Scewola w sąsiedztwie... paprotki?
Chciałam niebieską, ale pani z targowiska nie chciała mi sprzedać tłumacząc, że to na pokaz.. Jasnoróżowa też ładna.
A tu najnowsza zmiana w ogrodzie, choć jeszcze niedokończona - dorobiłam obwódkę z kamyczków, wygląda dość schludnie i wygodniej kosić trawę (tudzież chwasty).
Witaj, bardzo ladny masz ogrod, a obwodka z kamyczow bialych super, ladnie rozjasnila, tylko ja bym dala jeszcze obrzeza, super sprawa
Jestem zachwycona tym widokiem. Czy to są jakieś specjalne odmiany macierzanki. Nigdy nie widziałam tak ciemnofioletowej. Danusiu czy jesteś w stanie zidentyfikować gatunki tej macierzanki? Czy jest to piaskowa czy cytrynowa? Przepraszam, ze zamęczam pytaniami ale urosla mi za wysoka a wolalabym taką niziutką
no i na koniec bo już zasypiam, a muszę o 6.00 wstać, owocująca malinojeżyna bardzo kłująca ale i też bardzo smaczna no to może jeszcze pomidorki, koktajlowe już od 3 dni jemy nie myślcie,że nie wypielone po zrobieniu zdjęć, wypieliłam dobranoc wszystkim i miłego dnia
Usiadłam sobie ciemną nocą,okrągły,jasny świecił w konary drzew było cicho i pięknie.Na rabatach mogłam tylko zobaczyć białe punkty lilii i przemykające między roślinami słodkie świetliki.
Jutro będzie kolejny,piękny dzień świerszcze zagrały koncert z pewnością tylko dla mnie ...))
piękny, liryczny tekst i jakie ujęcie ostróżki
tego koncertu zazdroszczę
Irenko to znaczy,że leje czy nie masz świerszczy ???
no a teraz trochę roślinek lawenda ładnie kwitnie Winchester Catedral rozkwita aksamitka Wanilia, niska i tak też i pachnie za nasionko płaciłam 1 zł jarzmianka goździk Chianti
No toż właśnie chyba dlatego tak marnie mi ta ogrodowa aranżacja wychodzi... Bo tu kulki i drzewka na patyczkach a tam jabłka, czereśnie i inne takie... Dwa grzyby w barszcz ..
O grabie myślałam, o tujkach myślałam. Cisy odpadają, chyba że ktoś ma do oddania to przygarnę Relację Danusi przeglądam na bieżąco, im więcej przeglądam tym gorzej - bo wszystko mi się podoba
Nad miejscem podziału i jego formą się zastanawiam.. Ile zarezerwować z szerokości dla tej części łasuchowej?..... Żeby kiszkowato nie było, ale i żeby nie ukraść zbyt wiele z części formalnej..
No i co w Łasuchowni posadzić? Trawę? M. marudził, że on między drzewami kosić nie będzie. Chciał drzewa posadzone na rabacie..
Kupiłam dzisiaj blok i kredki, Będę rysować. Bo nerwicy się nabawię, a to niezgodne jest z moim ostatnio łagodnym usposobieniem Tyle tylko, że już nie raz rysowałam i wyrzucałam do kosza. Bo takie nijakie.. nabździubdziane jak mówi moja sąsiadka ... Mydło i powidło...
A miało być tak pięknie...
Myślalam o takim podziale ogrodu ja na fotce... Za rzeźbą