To ciężki kamień ,a mój mądry teść kiedyś takie przenosił w rękach ,czasami gdzieś te kamienie przemykają na moich zdjęciach to Zbyszku zwróć uwagę ...
Tu nie siła a głowa jest potrzebna, one jechały na blacie kuchennym, a pod blat podkładało się rurki i przekładało.Było to nawet w Mai. Nawet jeden człowiek jest w stanie sam to przewieźć.
A żeby go wrzucić na blat, potrzeba podważać łomem i podkładać coś, żeby się nie obsunął. To proste. Cała tajemnica polega na tym żeby to głową robić i nie nadźwigać się.
Teraz mamy Avanta i nim podnosimy, ale powiem Wam, że te skały które są w ogrodzie - salonie nad wodą Witek sam przesuwał po działce. To prawda, bo nikogo innego do pomocy nie miałam.
Danusiu wiesz że mi się głowy żarty trzymają. Ten kamień to pewnie z 1/8 m3 czyli 300 kg murowane.
A przy okazji zapytam Cię jeszcze .Spójrz na to koło pod świerkiem. Ile hortensji posadzić aby nie było za gęsto ? Hosty Patriot posadzone są - 8 szt w odległości 60 cm od pnia dookoła a promień okręgu wynosi 150 cm.
witaj Zbyszku, wczoraj myślałam o Tobie, więc pewnie miałeś czkawkę jesli tak to za czkawke przepraszam
A myślałam, bo w swoim centrum ogrodniczym widziałam znowu trzmielinę Pierollino. Cudna
Był tylko 1 mankament - CENA !!!!
Ja swoją kupiłam za dychę a ta wczoraj była powyżej stówy
Dziękuję Jolu za informację. Ale taaaaka cena to szok. Czyli pośpiech jest potrzebny nie tylko przy łapaniu pcheł. Trzeba poczekać, Nie wszystko musi się nasadzić za jednym razem. Pozdrawiam pięknie.