Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

monteverde 02:35, 04 lip 2012

bogumila_bienko napisał(a)
...zaczynają kwitnąć...
piękne różę Bogusiu, pozdrawiam
Celina 09:01, 04 lip 2012

ize=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/177252/original.JPG[/img] [img

Bogusiu!! masz żółte floksy??No nie wierzę!
Jeśli tak,to bez ceregieli błagam o kawałek!!
Mów kobieto co chcesz w ramach machniom!!Godzę sie na wszystko!

AAA i powiedz mi proszę jak to robisz z liliami w donicach.?wsadzasz cebule ok.kwietnia? i na zimę tylko obcinasz pęd i zostawiasz tak do następnego roku?przez zimę w piwnicy? podlewasz? poradź krok po kroku co bym gupot nie narobiła.

bogumila 09:13, 04 lip 2012

Celina napisał(a)
ize=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/177252/original.JPG[/img] [img

Bogusiu!! masz żółte floksy??No nie wierzę!
Jeśli tak,to bez ceregieli błagam o kawałek!!
Mów kobieto co chcesz w ramach machniom!!Godzę sie na wszystko!

AAA i powiedz mi proszę jak to robisz z liliami w donicach.?wsadzasz cebule ok.kwietnia? i na zimę tylko obcinasz pęd i zostawiasz tak do następnego roku?przez zimę w piwnicy? podlewasz? poradź krok po kroku co bym gupot nie narobiła.

Celinko - to jest roślina jednoroczna -siałam nasionka wiosną do skrzyneczki.Floksy gwiazdziste są niskie i płożą się,mają różne kolory,ten jest delikatnie żółty - taki krem.Nie wiedziałam jakie kolory wysiewam, to był mix.

Lilie w donicach te wcześniejsze mają już zasuszone pędy i czekają w kąciku do jesieni,potem zabiorę je do piwnicy [w żwirek] i jak wyjdzie wiosną kiełek to wsadzam do donicy.Do sadzenia w donicach nadają się lilie niskie -z serii Pixie.Jesienią i zimą nie podlewam.Tą po przekwitnięciu też przytnę i poczekam aż sama zaschnie.
reni 09:16, 04 lip 2012

monteverde napisał(a)

...zaczynają kwitnąć...
piękne różę Bogusiu, pozdrawiam

Cudne róże
bogumila 09:17, 04 lip 2012

Zakwitają tytonie -te są pierwsze.
Martek 09:22, 04 lip 2012

Różano na zacienionej ,pięknie !!!
Pozdrawiam
No coś Ty ja zawsze jak jesteś i mogę zaglądam
reni 09:25, 04 lip 2012

śliczne
bogumila 09:37, 04 lip 2012

Dziękuję... Martek i Reni,że mnie odwiedziłyście.
bogumila 09:44, 04 lip 2012

Zakwitają kwiaty Ketmi południowej nazywanej Hibiskusem letnim. Jest rośliną jednoroczną - kwitnie do jesieni.
Celina 09:51, 04 lip 2012

Celinko - to jest roślina jednoroczna -siałam nasionka wiosną do skrzyneczki.Floksy gwiazdziste są niskie i płożą się,mają różne kolory,ten jest delikatnie żółty - taki krem.Nie wiedziałam jakie kolory wysiewam, to był mix.

Lilie w donicach te wcześniejsze mają już zasuszone pędy i czekają w kąciku do jesieni,potem zabiorę je do piwnicy [w żwirek] i jak wyjdzie wiosną kiełek to wsadzam do donicy.Do sadzenia w donicach nadają się lilie niskie -z serii Pixie.Jesienią i zimą nie podlewam.Tą po przekwitnięciu też przytnę i poczekam aż sama zaschnie.

dzięki bardzo za podpowiedź .
A te lilie to w jakiś wypasionych szkółkach kupujesz? czy są łatwe do dostania w normalnych ogrodniczych sklepach?

szkoda tych floksów ,że nie byliny aż mi serce do gardła wskoczyło jak zobaczyłam!!