Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 20:43, 13 maj 2015

anabuko1 napisał(a)
Piękny masz wilczomlecz,
U mnie gdzieś przepadł. właśnie to sobie uświadomiłam

Wilczomlecz Przecież już to wiedziałam hihihi nie ma to jak skleroza, ale na szczęście mam Was tutaj
Jak mógł przepaść? Wymarzłby?
Kacha123 20:48, 13 maj 2015

Cześć Ewa. Wpadam z pozdrowieniami i życzę wolnego czasu i pogody
Ewkakonewka 20:49, 13 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Ewciu stipe hartuje dzieki Tobie ma sie dobrze buxiaczki i sciski mocne ...nadrabiam

Jolcia to miło mi bardzo A ja swoją przetrzymałam kilka dni w domu bo nie było kiedy jej pilnować i wnosić i wynosić, a od dwóch dni stoi non stop na dworze, w dosyć zacisznym miejscu. Sucho jej się robi szybko bo jednak te doniczki mikroskopijne więc podlewam, a na noc przykrywam agro. Pomidory też tam stoją. Ile miejsca w kuchni teraz, szoook

I mam pytanie, czy stipę to już wysadzać można?
Albo mnie powstrzymajcie?
Bo chętnie bym ją już uziemiła.
Ewkakonewka 20:49, 13 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Cześć Ewa. Wpadam z pozdrowieniami i życzę wolnego czasu i pogody

Kochana nic lepszego nie mogłaś wymyśleć niech się spełni, niech się spełni hihihihi
lojalna_ 20:52, 13 maj 2015

Ewka ja Ci powiem tak ....pamietasz jak w kwietniu kupiłam w Obi i cyganiłam ze moja Wcale korzonków nie miała nie trzymała sie ziemi jak ja w dołek wsadzałam, potem spadł na drugi dzien snieg i minus był. Stipa wygladała jsk jesienia z zielonej zrobiła sie sucha .....za dwa tygodnie było ciepło...florovit i stipka ma sie dobrze cudnie rosnie i taka moja historia a wnioski Twoje
Ewkakonewka 21:15, 13 maj 2015

Dostałam 7 buków, bez nazwy, ale domniemam, że to takie pospolite. W tej chwili to są patyczki co mają ok. 50 cm. I co z nimi zrobić?
Pomijając fakt, że miałam dostać graby, ale darowanemu itd., jakby to od swoich to bym ich nawróciła, a tak jest co dali
Czy mądrym pomysłem będzie posadzenie ich wzdłuż płotu tak na środku każdego przęsła, gdzie między płotem, a ostatnią częścią oczyszczalni jest niewiele ponad 1 metr. Oczywiście jak podrosną to je ciąć, formować.
To miejsce przed płotem /zdjęcie już mocno nieaktualne, ale płot ten sam ciągle/.

I drugi pomysł na ich wykorzystanie.
Posadzić je w szpalerze i ciąć jak podrosną w ekran zasłaniający część gospodarczą z kompostownikiem, składem drzewa kominkowego i gałęzi na ognisko.
Posadzić go od płotu z lewej strony na zdjęciu głębiej, a od strony garażu płycej tak, żeby wejście na siebie jakby zachodziło. Nie będzie wtedy widać przerwy w nasadzeniu i wszystko za będzie schowane, a wchodzić się będzie tak trochę z boku. No kto zrozumie mój tok myślenia jest gość. Myślałam, żeby tam zrobić ekran z cisa, ale dostałam buki
Zdjęcie jesienne, ale tam akurat to się zdjęć wcale nie robi

Ewkakonewka 21:17, 13 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Ewka ja Ci powiem tak ....pamietasz jak w kwietniu kupiłam w Obi i cyganiłam ze moja Wcale korzonków nie miała nie trzymała sie ziemi jak ja w dołek wsadzałam, potem spadł na drugi dzien snieg i minus był. Stipa wygladała jsk jesienia z zielonej zrobiła sie sucha .....za dwa tygodnie było ciepło...florovit i stipka ma sie dobrze cudnie rosnie i taka moja historia a wnioski Twoje

To jak jutro pogoda pozwoli to chyba wyjmę łopatkę i pójdę się bawić w ogrodowe zastipowanie
jazzy 21:48, 13 maj 2015

Nie ma perovskiej, ale za to jest buszlandia, piękne bratki, kwiatki i stokrotki, no i las bukowy sie rodzi
Stipa-wypas Podać Ci już adres?
Cmokam
Ewkakonewka 22:02, 13 maj 2015

Jazzy perovska mocy urzędowej jeszcze nabiera hihihi, będzie, będzie tylko muszę pojechać, a puki co jeżdżę tylko nieogrodowo buuuu
Adres dawaj, jutro prawdopodobnie będę wysyłać pakę dla Oli to i Tobie pyknę
Tylko na pw ten adres proponuję jednak
Juzia 07:13, 14 maj 2015

Busz się robi!
Lubię busz