Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pachnący różami, malowany bylinami 17:11, 02 cze 2022

Do góry
Rumianki same się sieją i zostają, chociaż ich zapach nie jest najcudowniejszy

Sekretne życie ogrodu

Pachnący różami, malowany bylinami 17:05, 02 cze 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Ale ładnie się te irysy komponują i lekkość kuklików też super

Dziękuję.

Rozwijają się kolejne irysy.
Mam pierwszą pomyłkę, to nie moje kolory, ale mam koleżankę, której może się podobać, to go dostanie.

A ten mi się podoba

Siewka orlika, cudna, lubię takie pastelowe kolory

Długo kwitnie kosaciec żółty i te jego cudownie delikatne kwiaty

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:41, 02 cze 2022

Do góry
A ten maczek samotny na pożegnanie
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:39, 02 cze 2022

Do góry
Kosaćcie syberica na słońcu ok, ale inne które gdzieś pod drzewami jeszcze nie kwitną

Dereń Kousa ładnie się rozkręca ale Rubrum jakby się zwijał, nie wiem co mu dolega

azalie niechby kwitły jak najdłużej, ten zapach jest super
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:32, 02 cze 2022

Do góry
Białe czosnki nie są tak atrakcyjne jak niebieskie, ale skoro są:
A tak na marginesie mnóstwo czosnków Krzysztofa, te ogromne, gdzieś się zagubiły

Pachnący różami, malowany bylinami 16:31, 02 cze 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Piękne bogactwo flory i fauny Ewo może Ty mi podpowiesz jaką roślinkę wsadzić do ceramicznej donicy, która ma pełnić funkcję oczka wodnego? Myślałam o żółtym irysie, ale został mi doradzony ze względu na szybki rozrost i być może w przyszłości rozbicie donicy celem jego wysadzenia.

Daria, dobrze wodę czyści pistia i lilie wodne.

To jest pistia. Ona swobodnie pływa po powierzchni i glony nie maja z nią szans, ale nie zimuje.

Lilie wodne są nawet takie miniaturki, większych do donic nie polecam. Kupiłam niby do małych oczek, ale im w donicach jest za ciasno. Moje donice maja około 45 cm średnicy.

To jest ta mini mini

Ja mam oprócz tego oczka jeszcze kilka doniczek. W jednej mam tatarak, w drugiej skrzyp, w trzeciej sama przęstkę, a w dwóch lilie wodne.

W tym większym oczku mam zagłębienia na strefę bagienną, więc dokupiłam babkę białą i zobaczymy jak sobie poradzi.

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:26, 02 cze 2022

Do góry
Dzisiaj słoneczny dzień, nareszcie jakieś prace można w ogrodzie robić.
Wycinałam dzisiaj gałązki róż zaatakowane prawdopodobnie przez bruzdownicę. Kupiłam chemię i wieczorem będę pryskać, bo nie chcę utracić wszystkich egzemplarzy jak to paskudztwo się rozwinie.
Polecane Karate i Mospilan 20, może trzeba będzie na przemian opryski robić, a róże już w pąkach, ciekawe czy oprysk nie zniszczy pąków kwiatowych.
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:21, 02 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Ja mam takie 2, co już mija im 9 lat i nie kwitną. Ciekawe czy kiedys zakwitną.

Warto czekać to fakt, ale trzeba regularnie ciąć, a to wcale nie jest łatwe jak się prowadzi gałązki dość wysoko. U mnie dodatkowo jest niebezpiecznie, bo drabinę muszę stawiać tuż przy schodach z tarasu. uff ciekawe jak długo dam radę

A to Dyptam - trzeba uważać przy pieleniu w pobliżu, bo uczula .

Ogród prawie wymarzony … 15:58, 02 cze 2022

Do góry
Myślę sobie „zaś jakieś czosnki wynalazły” a tu google pokazuje, że Wam o bułgarskie chodzi. Mam! W końcu nie jestem w czymś ostatnia To w Biedrze będą na pewno, bo tam je kupowałam one już fajnie wyglądają zanim pękną
A teraz takie warioty
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:55, 02 cze 2022

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:53, 02 cze 2022

Do góry
W ogrodzie jak w perfumerii
Nie ma miejsca gdzie nie pachnie

Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:51, 02 cze 2022

Do góry
Zana napisał(a)

Mrokasiu, piękny ogród miał piękną sesję! Oko - Twoje do łączenia roślin i Zany do ich fotografowania - daje świetny efekt końcowy. Jestem pod wrażeniem obojga oczu a to zdjęcie może śmiało startować w konkursie na udane kompozycje. Ciekawa jestem rabaty bonsai, trudne zadanie, jak dużo masz tam słońca?
Ogród prawie wymarzony … 15:49, 02 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Justyna, te Nectaroscordum zapisałam sobie na liście zakupów jesiennych. Dlatego zapamiętałam. Moje 'Krzysztofy' też wyglądają podobnie jak te rozpoznane przez Irenkę Milkę. Ciekawa ich jestem na żywo, na każdym zdjęciu w necie wyglądają inaczej
MAm wrażenie, że z czosnkami jest tak, że dopóki nie zobaczymy na żywo, trudno je dobrać do konkretnych rabat. Nie tylko kolor jest często przekłamany na zdjęciach, ale trzeba też wyczuć terminy kwitnienia. Teraz wiem, że Krzysztofy z jednej rabaty muszę przesadzić, nie przewidziałam rozrośnięcia się hortensji Annabelle w tak szybkim czasie, a Krzysztofy kwitną późno. W tym sezonie będę musiała do nich zaglądać "na tyły"

Proszę - na żywo mój Krzysztof na mej dłoni

W ogródku Martki 15:09, 02 cze 2022

Do góry
Nie mogę nacieszyć się ogrodem kolejny obchód, tym razem przerwa w kolorach fioletu. Podziwiałam formę przekwitających czosnków Purple Sensation. Z zielonymi wypustkami wyglądają trochę jak wirus spod mikroskopu elektronowego…

Rutewka orlikolistna schowała się za rozpanoszoną szałwią Caradonna.

Czosnki Gladiator stoją bardzo wyprostowane. Zadziwia mnie ten pion.

A tu Purple Rain.

Haniu, śniedki świecą z daleka choć nie są fioletem, to zachwycają!

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:52, 02 cze 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kolory na lewo, prawo i na górze jeszcze Ogród pełen niespodzianek, pooglądałam, nadziwiłam się. Ściana super wyszła, nie marnujecie czasu Czytam o suszy? Nadal nic? Na Mazowszu ostatnio bardzo dużo wody spadło, mam pełne wszystkie zbiorniki, mokrą ziemię. Trzymam kciuki za łagodne opady nad Waszym ogrodem.
Ogród z koniczynką 14:47, 02 cze 2022

Do góry
A tak Bożenko totem wygląda w całości, ha ha
On strzeże truskawek rosnących na stojaku. Ha ha

A ostatnia wichura rozebrała z liści całą świdośliwe

Zacisze Alicji 14:19, 02 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Aktualności z ogródka mojego Taty.
Zaczyna kwitnienie biała piwonia.

Nowy zakup.

. Twój tata posiada ciekawe roślinki w ogrodzie i ma bardzo dobrą rękę do roślin
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:17, 02 cze 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak to fajnie wygląda. Trochę zamknęło perspektywę ale zarazem chce się zobaczyć co dalej
Bardzo mi się podoba.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 14:17, 02 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Chyba trzeba będzie

No to teraz krótkie pytanie.

Miałam bodziszki dawać zupełnie gdzie indziej, ale tak sobie myślę, że skoro one takie tolerancyjne i długo kwitnące, to może lepiej dać je gdzieś „na widoku”. Opcje są takie, żeby dodać je do

1. Hakone i cisów

2. Połączyć z bergenią i szałwią i tym co rosnie pod tym klonem (jedna pashmina i hamelny) co się łàczy z przedłużeniem rabaty i zlikwidowaniem kawałka tego paskudnego trawnika

3. Przed hortensje Magical Mont Blanc Kolmamon

4. We wszystkich wymienionych wyżej miejscach ( jeśli tak, to po ile sztuk wg Was na jedno miejsce przeznaczyć?

Zatrzymałam się na drugim punkcie. Spodobało mi się policzenie w całość - super rabata się zapowiada.
April podbija las... 14:08, 02 cze 2022

Do góry
April napisał(a)
I ciągle spam rodkowy

. Przepiękne widoki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies