Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród irci 20:55, 14 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Przepięknie! I tak inaczej niż u nas w Polsce!

Irciu co nowego w Twoim ogrodzie?
pozdrawiam!
Karolina

Witaj Karola Właśnie pokazuję Zapraszam

Ogród irci 20:54, 14 maj 2012

Do góry
a oto najnowsze nabytki kupione przy okazji wizyty w ogrodzie rododendronowym:

azalia Panda - na razie kwiaty w pączkach. Kwitnie późno

rododendron Curlew - końcówka kwitnienia

Koniec nowości - ale nie koniec wiosennych kwitnień Fragment skalniaka

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:54, 14 maj 2012

Do góry
Marzena gratuluję 300

Kubusiowo 20:53, 14 maj 2012

Do góry
gratulacje Gosiu a w Kubusiowie ślicznie i warzywnik pierwsza klasa

Rododendronowy ogród. 20:51, 14 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bożenko, to wypatrzyłam u ciebie; co to jest, bo rośnie u mnie i myślałam, że chwast i chciałam wywalić, ale nie zdążyłąm, całe szczęście

To pełnik europejski , są jeszcze pełniki chińskie.Całe szczęście że nie wyrzuciłas bo to fajna roslinka.
Rododendronowy ogród. 20:49, 14 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bożenko, to wypatrzyłam u ciebie; co to jest, bo rośnie u mnie i myślałam, że chwast i chciałam wywalić, ale nie zdążyłąm, całe szczęście

no włąśnie, co to? Też mam i też bardzo mi się podoba Szkoda tylko że krótko kwitnie... pozdrawiam!!

Po TAKICH zdjęciach Bogdziu bardzo się cieszę na sobotę! To juz za parę dni! Ale fajnie
Rododendronowy ogród. 20:49, 14 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Witaj Bogdziu, to zestawienie jest cudne. Teraz pewnie przeżywasz najlepsze chwile w swoim ogrodzie i otrzymujesz nagrodę za trud pielęgnacji przez cały rok.

Bożenko, wnuki wspaniałe a twój ogród zachwycający, jak kwitną rh i nie tylko, nie można oderwać oczu
to połączenie też mnie zachwyciło chyba skopiuję, ale jak obejrzę sobie wszystko na żywo, łatwiej do głowy pomysły przyjdą, jak ugryź temat

w takim razie szykuj juz dresik wyjściowy bo teraz juz poleci.
Rododendronowy ogród. 20:46, 14 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Witaj Bogdziu, to zestawienie jest cudne. Teraz pewnie przeżywasz najlepsze chwile w swoim ogrodzie i otrzymujesz nagrodę za trud pielęgnacji przez cały rok.

Cieszę sie że Ci się podoba zestawienie kolorów jakie sobie zrobiłam.Mnie też się podoba i nie jest ważne czy inni też tak myślą.Masz rację teraz najlepszy okres u mnie . te wielkie bukiety róznokolorowych kwiatów co rok mnie zachwycaja. Niestety w tym roku jest gorzej niż zwykle przez te mrozy i brak śniegu wymarzło sporo pąków i roślin, więc tym bardziej cieszą te które sa.
Ogród irci 20:46, 14 maj 2012

Do góry
ircia napisał(a)

Przepięknie! I tak inaczej niż u nas w Polsce!

Irciu co nowego w Twoim ogrodzie?
pozdrawiam!
Karolina
Ogródkowy chaos u monitki 20:45, 14 maj 2012

Do góry
AniuDS to pocieszające jeśli chodzi o trzmielinkę. Jest nadzieja Modrzewia mam i bardzo lubie tą jego rozczochraną czuprynkę tylko ciągle się o niego boję bo ma strasznie wiotką podstawę i majta nim na wszytskie strony mimo podpory...Wierzbę też mam, Iwę a hakuro wykończyłam przez swoją niecierpliwość ...

Byłam w leśnej szkółce i pomimo tego, że mówiłam sobie, że nie kupuję żadnych roślin dopóki nie bedę miała konkretnego planu to poległam... kupiłam malutkiego bukszpana aurea

i elegantissima, który jest trochę habaziowaty ale może da się zniego coś uformować...

no i choiny kanadyjskie jedelloh

A w ogrodzie kwitną czosnki

orliki

krzewuszka

i rododendron, którego przymroziło i musiałam oberwałać mu pąki kwiatowe żeby się zregenerował ale jednego zostawiłam do indentyfikacji

Ogrodnik mimo woli 20:43, 14 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Zaraz zacznie padać deszcz.... ale zdążyłam jeszcze poprosić M by zrobił kilka fotek w celu zobrazowanai wielkości roślin.
W ogrodzie brakuje architektury ogrodowej, zrobiłam przy okazji przymiarkę do jakiejś figury.....jaskółka by pasowała Kolor spodni do azalii też pasuje
Jednak na stałe musze zmienić rodzaj obuwia, rozlatujące się kapcie są niezbyt wygodne .....

Powiem tak.Czasami jest mi bardzo
trudno na twoim zwłaszcza wątku powstrzymać się ,żeby nie krzyknąć ja p...ę ))))))))))
Anka ty wariatko ! Piękna jaskóła,ale bym wyrżnęła jakby mi się udało tą moją nóżkę tam postawić,a co mówić drugą zadrzeć do góry ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Pszczelarnia 20:33, 14 maj 2012

Do góry
Nap[ewno na ulach muszą być kwaty które lubią pszczcółki..... może być lawenda, orlik, lilia, pysznogłówka
Na ostatnią daję ściągę do namalowania uwielbiam je I można do herbatki.... moje faworyty to lawenda i pysznogłowka

A azalie pontyjskie pachną pięknie..... i niektóre wielko kwatowe też..ale pontyjskiej nic nie przebije
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:24, 14 maj 2012

Do góry
no i moje maleńkie hostowisko, ciekawe czy się hosty rozrosną ?
Ogród Agam do poprawki 20:24, 14 maj 2012

Do góry
A to widok z góry:

To zachodnia część działki. Rabata widoczna z tarasu i salonu. Ziemia strasznie twarda, ubita.
Tuje muszę chyba przesadzić, są za blisko płotu. Pęcherznice do oddania.
Wogóle nie wiem od czego zacząć.
Podoba mi się wrzosowisko z Danusiowego "Ogrodu z lustrem", podobają mi się też takie wylewające rabaty z liliowcami, trawami itd. Widzicie sama nie wiem czego chcę. Jedyne co wiem to że muszę to zmienić w tym roku (w zeszłym mi sie nie udało).

Na tych 9 metrach M posadził 20 tuji. Nie za dużo? Koniecznie chce się odgrodzić od sąsiada.

Placu zabaw w przyszłym roku nie będzie, za to w lecie będzie tam rozkładany basen.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:16, 14 maj 2012

Do góry
Azaliowy kącik

i bardzo fotogeniczna fioletowa azalia

Ogród Agam do poprawki 19:36, 14 maj 2012

Do góry
W sumie to mam już założony wątek w "Naszych ogrodach" ale potrzebuję Waszej pomocy w przebudowie mojego ogródka. Z moim ścisłym umysłem i brakiem wyobraźni kiepsko mi to idzie.

Na początek rabatka przy tarasie.
Znajduje się że tak powiem "trochę pod górkę" patrząc na nią na drugim zdjęciu.
Bardzo podoba mi się aranżacja Sylii, tzn. kula z bukszpanu, żurawki, trzmielina jako obwódka. Tylko nie wiem czy ta rabatka nie zamała na tyle roślinek.

Po lewej stronie rabata do całkowitej zmiany.
Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Kształt jest do zmiany, większość roślin też. Pod płotem posadzone są tuje smaragd, one zostaną. Klon, wierzba też.

Pszczelarnia 19:30, 14 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mamy 3 nowe ule, przyjechały w stanie surowym. Teraz pokost lub olej lniany i malowanie kwiatków oraz robienie daszka (blacha), nowych ramek, nakładanie węzy. Wszystko na wczoraj.
Proszę o wyrażenie życzeń, jakie kwiaty namalować? Dodam, że już są: krokus, tulipan i słonecznik. A może ktoś ma ochotę przyjechać i coś namalować?

Piękne!!! Czekam na fotki gotowych , będzie arcydzieło! Mój synek jest glupi za miodkiem, własnie wcian kanapke ze spadziowym ja lubie prosto z ula mniam mniam, pamiętam jak w dzieciństwie dziadek na mazurach wybierał miód to ja siedziałam pod wirówką i młóciłam ile mogłam
Ogród irci 19:29, 14 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Takie zdjecia uwielbiam, ileż tu treści do nadpisania może powstać...

Aniu - miałam bardzo podobne myśli, kiedy jechaliśmy tą drogą. W drodze powrotnej zatrzymałam się specjalnie, żeby zrobić zdjęcie. Wyjątkowe miejsce
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:22, 14 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Czosnki nadal kwitną
[img
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/145999/original.jpg[/img]

pieknie te czosnki !!!!

nie wiem gdzie i kiedy ale będę musze je miec u siebie
Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 19:21, 14 maj 2012

Do góry
Pozdrawiam wszystkich lubelaków nie zostawajcie w cieniu i wzmocnijcie naszą grupkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies