nie normalna, w tamtym roku na okrągło przez cały rok powtarzała kwitnienie, a w tym roku po raz pierwszy, natomiast magnolia Messel, która mi nigdy nie powtarzała kwitnienia teraz też zakwitła
Marcia to że przetrwała zimę to w przypadku iglastych o niczym nie świadczy, ponieważ wycięte drzewko potrafi do pół roku nie żółknąć, a jeśli będzie podlewane do roku. ha
Myślimy Jolu cieplutko o Tobie
Ale nie dawaj się chorobie .
Zażywaj pilnie przepisane leki
A jak braknie - wypraw do apteki.
W nocy doktory śpią z pielęgniarkami
To się nie boj i bądź razem z nami.
Nic nie musisz pisać - a tylko zerkaj
Wiesz jakie zmiany w Ogrodzie z lusterkiem ?
Marta, spełnienia marzeń z okazji minionych urodzin, pozostań dalej romantyczka i uważna obserwatorka świata
to zdjęcie, które Basia określiła, jako wybuch, bardzo mi się podoba
a zalew piękny, szczęście jednak cię w urodziny spotkało, bo zwyciężyła uczciwość i ... w brodziku z ciurkadełkiem, obie możemy siedzieć
Martusiu, nie mam w soboty i niedziele internetu, stąd moje spóźnione najlepsze życzenia dla mojej sympatycznej ogrodolubnej koleżanki, nie daj się życiu , napieraj do przodu i dużo zdrówka.
Nie znalazłam wątku pod który mogłabym się podpiąć, zakładam więc nowy.
Wycieczka tylko na 1 dzień, więc tylko "liznęliśmy". Ale ładnie tam mają, no i zabytki nie są zniszczone przez wojnę jak np nasza Warszawa...
Prawie wszyscy rozumieją po polsku... choć zieleń miejska niespecjalnie wypasiona jak np w Budapeszcie, Wiedniu czy Pradze... klimat podobny do tego w naszym Krakowie (moim zdaniem) Wato zobaczyć. Polecam.
Niemen - z okien autokaru:
Troki - robiący wrażenie zamek, choć prawie zupełnie odbudowany (sporo nowej cegły). I drewniane domki w miasteczku Uroczo
Jolu, nie dawaj się chorobie! Działka czeka, owoce dojrzewają, kwiaty kwitną! Słońce wreszcie wyszło i grzeje!
Rudbekia, jak słońce albo pomarańcza, dla Ciebie
Jakis czas temu upatrzyłam stół - w niemczech.......dlatego troszkę czekałam, żeby się po niego wybrać..
Dwa dni temu po długim oczekiwaniu ruszyłam z mężem ..................niestety stołu już nie było Trudno, zostało mi poszukiwanie innego
Mąż na zakupy był nastawiony i przygotowany.....wiecie jak to z facetami
Patrzę a tam leżaczki takie jak sobie wyobraziłam i chciałam kupić - na niedawno wymyślony (jeszcze nie przygotowany) kącik wypoczynkowy
Trawka już posadzona, ale ani żwirku, ani wyrównania brak Mam leżaczki i liczę na to że M zlituje się i w miarę szybko przygotuje dla nich odpowiednie stanowisko
Narazie czekają na tarasie