(a)
Edyto według mnie to każde drzewo można przesadzić jeżeli zrobi się to odpowiednio i w dobrym terminie, ale na pewno takie drzewo sezon odchoruje. Asia nawigatorka wiosną chyba nawet przywoziła wykopane wielkie brzozy tylko, że pospolite.
Chociaż wiesz ja specjalistą nie jestem i sam bałbym się takiej operacji.
Zazdroszczę niechcianego trawnika, bo u mnie nikt nic przy nim nie robi, a bronią jak złota w skarbcu

Musze, poszperać na forum, czy ktoś się podejmował takiej karkołomnej operacji, coś u Marzenki z brzozami było, ale już nie pamiętam dokładnie co i jak.

Faktycznie fuksiara ze mnie, że tylko rok trwała eMowa fascynacja trawnikiem
lojalna_ 21:53, 03 paź 2016

przesadzałam graba no nadzorowałam przesadzanie i zyje liscie juz sie podniosły )) ciesze sie )
lindsay80 21:54, 03 paź 2016

butterfly napisał(a)
Ja w sprawie brzozy

Przesadzałam 2 swoje jak siedziały w ziemi już chyba 1,5 roku. Męczyłam się tyle ale jak siedziałam na tarasie to dwa drzewka tak się nakładały na siebie że nie mogłam na to spokojnie patrzeć.
oczywiście akcja pod nieobecność M. bo popukałby się w czoło patrząc jak przesuwam drzewa o 45 cm w prawo...
Korzenie okropne ale dasz radę

I tu mi się tez przypomniała moja akcja wykopywania wisni Umbraculifera, którą M mi pomagał posadzić po czym ja po tygodniu (tez pod jego nieobecność ) wykopywałam i podnosiłam o - uwaga! - 20 cm bo nie zgadzała mi się wysokością z sąsiadującą...

Pozdrawiam wariatów ogrodowych !

Dziękuję Beatko za ten wpis, od razu mi dodałaś odwagi a pamiętasz może jaka to pora roku była, gdy akcja przesadzanie miała miejsce?
butterfly 21:57, 03 paź 2016

Ha, żebym to ja pamietała... ciepło było chyba... albo tak się upociłam...

Tak na serio to teraz przeciez najlepsiejsza pora, szczególnie że deszczowe dni zapowiadają :0
lindsay80 21:58, 03 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
przesadzałam graba no nadzorowałam przesadzanie i zyje liscie juz sie podniosły )) ciesze sie )

Jola, ja się nad tymi brzozami rozczulam bo widziałam jakie one mają korzenie i stad te moje obawy, ale raz się żyje.
lindsay80 22:01, 03 paź 2016

butterfly napisał(a)
Ha, żebym to ja pamietała... ciepło było chyba... albo tak się upociłam...

Tak na serio to teraz przeciez najlepsiejsza pora, szczególnie że deszczowe dni zapowiadają :0

Tez myślę, że październik dobry, żeby się tego podjąć, eMa musze jak najpredzej z tym oswajać
lindsay80 22:06, 03 paź 2016

Przy okazji uczestniczenia dziś w Katowicach w pewnym ważnym wydarzeniu

Cyknelam fotkę swidosliwom w ogromnych donicach stojącym przed SCC (Sebek obiecywał, że je obfotografuje, ale nie wiem czy do tego doszlo).
Wybaczcie jakość, zdjęcia robione telefonem w deszczu.

lojalna_ 22:08, 03 paź 2016

I jedno i drugie zachwyca każde w innym wymiarze