Ładnie jest, tak soczyście zielono To już ostateczna wersja tego zakątka? czy będą zmiany po zakończeniu budowy? Coraz bardziej mi sie podobaja te czerwono kwitnace żurawki
O i wpadłam Następne ogrodowe nakręcenie - bluszcz
Mam taki kawał płotu z siatki - od strony ulicy pięknie zarosły go tuje (albo cyprysiki lawsona - nie wiem co mam nawet) a z drugiej strony mam 12 powojników - ale tak czy siat widok splotu siatki trochę mnie drzaźni - dzis mnie olśniło - posadzę tam bluszcz Widzę, że Danusia ma go w zestawieniu z powojnikami, więc powinno być ok Do tego nie ma tam palącego słońca to powinny dobrze rosnąć
Witaj Jolu
Spóźnione życzenia ,Ale serdeczne w dwójnasób.Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję Celinko Piękne róże
Moje róże też już prawie wszystkie kwitną - tylko żółta pnąca po przejściach zimowych potrzebuje jeszcze kilku dni ..
Upały spowodują, że kwiaty będą szybko się rozwijać i opadać płatki Musze więc szybko się nimi nacieszyć i utrwalić na fotografii
Jolu, cieszę się, że imprezka się udała, pogoda dopisała a kwiaty gości zachwycały
Przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia imieninowe - dużo radości, zdrowia i pogody ducha
Dziękuję Danusiu Zdrowie i pogoda ducha bardzo się przydadzą A te pąki piwoniowe cudne U mnie już po piwoniach
dzisiaj byłam z wizytą u znajomych, którzy nabyli niedawno działeczkę
mają olbrzymie szczęście .........
Stoi tam śliczny domek któremu nic nie brakuje kuchnia, łazienka, sypialnia na piętrze, bieżąca woda, prąd wszystko b.ładnie wykończone........... tak, tak a to wszystko umiejscowione parę metrów od jeziora
ładne mebelki na drewnianym tarasie No i te duże drzewa......super.
Mają sporo trawy przed domkiem, z tyłu warzywka ,oczywiście kompostownik i tak wiele chęci !!!!!!!!!!
Jeszcze urzekła mnie brama wjazdowa taka stylowa
W tej chwili jest przed "renowacją"........ciekawa jestem efektu końcowego
pozdrawiam i czekam na efekty waszej pracy
Jak widać na zdjęciach pogoda była ładna............zdążyłam dojechać do domu,wjeżdżam do garażu i jak lunęło...........a do tego jeszcze porywisty wiatr..........
Faktycznie to duze szczescie!!!!sama sie ciesze ze udalo nam sie to kupic)))
Teraz trzeba brac sie do roboty.w pierwszej kolejności brama,a pozniej nasadzenia...
napewno dam zanc jak brama bedzie skonczona...
Faktycznie deszcz uchwycilas rewelacyjniete krople deszczu przepiekne...
Kuleczki okrąglutkie
A może przy tej rurze wokół Vanilki hortensje ogrodowe takie małe,nawet jak nie zakwitną to mają zgrabne kuliste krzaczki z ładnymi błyszczącymi liśćmi.Ale w tak zacisznym miejscu mają szansę kwitnąć co roku.
Oj, mam do myślenia
Myśl,myśl.Dodam,że niektóre pięknie się przebarwiają na jesień,np. jak ta między trawami
Liście długo się utrzymują, czasem muszę je obrywać zanim owinę włókniną na zimę.
Gosiu......wiem specjalistka nie jestem, i zbyt pięknie tego nie narysowałam, ale tak szybciutko chciałam....moim zdaniem powinnas coś zimozielonego tam posadzić..bo tak troszke łyso będzie zimą
Oczywiście twój ukochany bluszcz poprostu pnie sie po tym murku.....spokojnie
Olu, jaki piękny świeżutki tynk na domku! I widzę, że ogrodzenie też robicie. Dzieje się u Ciebie! Mam pytanie o drzewko parasol z załączonej fotki: co to za cudo?
Widzę mój ulubiony kształt rabat Pięknie! W tym roku ukorzenione mam 2 gałązki Annabellki z odkładów zeszłorocznych. Wszystkie patyki, które włożyłam do wody i ziemi po wiosennym cięciu padły. Nie wiem dlaczego. Z odkłądów mam też 2 pęcherznice i 1 jaśmin. Były dwa, ale pomyliłam kiedyś małą sadzonkę z chwastem i żęgnaj
Ja swoje wyrzucam sukcesywnie i już niewiele mi ich zostało...może około 25-30. Do mojej syberii się nie nadają. Oryginalną ogrodowiczanką nie będę, ale wszytkim zakręconym bukszpanowo kibicuję