Jutro wybieram się na Święto Kwitnącej Azalii do Pisarzowic - mam nadzieję, że nie będzie padać, a jak będzie to też będę - jednak powiedzieli mi dziś, że jeśli będzie ciągle padać to właściciele mogą zamknąć - tego bym nie przeżył Mam nadzieję, że będzie tak pięknie jak w zeszłym roku, a może i lepiej, bo większość rh i azalii wtedy załatwił majowy mróz
Konstancjo - owszem - płotek widziałam Jest bossskiii! I te białe hortensjowe kule - cudo! Moje klimaty - niewątpliwie, ale miejsca u mnie na taką kompozycję niestety nie znajdę Choć hortensje (limelight) już sobie zamówiłam - u ogrodnika i czekam na dostawę
Marzena - dzięki te kaloszki to zupełnie tak naturalnie wyszło, bo były po deszcze tak umazane w błocie, że nie wchodziłam nawet z nimi do domu
nika - no tak - trochę nam się pogoda popsuła...i nawet popadało mocno - z czego na pewno zadowolony był trawnik A i nam nie przeszkodziło to wcale we wczorajszym biesiadowaniu na tarasie
Tu w tle widać rewolucję skarpową
A tak to wygląda:
A tu pod bzem - miejsce na ciurkadełko i bujaną wygodną drewnianą sofkę
Dziekuję za odpowiedź. Może pokażę co mi sie podoba to może jakoś pomoże
Te nadzadzenia w tle są bardzo ładne, chciałabym zachować zielono-białą kolorystykę u siebie
nie mam zielonego pojęcia co i jak posadzić żeby miało to rece i nogi. Wyznaczone miejsce do obsadzenia ma wymiary (przepraszam za okropny szkic ale robiłam tak szybko i syn mi siedział nad głową):
Od tygodnia dokupuję na ryneczku żurawki, wyglądają na citronelki, ale pewności nie mam. Tydzień tamu wzięłam "wszystkie sześć". Zmartwiony sprzedawca powiedział "oj to żółtych już nie będę miał". W tym tygodniu zaglądam: znów ma. No to proszę te wszystkie osiem. Tym razem Pan był przygotowany i mówi: w samochodzie mam jeszcze Ale tym razem ja się nie przygotowałam, bo wydałam pieniądze na pelargonie do donic.
Danusiu Twoja wyobraźnia architektoniczna jest niesamowita. Połączeni holcus mollis z cisem niesamowite. Z przyjemnością skopiuję takie zestawienie.
CUDOWNIE jest w Twoim ogrodzie.
Dzień dobry Wszystkim
Pada od rana,ale jest ciepło.
nadrobiłam zaległości w związku z tym,że z działeczki dzisiaj nici.
Trzeba czasami coś kupiś do jedzenia ,czasami się umyć i ubrać buty inne niż ogrodowe
Pytanko do znawców odmian host.
czy te dwie hosty z foto to ta sama odmiana? czy tylko różnica w wybarwieniu.Bo ja nie mam pojęcia zielonego Fotki robione w tym samym czasie.
Ania Ty masz chyba najlepsze zdjęcia na grodowisku albo na slupie 200 m, skok na nartach albo jaskółka REWELKA!! o ogrodzie nie wspomnę bo mnie zachwyca. Ja moja Droga mam do Cieie prośbę. Cyknę fotkę mojej częśći skalniaczka , który jest jak na patelni, cały czas w słońcu a Ty mi powiesz co mi tam najlepiej urośnie coby było ładnie.
Rozwala mnie Twoja różnorodność w ogrodzie, Twoje chomikowanie jest wspaniałe