Ten świerk, o którym piszesz to świerk serbski. Tylko, że ten jeden właśnie za cisami jest jakiś rachityczny. Pozostałe pięknie rosną, a ten jeden jest chudy, długi, ma małe przyrosty, a na jego rozroście najbardziej mi zależy, bo miał zasłonić taras sąsiadów. A tu mija 4 rok i dalej widzimy się z sąsiadem jak ja siedzę na kanapie, a on jest na tarasie. Inversę mam pod ścianą domu od strony zachodniej. Wklejam jeszcze raz fotki Inversy, które wstawiłam na początkowych stronach:
Ostatnio dużo sobie myślałam i wykańczam rabaty po koleji.Staram się nie skakać z jednej strony ogrodu na drugą, gdzie w efekcie nic nie jest skończone . Po kółkach na wejściu wziełam się za rabaty, które wysypane są korą (te żwirkowe troszkę pózniej - jak zostanie mi przydzielona kolejna transza na ogród)
rabata kuleczkowa z bukszpanami na nóżce i kulkami danica aurea i pierwszą biżuterią ogrodową ,którą kupił mi M - zakończona
A tu jeszcze mój synuś..gdy mama robi fotki on poprostu maluje
W takim otoczeniu wena sama wymusza działania artystyczne
Żurawka ,kupiona w ubiegłym roku na próbę...i nowe tegoroczne,to moja ulubiona odmiana,zadziwia przebarwiającymi się liśćmi -Southern Comfort w całej swojej krasie....
Jolu, cieszę się, że imprezka się udała, pogoda dopisała a kwiaty gości zachwycały
Przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia imieninowe - dużo radości, zdrowia i pogody ducha
Bogusiu,ale ładnie te kamienne kręgi.Pięknie to wygląda
Maju,pierwsze kamienne kręgi liczą już 25 lat, należało je poprawić,niektóre murki się pochylały i przy okazji dodać jakieś nowe akcenty.Teraz pozostało dodać dobrego kompostu,użyznić,wsadzić nowe nasadzenia i ....czekać.
ten bukszan w donicy przytargany z ganku tak tylko poglądowo, a tam gdzie donica do góry nogami to też planuję bukszpana, mówcie czy to ma sens, bo kulki muszę zamówić
i dalej
nowy nabytek
w tym ferworze ogrodowym tak się rozkreciłam że machnęłam jeszcze jedną rabatę
i teraz zgadka-co tam posadzić ?
myslałam o róży pnącej, hostach ew. lawendzie
ale czekam na wasze opinie
beta chwilkę nie zaglądałam a tu proszę
ślicznie to zrobiłaś
a jeśli chodzi o twoją drugą rozpoczęta rabatę, również jestem za trawami
pozdrawiam
Danusia.... za odpowiedż przy tablicy 5+
Aniu, jak widzisz długo sie muszę przygotowywać do tej odpowiedzi przy tablicy , ale warto było, bo na 6+ zaliczone
Tchaikowski cd