Mam lawendę 'Hidcote' i żurawki 'Citronelle' Mają śliczne kolory
Ale wiecie co - byłam dziś rano przed pracą na ryneczku-targu. I taki facet miał żółte żurawki, miedzy innymi. Niestety nie pamiętał dokładnej nazwy. Od słowa do słowa i dowiedziałam sie, że to jego syn zajmuje się tymi żurawkami i ma parędziesiąt odmian !!!
Ale żeby nie było za wesoło to facet zapomniał telefonu, na pamięć nie znał... umówiłam sie na następny wtorek, że przywiezie mi ten nr telefonu.
Bo wiecie, ja to takie zboczenie mam, że muszę mieć dokładną nazwę
I przechodząc do meritum - te żurawki na zdjęciu powyżej przywiozłam po południu. Nigdy "na żywo" nie widziałam "cytrynek" ale teraz jak sobie przypominam to te z targu były baaardzo podobne.
No nic, dowiem sie za tydzień.
No nareszcie odebrałam aparat z naprawy,porobiłam zdjęcia i wstawię je tutaj abyście mogli zobaczyć,co zmieniło się w moim ogrodzie.Zapraszam wszystkich do obejrzenia mojej galerii.Pozdrawiam serdecznie
Monitka, Anabellek mam rzeczywiście sporo - 40 sztuk
Monika352, witaj w moim ogrodzie. Ja też uwielbiam irysy. I jeszcze mieczyki. Nawet udało mi się w tym roku je wkomponować w mój leśny ogród. Co prawda miały być białe....
waska hosty mają 2-3 lata. Ale podsypuję je jesienią kompostem i jak widać to im służy .
Nieduża...344 m/2,w tym domek z tarasikami ok 45 m/2,ścieżki,ścieżynki i coś tam zostaje na uprawę roślinek...ale nie wszystko kwitnie jednocześnie i to jej urok.
...takiego wypoczynku...,
...takiego slodkiego leniuchowania...,
i .... takiej beztroski... jak u mojego zucha Wam zycze...
spokojnej nocki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I w tym momencie pokręciłam z niedowierzaniem głową!
Z niedowierzaniem i podziwem!!
Takie zdjęcia często nas zaskakują...porównania są ciekawe.
Zastanawiam się nad wielkością a właściwie nad pojemnością Zacienionej
Ja niestety nie mam ręki do siania.Nie wiem co robię nie tak ,ale nic mi się nie udaje!
Dlatego tym bardziej podziwiam!
Aniu, szukam i szukam i nie moge znaleźć u Ciebie tej pieknej pysznogłówki fioletoworózowej - masz ją może gdzieś na zdjęciu?- jak zakwitnie u mnie w tym roku to i ja będę się nia cieszyć Jeszcze raz dziękuję