Ja nie mam takich pięknych ujęć jak Kasia, ale też zrobiłam 44 zdjęcia Za mało czasu było Jak widać goście codziennie się "przewijają" Nic dziwnego - jest co podziwiać.
Kolejne dni otwarte w najbliższy weekend. 31.08 - 1.09. od godz 10 do 16. Zapraszamy na herbatkę lub kawę i posiedzenie na ławeczkach lub poleżenie na miękkich trawnikach czy leżakach nad stawem. Mamy akurat wolną sobotę w pracy więc z przyjemnością Was ugościmy wśród kolorów i zapachów. Przypki, ul. Olszowa 7, wjazd od Nadarzyńskiej. Można zakupić pamiątkowe byliny, a także moją książkę z autografem. Zapraszamy
Nie mogłam się doczekać, więc posadziłam:
grab Monument (nie było fastigata, a pani w ogrodniczym mówiła że to jest prawie jedno i to samo) - w necie nic nie znalazłam na temat tej odmiany, możesz coś o nim powiedzieć?
Nie jestem przekonana do tych berberysów, ale posadziłam - najwyżej w przyszłym roku przesadzę - w końcu tym się zajmują ogrodnicy
W rogu przy rynnie, pomiędzy rozplenicami planuję wsadzić Gracilimusa, mam ogromy okaz do podzielenia, więc będzie jak znalazł.
Bluszcz puszczę na stodołę na obu ścianach.
czekam jeszcze na krokusy i potem wysypuję kamień.
Wysyłałam w tym roku bo miałam dużo. Bardzo dużo. Zanim posiałam u siebie. Raczej to odmiana 'Red Army'.
Jak zawiąże nasiona to będę zbierać, zobaczę czy mam zeszłoroczne, zawsze coś by wzeszło.
Trędownik, tak go rozpoznała Ania Słomczyńska podczas wizyty w tamtym roku - wszyscy zainteresowani brali nasiona Ciekawe czy powtórzy ciemne liście, napiszcie.
Ale wyjątkowo łatwo robiło mi się zdjęcia (mimo że południe to nie najlepsza pora dla fotografii) i po raz pierwszy nie mam niedosytu i poczucia, że za mało zrobiłam.