Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Martek 19:36, 09 maj 2011

To ciężki kamień ,a mój mądry teść kiedyś takie przenosił w rękach ,czasami gdzieś te kamienie przemykają na moich zdjęciach to Zbyszku zwróć uwagę ...
zbigniew_gazda 20:50, 09 maj 2011

Martek napisał(a)
To ciężki kamień ,a mój mądry teść kiedyś takie przenosił w rękach ,czasami gdzieś te kamienie przemykają na moich zdjęciach to Zbyszku zwróć uwagę ...

Marto to masz mądrego i silnego teścia. Będę wypatrywał u Ciebie takiego kamienia.
Gardenarium 21:29, 09 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
A swoją drogą to ilu chłopów potrzeba aby udźwignąć taaaaki kamień.

Tu nie siła a głowa jest potrzebna, one jechały na blacie kuchennym, a pod blat podkładało się rurki i przekładało.Było to nawet w Mai. Nawet jeden człowiek jest w stanie sam to przewieźć.
A żeby go wrzucić na blat, potrzeba podważać łomem i podkładać coś, żeby się nie obsunął. To proste. Cała tajemnica polega na tym żeby to głową robić i nie nadźwigać się.

Teraz mamy Avanta i nim podnosimy, ale powiem Wam, że te skały które są w ogrodzie - salonie nad wodą Witek sam przesuwał po działce. To prawda, bo nikogo innego do pomocy nie miałam.

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 22:06, 09 maj 2011

Danusiu wiesz że mi się głowy żarty trzymają. Ten kamień to pewnie z 1/8 m3 czyli 300 kg murowane.
A przy okazji zapytam Cię jeszcze .Spójrz na to koło pod świerkiem. Ile hortensji posadzić aby nie było za gęsto ? Hosty Patriot posadzone są - 8 szt w odległości 60 cm od pnia dookoła a promień okręgu wynosi 150 cm.
jotka 06:40, 11 maj 2011

witaj Zbyszku, wczoraj myślałam o Tobie, więc pewnie miałeś czkawkę jesli tak to za czkawke przepraszam
A myślałam, bo w swoim centrum ogrodniczym widziałam znowu trzmielinę Pierollino. Cudna
Był tylko 1 mankament - CENA !!!!
Ja swoją kupiłam za dychę a ta wczoraj była powyżej stówy

Nie ma to jak kupować, gdy jest okazja
pozdrawiam
zbigniew_gazda 07:02, 11 maj 2011

Dziękuję Jolu za informację. Ale taaaaka cena to szok. Czyli pośpiech jest potrzebny nie tylko przy łapaniu pcheł. Trzeba poczekać, Nie wszystko musi się nasadzić za jednym razem. Pozdrawiam pięknie.
Gardenarium 06:59, 12 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Danusiu wiesz że mi się głowy żarty trzymają. Ten kamień to pewnie z 1/8 m3 czyli 300 kg murowane.
A przy okazji zapytam Cię jeszcze .Spójrz na to koło pod świerkiem. Ile hortensji posadzić aby nie było za gęsto ? Hosty Patriot posadzone są - 8 szt w odległości 60 cm od pnia dookoła a promień okręgu wynosi 150 cm.

chyba z 5 sztuk wystarczy takim łukiem posadź

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 07:34, 12 maj 2011

Dziękuję. To zamawiam w internecie limelight .
Gardenarium 07:45, 12 maj 2011

Zbyszku, a piosałeś coś o kamyczkach, a nie widziałam jeszcze jałowca w nie "ubranego".Czy przegapiłam?

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 08:10, 12 maj 2011

gardenarium napisał(a)
Zbyszku, a piosałeś coś o kamyczkach, a nie widziałam jeszcze jałowca w nie "ubranego".Czy przegapiłam?

Danusiu nie przegapiłaś .Czekam jak słoneczko wychyli się spoza domu i oświeci bonsai . Zrobię zdjęcia i wstawię .