Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Ewa 22:40, 07 maj 2011

Tak tez myślałam , żeby rozjaśnić żółtym
Mam taką trzmielinę, pęcherznicę kalinolistną i tawułę

zbigniew_gazda 22:43, 07 maj 2011

Ewa napisał(a)
Tak tez myślałam , żeby rozjaśnić żółtym
Mam taką trzmielinę, pęcherznicę kalinolistną i tawułę

A czy ta trzmielina traci na zimę liście ? Jest piękna i wygląda mi na duży krzew.
Ewa 22:46, 07 maj 2011

Trzmielina nie traci liści , trochę zmienia kolor, a ja ją przycinam ostro
monteverde 22:51, 07 maj 2011

tego właśnie jałowca lub tawułki Golden Carpet lub Siebolda lub Gold Flame, a znasz krzewuszkę Polkę ona mogła by być gdzieś z tylu ładnie by rozjaśniała
zbigniew_gazda 22:55, 07 maj 2011

No to super jest .Dziękuję Wam bardzo .Przy Waszej pomocy pewnie coś się fajnego urodzi. Wszystko sobie notuję .
Gardenarium 00:43, 09 maj 2011

Zbyszku, trzmielinę "Emerald'n Gold wybierz, płoży się i jest zimozielona. Jałowce i pięciorniki odradzam na te stanowiska, bo widziałam na żywo przecież.

Bonsai to już tylko pozostało wyżwirować, może jakiś głaz położyć dodatkowo go nieco zakopując aby naturalnie wyglądał.

Super ta linia łukiem Ci sie udała, ale masz talent. Za iryskami posadź duże hosty np. Sum and Substance (żółte liście) i "Blu Angel" - niebieskie no i grupę białych gdzieś może uda się"usadzić".
Okragłe liście host bedą ładnie kontrastowały z "mieczami" irysów.

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 07:25, 09 maj 2011

gardenarium napisał(a)
Zbyszku, trzmielinę "Emereld'n Gold wybierz, płoży się i jest zimozielona. Jałowce i pięciorniki odradzam na te stanowiska, bo widziałam na żywo przecież.

Bonsai to już tylko pozostało wyżwirować, może jakiś głaz położyć dodatkowo go nieco zakopując aby naturalnie wyglądał.

Super ta linia łukiem Ci sie udała, ale masz talent. Za iryskami posadź duże hosty np. Sum and Substance (żółte liście) i "Blu Angel" - niebieskie no i grupę białych gdzieś może uda się"usadzić".
Okragłe liście host bedą ładnie kontrastowały z "mieczami" irysów.

Dzięki Danusiu. Dzisiaj biorę się za remont trawy wokół tych rabatek .A jaki kolor żwirku zastosować - jasny czy też taki brązowawy jaki widać na Twoich zdjęciach w wątku "Żwirek i co dalej " . Będę dalej pokazywał co robię i proszę jak będzie coś nie tak to bij po łapkach. Pozdrawiam.
Gardenarium 07:47, 09 maj 2011

Ależ nigdy Zbyszku nie będę Cię biła po łapkach. Ja mam żwirek szary, granitowy, mogą być takie kamyczki okrągłe, one są też ładne i mogą Tobie pasować.

Instagram Ogrodowiska
Ewa 18:06, 09 maj 2011

Co fachowiec to fachowiec! Prawda
Jak dobrze,że jest Ogrodowisko
zbigniew_gazda 19:24, 09 maj 2011

Tak tak Ewo.Co byśmy zrobili bez Szefowej .Danusiu dziękuję za fotki żwirków.Pewnie będę się rozglądał za tym po prawej który ma w sobie trochę czerwonych kamyków. A swoją drogą to ilu chłopów potrzeba aby udźwignąć taaaaki kamień.