Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miniaturowy ogródek 22:57, 16 maj 2012

Do góry
Wianek na drzwiach:

Hiacynty na podeście:

Budząca się hortensja:

Ania z zielonego wzgórza :-) 22:53, 16 maj 2012

Do góry
Ania napisał(a)
i oczywiście moje przesłodziutkie ........ w tym roku wyściółkowane

A czym je koleżanka podlała, że takie piękne ?
Miniaturowy ogródek 22:53, 16 maj 2012

Do góry
Trawnik, po grabieniu z 2 postów wyżej, dostał saletry amonowej i 17 kwietnia wyglądał już tak:

Laurka pomaga ustawić dekorację wiosenną:

Znowu na wsi 22:53, 16 maj 2012

Do góry
A to mój eksperyment Z miejsca, gdzie w starym ogrodzie rosła werbena patagońska zebrałam trochę ziemi i wsypałam do dwóch doniczek. Efekt jest taki

Kiełkujące siewki mam też w doniczkach z tulipanami . Planuję największe roślinki sadzić stopniowo do oddzielnych doniczek.

Ania i róże i cała reszta :) 22:51, 16 maj 2012

Do góry
Gratuluję Aniu
Miniaturowy ogródek 22:49, 16 maj 2012

Do góry
Trochę musztarda po obiedzie, ale musiałam pokazać mój pierwszy wianek. Świeżo przyniesiony od Danusi 1 kwietnia - a to już zaraz 2 miesiące od spotkania miną:

Znowu na wsi 22:48, 16 maj 2012

Do góry
Ogrodniczą działalność zaczęłam od przedogródka. Trzeba było wymienić ziemię ( gruba warstwa żwiru) na coś bardziej nadającego się. Trochę roślin posadziłam, ale idzie mi powoli. Na razie wszystkie roślinki małe. Na efekt trzeba będzie poczekać.

Ogród Dominiki 22:48, 16 maj 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 22:46, 16 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Bratki...lubię wszystkie...te małe i te duże.

Ten jest naprawdę urokliwy.
Ogródek Agam 22:45, 16 maj 2012

Do góry
Berberys "Maria"

Turzyca Graya

Rododendrony, nawet nie znam nazwy.

Lecę w kulki... 22:39, 16 maj 2012

Do góry
Też tęskniłam......., ale byłam twarda...

Uwielbiam północ Niemiec, te domki......ta zieleń....moje oczy dookoła głowy.
Będą zdjęcia choć nie miałam na nie dużo czasu...ale tam można fotografować domek za domkiem, ulice za ulicą......tam jest CUDNIE !

No i Holandia...,była w jednym centrum ogrodniczym....tak chyba wyglada........raj

Wisieńka na torcie...wizyta u Noemi...
Dziękuję za ciepłe i .......smaczne przyjęcie
Noemi jest taka jak przeczuwałam....baaaardzo serdeczna, a Marzenka....szalona i kochana...
Marzenko, jeszcze raz bardzo dziękuję za dostawę bukszpanów......

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:39, 16 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Niestety w tym roku nie byłam w Pisarzowicach.
A z twojej relacji wynika, że w ogrodzie nie widać zeszłorocznych strat.
Jest kolorowo i pięknie.

Nabrałeś mnie . Myślałam, że rzeczywiście zakazali robienia zdjęć.
Ogród Dominiki 22:38, 16 maj 2012

Do góry
Ogród Dominiki 22:37, 16 maj 2012

Do góry
Domi napisał(a)
[/img]

A co to za cudeńko Dominiko???
Zlituj się taki ogród u kobiety w połogu A gdzie chwasty?????
zielonastrefa 22:34, 16 maj 2012

Do góry
A teraz porównanie donicy
przed

i po

Ogród na górze piasku.... 22:33, 16 maj 2012

Do góry
Coś tam zaczyna u mnie rosnąć!

Tarczownica

Kwitnie moja jedyna azalia

kompozycja taczkowa gotowa, czeka na rozrośnięcie

kolory - na razie tylko na skalniaku
Lecę w kulki... 22:32, 16 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Kochani...Witajcie.....

Pisałam..., że zostawiam brukarzy i wyjeżdżam....w prawdzie nie rekreacyjnie, ale udało mi się też odwiedzić rodzinkę.Miałam pięć dni ''oderwania'' od wszystkiego...garów, ogrodu,syna,brukarzy,komputera,no i Ogrodowiska...
A ile przyjemności....Najpierw byłam na południu Niemiec,potem na północy,a potem......w Holandii, a potem........u Noemi gdzie czekały na mnie bukszpany przytargane przez....Marzenkę
A oto dowód.....

ło Matko, jakie Wy ładne jesteściea tarasik jaki cacywpraszam się, Noemi, na te foteliki
Ogród Magdalenka 22:30, 16 maj 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Kanciki zrobione, trochę słabo widać , jutro zrobię zdjęcie z lotu ptaka

Ale miodzio!!!
I jeszcze ten leżaczek taki zapraszający ...
Również gratuluję rocznicy!!!

Pięknie jest. I ja także dołączam do życzeń.
Donice przed drzwiami wejściowymi przepiękne....

A na żywo jeszcze piękniej jest, a czyściutko jak w pudełeczku Kanciki trawnika jak w Anglii
Ogród Dominiki 22:29, 16 maj 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:28, 16 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

nigdy ale to nigdy nie posłucham jak mnie ciekawość wierci ... to nie mogłam jak biały człowiek 10 pierwszych i 30 ostatnich ... odrobiłam lekcje do 190 !!! ha ... z jakim skutkiem pomroczności to wiemy ... no ale jak doczytałam o sukcesie podróżniczym kożelanki to oddaję palmę pierwszeństwa ...

w trakcie nadrabiania ustaliłam co następuje ...

analiza wieku pokrętnie tutaj liczona pokoleniami bardzo sprytna i choć matematyka ma dla mnie więcej tajemnic niż IPN to po godzinie alpejskich kombinacji ustaliłam sama z sobą bez ściągania, że mam 24 latka uprzejmie 16 - oma uszczęśliwiam Juniorkę ... wynik lokuje w grupie trzymającej władzę

gdybym takim kurduplem nie była to pomogłabym chętnie te szyby myć w zamian za szczepkę bambusa bo sąsiad na wysadzenie dawno zasłużył (np dywan zarzucił na płot !!! musze dodać - mieszkam w mieście !!!) - ale cóż z ziemi do poziomu opanowanego przez panią Zosię ledwo dostanę (i to na pacach i z gazety) ... a drabina ! - o nie - na 10 cm szpilkach mam lęk wysokości dlatego idę przez z życie z wytrzeszczem za okularami skrywanym ...

gotujący małż to więcej niż zielona karta i wygrana w totka razem wzięte ... wiem bo sama posiadam ... ale mój nie miał wyjścia po tym jak podsłuchał konsultacje kulinarną te 16 lat temu "... mamo to co dalej z tą zupa wiśniową bo wywar z kości już mam" ... tak trzymać

przez święta i trudne sprawy z telenowelą w tle dotarłam w tempie TGV do OBI i na wypoczynku zakończyłam ...

skręca mnie w kwestii : wodnej ściany na jakim jest etapie ...? ... grabowy żywopłot ... chyba kcem taki ... nie mam pojęcia jak to na p... wygląda co majstry zadeptały ale wygooglam ... i mam pomysła aby szefowa wprowadziła limit stron na dobę bo mi czasu na literaturę braknie

Szalona jesteś i pisz dalej tak kwieciście, moze poprowadzisz mój wątek ?????

Marzenka.... nie obraź się, że na Twoim wątku ale ja się chyba zapisze do fanklubu Konstacji.- Izy........ wreszcie coś ciekawego w telenoweli pod nazwą "Ogrodowisko"....... no....tekst mnie rozłozył na łopatki.... Joance ostatnio dowcip się stępił.. czasami Jotka coś śmiesznego napisze.... I albo ja łażę nie tam gdzie trzeba,.... wiec mykam do Izy...... a tym razem wybacz, Ciebie muszę porzucić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies