Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Do raju daleko - u Ewy 22:13, 12 maj 2015

Do góry
Moja stipa też malutka ale hartują ją od tygodnia. świetny zakątek japoński.
Piszesz, że w niedzielę na targi sie wybierasz ? A w sobotę nie ?
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 18:30, 12 maj 2015
Do góry
ja sie przywitam bo mnie tu jeszcze nie było

i odrazu przejdę do "trupa" dla mnie bardziej strup

1, skończ obwódke z tych "tujek" okragłych czy jak im tam
2. wywal wszystko ze srodka, kulke na pniu zostaw
3. posadz róze okrywowe mysle ze 6 lub 8 szt
4. posadz trawę najlepiej stipa albo frosted curls ( ta akurat ładnie w zimie wyglada i niebedzie pusto w srodku )
5. wsadz tulipany , moze szafirki, krokusy

krokusy sa pierwsze beda cieszc, potem tulipany do teraz jeszcze ostatkiem sił sie trzymja , róze od czerwca do mrozów a w tej luce najwyżej w wokół pieńka lub w miejsce lawendy małe azalie/rhodo posadz sa takie niziutkie małe odmiany. odmiana vren jest cytrynowa i bardzo wolno rośnie lub inne rózowe sa tez... poszukaj, je tez mozesz ciac jakby wyrosły nazbyt.

i tyle
Mały ogród Kasi 11:12, 12 maj 2015

Do góry
a trochę dalej w kulkowisku pod hakuro sobotnie nabytki. Miniaturowe hosty podzieliłam jeszcze na pół.Rośnijcie maleństwa, chcę mieć z was dywanik Gdzieniegdzie stipa, też podzieliłam choć podobno nie lubi.. Skalnica dogorywa, ale i tak ją lubię

Mój ogród pod górkę... 09:19, 12 maj 2015

Do góry
Stipa nadal częściowo leży

Tawuła zjada powoli skalnice

Rh Schneekrone

Rh Nova Zembla
Co z tym ogródeczkiem począć 08:18, 12 maj 2015

Do góry
stipa ?
Ogród z widokiem na jezioro 22:56, 11 maj 2015

Do góry
ale będzie smacznie i zdrowo ja pomidorki wsadzam w weekend
stipa duża, moja to takie huherko!
Działka wkoło Lubczyka :) 22:04, 11 maj 2015

Do góry
jeszcze mam do wykopania z rabaty i przeniesienia tutaj iryski syberyjskie, stipa pomału rośnie, mam też fioletową szałwię jednoroczną, muszę upolować szałwie omszoną, ale ostatnio w ogrodniczym nie było
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:39, 11 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Maaaaszennnna ależ u Ciebie bosko jest. Obejrzałam popołudniu ale nie byłam w stanie nic napisać... z zachwytu i zazdrości.

Nie zazdrość bo mi wszystko padnie

waldek727 napisał(a)
ewakatowice napisała:

Madzenka napisała:

you

We love you

Rench napisał(a)
Twoja stipa jest odlotowa,moja stara gorzej wygląda niż samosiejki
Ech,wszystko na ostatni guziczek zapięte

Nie wiem od czego to zalezy, niektore samosiejki mi padły, a niektore pedy jak widzisz piekne
Margarete napisał(a)
O jeny jak tu ślicznie.........
Mszyce mam i ja, ściślej ma moja eden rose......a poza tym to juz nic więcej poza mszycami u mnie w ogrodzie nie jest takie jak u ciebie.....nad czym ubolewam
Nawet moja stipa umarła.....cięłam jak ty, dbałam, nawoziłam a ona nic.....ani drgnie....mus wsadzic nowe
Pozdrawiam cię Madżenko i twój cudny ogród
Udanego tygodnia!

Sprawdż co dzieje sie w korzeniach. W niektorych duzych okazach miałam pedraki...... I guniaka czerwczyka.... Pojedyncze ale duze sztuki
MAD napisał(a)
Powzdychałam do stipy i całej reszty. Chyba czas i swoją zasilić czymś...
Z uśmiechem na twarzy lecę dalej.

Ja na razie do czerwca mam spokoj z nawożeniem. A trawnika wole nie ruszac bo jeszcze go reanimuję po wypaleniu

kamasja napisał(a)
Macham poniedziałkowo!

Dawno u Ciebie nie byłam, musze to naprawić

ana_art napisał(a)
ale pięknie te czosnki z wyciapanymi liśćmi w stipie wyglądają

Wzięłam przykład z Ciebie i tak z roku na rok czosnki mniejsze to przynajmniej liscie mnie nie denerwuja

oliwka napisał(a)
Marzena, a ja mam pytanie, w weekned przyjeżdżają moje rośliny na balkon. Musze dokupić kilka dodatkowych rzeczy:keramzyt, hydrożel, korę, nawozy, kilkanascie petunii itd
Jako stała bywalczyni, moze mi podpowiesz, czy opłaca sie po to jechać na giełdę w sobotę rano, czy raczej nie ma co wariować i zakupy zrobić w najbliższym centrum ogrodniczym ? Czy te ceny przy takich zakupach znacząco się różnią ????
Pytam, bo mam bardzo napiety tydzień, chciałabym sie dobrze przygotować. Mam do obsadzenia 3 wielkie donice 1mx50cmx50cm i kilka doniczek na kwiaty balkonowe

Nie ma po co jechac, zapłacisz zł za doniczke mniej ale muszi kupic cała paletę. Na dodatek nie zawsze cała paleta w takim kolorze jak chcesz. Zakupy na sztuki raczej ograniczone. Ja wole pojechac do centrum ogrodniczego, ktore z pewnoscia aby sciągnąć klientow na najpopularniejsze rosliny bedzie miało promocje. Za surfinie w Castoramie zapłaciłam tyle samo co u moje ogrodnika a wydawało mi się za ma drogo
Gdybys miała do obsadzenia w jednym gatunku kilka metrow skrzynek to sie opłaca a jesli robisz miks roslin szkoda czasu
Mam nadzieje ze pomoglam?
Ogródek Iwony 12:42, 11 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, posadziąłm część werbeny na rabatę z różami i perovską. Trochę jeszcze mi zostało do posadzenie i nie wiem, czy dosadzić jeszcze tam, czy na inną rabatę? Wysadziłam też część stipy i białe jeżówki. Przez pewien czas hartowałam wszystko na tarasie.
Wiesz, że cała moja perovska się obudziła? Mimo przesadzania, wszystkie mają nowe gałązki, ale i tak w plecy róż dosadziłam dwa nowe krzaczki. Chciałabym otrzymać podobny efekt na rabacie: Od tyłu mam miskant, perovska i werbena, żółte róże, stipa, lawenda, obwódka z bukszpanu.
https://www.pinterest.com/pin/529876712384627652/
https://www.pinterest.com/pin/213146994841239092/
Drugą fotkę wszyscy znają, pierwsza, to ta sama rabata, tylko inne ujęcie

Iwonko
Masz śliczną inspirację z donicami ... podejrzałam sobie Planujesz coś takiego u siebie?

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:04, 11 maj 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Niezły ubaw przy nadrabianiu
przynajmniej rekompensuje to ilość stron przez które chce się przebrnąć
Brzozowo-kulkowa już jest boska.
Dziękuję
Stipie słońce daj i wystartuje, nie będzie miała innego wyjścia

Stipa była w weekned na dworze...ale jak tu ja wystawiac jesli
a) co weekend jest paskudnie
b) nawet jak słońce to mega wiatr
c) jak wracam zanim ograne dom i dzieci to juz nie opłaca się jej wystawiac i pozostają tylko zimne weekendy ...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 01:14, 11 maj 2015

Do góry
O jeny jak tu ślicznie.........
Mszyce mam i ja, ściślej ma moja eden rose......a poza tym to juz nic więcej poza mszycami u mnie w ogrodzie nie jest takie jak u ciebie.....nad czym ubolewam
Nawet moja stipa umarła.....cięłam jak ty, dbałam, nawoziłam a ona nic.....ani drgnie....mus wsadzic nowe
Pozdrawiam cię Madżenko i twój cudny ogród
Udanego tygodnia!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:17, 10 maj 2015

Do góry
Twoja stipa jest odlotowa,moja stara gorzej wygląda niż samosiejki
Ech,wszystko na ostatni guziczek zapięte
Ogródek Iwony 22:08, 10 maj 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonko , werbena "poszła" wczoraj do gruntu, a ty już swoją wysadziłaś ?

Ewuniu, posadziąłm część werbeny na rabatę z różami i perovską. Trochę jeszcze mi zostało do posadzenie i nie wiem, czy dosadzić jeszcze tam, czy na inną rabatę? Wysadziłam też część stipy i białe jeżówki. Przez pewien czas hartowałam wszystko na tarasie.
Wiesz, że cała moja perovska się obudziła? Mimo przesadzania, wszystkie mają nowe gałązki, ale i tak w plecy róż dosadziłam dwa nowe krzaczki. Chciałabym otrzymać podobny efekt na rabacie: Od tyłu mam miskant, perovska i werbena, żółte róże, stipa, lawenda, obwódka z bukszpanu.
https://www.pinterest.com/pin/529876712384627652/
https://www.pinterest.com/pin/213146994841239092/
Drugą fotkę wszyscy znają, pierwsza, to ta sama rabata, tylko inne ujęcie
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:55, 10 maj 2015

Do góry
to tu ta uprawa trawy

a tu stipa do wysadzenia i oczyszczenia i odmłodzenia

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:08, 10 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Jeszcze lekko chora, niedospana bo luby tak chory że w nocy miał dreszcze więc nie za dużo pospałam. Poszłam do ogródka odpocząć na bujaku. Po 30 sekundach stwierdziłam że jednak może czas coś zrobić z kawałkiem rabaty gdzie były exotic emperor. I rezultat jest taki że koszyków z tulipanami i innych cebulowych już tam nie ma, ale są kulki: bukszpanowa i cisowa własnego dzieła znów. Bukszpanowa kupowana w sklepie w atrakcyjnej cenie jest rzeczywiście kopana. Z 3 kupionych 2 mają przyrosty, a ta co wsadziłam dziś jest marniejsza, kiedyś tam zapomniało mi się jej podlewać. Ale mam nadzieję że ruszy. Do kulek poszła szałwia, jeżówki ubiegłoroczne, trawa zimo zielona i stipa z własnego siewu. Róża eden rose która ma obiecujące pąki [i póki co brak mszyc] została tam gdzie była, czyli obok nowych nasadzeń. Zdjęć brak bo potem chciałam sobie posiedzieć i w końcu się pobujać

aaa tak, złamałam rydel, jutro muszę skoczyć do ogrodniczego po rydel, kolejnego ogona [tatarak mam na myśli] i podpórkę do drugiej róży.

Pozdrawiam i lece do Was popodglądać co i jak!

No to sobie odpoczęłaś
Zazdroszczę pączków Eden rose- u mnie podobno trzeba ją porządnie okrywać. Nie zdecydowałam się, chociaż kuuusiła mnie w ogrodniczym Fajnie jak taki łagodniejszy klimat....
Kwitnące skarpy 20:41, 10 maj 2015

Do góry
Miejsce na klona się znajdzie Tak to jest stipa mamy ją po 9 zł za sztukę
Życie w wiejskim ogrodzie 14:42, 10 maj 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Stipę już wsadziłeś na rabatki?
Fajna będzie ta alejka

Ewuniu stipa od dwóch tygodni już w gruncie Zahartowana i nawet trochę podrosła Każda rabata jest zaprawiona taczkami kompostu Warunki mają do wzrostu zapewnione idealne Teraz trzeba czekać na efekt
Życie w wiejskim ogrodzie 14:39, 10 maj 2015

Do góry
MalaGoska napisał(a)

Mi wystarczy wyobaźni by ją zobaczyć, trenuję regularnie. Ja przed domem chcę dać podobne połączenie, też stipa tylko z lawendą. Też je sobie ciągle wyobrażam

Gosiu muszę przyznać że wyobraźnię masz wielką Na tym zdjęciu które umieściłem prawie nic nie widać Mam nadzieję że stipa nie zawiedzie i podrośnie Też się zastanawiałem nad lawendą bo to by było dobre połączenie ale mam tam wąskie rabatki i szałwia o zwartym pokroju będzie lepsza Lawenda się pokłada i przy koszeniu trawnika by było nieciekawie
Życie w wiejskim ogrodzie 12:21, 10 maj 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Gosiu aleja stipowa jest już zrobiona Obecnie nie wygląda rewelacyjnie bo trawki są jeszcze małe a do tego regularnie podjadane przez Mrówkę Między stipami posadziłem szałwię omszona w kolorze blue i już ma paczki kwiatów Tak to wygląda ... nic nie widać Hahahahah

Mi wystarczy wyobaźni by ją zobaczyć, trenuję regularnie. Ja przed domem chcę dać podobne połączenie, też stipa tylko z lawendą. Też je sobie ciągle wyobrażam
Ogród z widokiem na jezioro 10:48, 10 maj 2015

Do góry
JoannaP napisał(a)
Pomidorki już w gruncie może i ja swoje wysadze do ogrodu
Ładna stipia

Stipa zebrana jesienię, z wcześniej sianej, którą mi podarowałaś Pomidorki w gruncie bo tunelu nie mam i miejsca też nie mam, zobaczymy co urośnie w ub. r. koktajliowe udały się bardzo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies