Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Wieloszka 08:49, 27 cze 2012

Boćku wspaniale się prezentują wszystkie rabatki - i trawowa i cisowa, ale najbardziej zachwyciła mnie hortensjowa!!! Właśnie mam zgryz, czy nie za gęsto posadziłam hortensje z miskantami, a widzę, że u Ciebie jeszcze gęściej. Pamiętasz jakie są odległości między nimi? A na dolne piętro (w miejsce begonii) dałabym trzmielinę (jak w Ogrodzie z lustrem) albo jasne żurawki.
popcorn 10:02, 27 cze 2012

Kasiu cudnie u Ciebie! Wszystko rośnie i jak ładnie podobierane! Wszystkie rabaty mi się podobają! A fryzjer z Ciebie swietny! Musze swoje bukszpany pociac, ale sie boje...
pozdrawiam!!
coli 11:38, 27 cze 2012

bociek napisał(a)

Cześć Boćku, mam pytanie o matę na ogrodzeniu: jest trzcinowa czy wiklinowa? Jak się sprawdza? Długo już ją masz? Zastanawiam się jak długo one wytrzymują.
Ana 15:23, 27 cze 2012

coli napisał(a)

.

Cudna rabata!!!
bociek 21:08, 27 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Dzień dobry. Ja po raz pierwszy, bo tak sobie dawkuję ogrodowiskowe miejsca, żeby zawału nie dostać. Jeszcze mam dzięki temu wiele do odkrywania! A do Ciebie przygnał mnie post u Danusi, gdzie wraz z życzeniami wysłałaś tę własnie różę. No i to jest to czego ja szukam! Tylko błagam nie mów, że nie masz pojęcia jak się nazywa bo wyrzuciłaś karteczkę z nazwą! Błagam o nazwę! A teraz idę sobie na spokojnie wszystko pooglądać

Agatko, witaj, serdecznie zapraszam A roza to szczepiona na pniu odmiana okrywowa Alba Meidiland. Kupiona na wiosne
bociek 21:12, 27 cze 2012

shrekol napisał(a)
Kasiu ale fajna wyprawę miałaś super tak się oderwać od codziennych obowiązków i odpoczywać w takich fajnych okolicach
Ale fajnei już u Ciebie a ten wielki bukszpan jak dla mnei świetnie już wygląda!!!! No dla takiego białego futra to tylko angielski trawnik żeby się nie ubrudził Trawy genialne no i cisowo-begoniowa rabata równie świetna!!! Mój cis dopiero teraz nowe przyrosty pokazał więc fryzjer na razie zbyteczny

Hej Przemku, bardzo mi ta wycieczka byla potrzebna . A kotu bez roznicy czy legnie w trawniku czy w korze. Nieraz przychodzi taki utytlany, ale grzecznie sie myje. W tym roku ani razu nie byl kapany

Sprawdz na swoim cisie, bo moze tez ma jakiegos wspolnika i dlatego jest opozniony...

Dzieki za komplementy, to jest tak niesamowicie motywujace
bociek 21:14, 27 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Boćku wspaniale się prezentują wszystkie rabatki - i trawowa i cisowa, ale najbardziej zachwyciła mnie hortensjowa!!! Właśnie mam zgryz, czy nie za gęsto posadziłam hortensje z miskantami, a widzę, że u Ciebie jeszcze gęściej. Pamiętasz jakie są odległości między nimi? A na dolne piętro (w miejsce begonii) dałabym trzmielinę (jak w Ogrodzie z lustrem) albo jasne żurawki.

Aga, moje sa posadzone od siebie w odleglosci ok. 80 - 90 cm, wiec dosc gesto, ale ja tak celowo chcialam, zeby szpaler byl. Dolne pietro zostawiam na przyszly rok, sama nie wiem co bym tam chciala
bociek 21:15, 27 cze 2012

popcarol napisał(a)
Kasiu cudnie u Ciebie! Wszystko rośnie i jak ładnie podobierane! Wszystkie rabaty mi się podobają! A fryzjer z Ciebie swietny! Musze swoje bukszpany pociac, ale sie boje...
pozdrawiam!!

Karolina, dzieki serdeczne. Nie boj sie, ja tez sie balam, ale stwierdzilam, ze jak nie wyjdzie to moze w przyszlym roku bedzie lepiej. W koncu nie ma to jak praktyka

Pozdrawiam
bociek 21:18, 27 cze 2012

coli napisał(a)

Cześć Boćku, mam pytanie o matę na ogrodzeniu: jest trzcinowa czy wiklinowa? Jak się sprawdza? Długo już ją masz? Zastanawiam się jak długo one wytrzymują.

Czesc Karolina, witam serdecznie
Mata jest wiklinowa. Mamy ja bodajze 3 albo 4 sezon i na razie jest OK. Troszke juz sie spatynowala, ale nie kruszy sie, jest OK. Pewnie za dwa lata trzeba bedzie wymienic, ale to i tak sporo My jestesmy zadowoleni
monitka 21:18, 27 cze 2012

Bociuś śliczna ta hortensjowa rabata, no cód miód normalnie
Tam są tylko trawy, hortensje i begonie? coś niewyraźnie fotki u mnie widać...