Już poogladałam i poczytałam i witam Cię Agnieszko.
Wydaje mi sie, że będzie to dobry sposób doraźnej pomocy, bo jak mi wspominałaś nie będzie to ogród na "całe życie" i po nim nastąpi kolejny.
Tymczasem czekamy na kolejne zdjęcia.
Zwykle w środku zawijaska sadzę pachysandrę, skalnicę zimozieloną (Saxifraga urbium 'Variegata'), tojeść rozesłaną "Aurea". Albo wrzośce. Ale floksy szydlaste też chyba by mogły być.
Dzięki, Danusiu. Trochę się obawiam tych floksów szydlastych, bo jakoś mi nie szły. Wymyśliłam jeszcze macierzankę. Ale nie wiem czy nie lepiej zostać przy skalnicach? Myślę o miejscu nasłonecznionym. Może skalnice będą miały większe szanse na przetrwanie?
Ta bylina ma bardzo ładne liście, nie tylko kwiaty. Jak one się sprawują po przekwitnięciu?
Liście długo są ozdobą, do późnej jesieni. Przekwitłe kwiaty należy przyciąć. Niektóre zawiązują nasiona i te zostawiam dla rozsianiia. Na razie mam dwie dodatkowe nieduże kępusie, jedna z nich zakwitła.
Teraz końcowy post - dedykuję go Danusi
Naszą uwagę jeszcze przed wejściem na halę przyciągnęły nasze ulubione rośliny - cisy i bukszpany
Mieli piękne rzeźby
Tu piękny bonsai z cisa
Czy adres szkółki wzięliście? Sylwia się zaopatrzy
1100 za ten bonsai to tanio
Już Sylwia później odgadła - sama kula z cisa na pniu kosztowała 1100. To na pewno dużo drożej, ale nie zerknęliśmy.
Adresu chyba nie wzięła, bo nikogo przy tym nie widziałem
Danusiu, kiedy znów robicie napad na Bronisze ? bo ja bardzo chetnie z Wami , nawet o 3 rano.
To był szybki tel i siedziałam o 5 rano w komputerze na skowronkach, SMS i jadę, zabrałąm się z Kasią.
Mam nawet fotki ale nie nadążam.
Wybierzemy się oddzielnie
ale Wam zazdroszczę tej mnogości szkółek, sklepów i tego ogromu roślin, które tam są , jest w czym wybierać , więc fotki mile widziane
Naszą uwagę jeszcze przed wejściem na halę przyciągnęły nasze ulubione rośliny - cisy i bukszpany
Mieli piękne rzeźby
Tu piękny bonsai z cisa
Już Sylwia później odgadła - sama kula z cisa na pniu kosztowała 1100. To na pewno dużo drożej, ale nie zerknęliśmy.
Jeju,,,ale wysoki, pasuje jak ulał na kierownika kontraktu albo architekta krajobrazu, ucz się Sebciu, ucz...
Tak sobie Ciebie wyobrażałam. Święto Jabłoni było deszczowe, że też nie zostało odwołane
Bardzo żałuję
Nadal jest okazja do poznania
A te kierunki coraz bardziej mnie kręcą
ło matko")ale poszalałaśTy mnie tam naszczep tych cudeniek i podeślij trochę, albo przywieź lepiejkiedy nad morze zawitasz
Sebka nie poznałabym, Ciebie zresztą też, na każdym zdjęciu inaczej wyglądaszpokaż całość zakupów jak masz fotkę
Wiesz Boguś, że to chyba Sylwia nawet mnie pierwsza poznała - nie było źle
To w bagażniku to jest wszystko + 2 róże z tyłu na siedzeniach
A ja mogę tylko powiedzieć, że połaczyłam się telef. z Sylwią w momencie spotkania Sebka i porozmawiałam przez tel. Z Sebkiem też Ale radochę sobie uczyniłam
Mieli piękne rzeźby
Tu piękny bonsai z cisa