Jeśli to są narzędzia nowe to może warto, ale ja osobiście wybieram wszystko w realu, wtedy można obejrzeć od spodu, jak jest wyprofilowany nóż i czy kosiarka będzie dobrze wrzucać do kosza, a nie gubić lub nie "dobijać" kosza do pełna.
W ciągu tylu lat, kiedy prowadziliśmy usługi konserwacji ogrodów, zużyliśmy kilkanaście kosiarek i wiemy już jak pod spodem musi ona wyglądać, aby ekonomicznie działała, czyli kosiła sprawnie i dobrze zbierała skoszoną trawę do kosza.
Dla mnie liczy się efekt i oszczędność czasu, było tak zimno, że dopiero teraz trawa wschodzi w innej części ogrodu, gdzie nie wymieniałam trawnika tylko robiłam dosiewki
Mój czas koszenia trawnika to maksymalnie 15 minut plus pół godziny ulica.
Pasek przy rabacie wymaga wolnego koszenia, no i zostaje mi sąsiad...zobowiązałam się dbać i to robię.
Wg mnie potrzebujesz więcej roślin liściastych nawet zimozielonych, ale o kolorowych liściach - i to w dużych plamach, aby nadać koloru smutnym iglakom.
Dołóż kolorowe żurawki, trzmieliny, wrzośce, hosty, ozdobne miskanty, śliwę wiśniową, na ogrodowisku modne i popularne są hortensje Limelight, formy pienne (kule na pniu).
Z iglastych fajnie dodać cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana".
Pooglądaj zdjęcia realizacji Gardenarium- to gotowe podpowiedzi jak uatrakcyjnić rabaty kolorem.