Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:44, 28 paź 2016

Do góry
skoro ja Pergolowa to ty Krocząca chyba że wolisz Natłoczna hahahahhaha
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:10, 28 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marto Krocząca ja jak kupiliśmy działkę to bylam anty w sparwie drzew,M zachwycony bo liści nie będzie. ale jak zaczęłam przygode z forum to tak jakos poszlo i teraz mam 8 dla mnie szok, toz to pół skweru w centrum miasta prawie!

Mam dokładnie tak samo. Jeszcze dwa miesiące temu odmawiałam jakichkolwiek drzew. Teraz mam już 3 i myślę o kolejnych. Żebym miała je tylko gdzie sadzić...
Ogród z pergolą 14:02, 28 paź 2016

Do góry
mam Royality
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:01, 28 paź 2016

Do góry
Marto Krocząca ja jak kupiliśmy działkę to bylam anty w sparwie drzew,M zachwycony bo liści nie będzie. ale jak zaczęłam przygode z forum to tak jakos poszlo i teraz mam 8 dla mnie szok, toz to pół skweru w centrum miasta prawie!
Ogród z pergolą 13:55, 28 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Nie widziałam. Popatrzę potem. Spadam do szkółki

z myśla o mnie też popatrzysz?
Ogród z pergolą 13:54, 28 paź 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Oooo w tym pierwszym artykule jest o dereniu jadalnym nawet, a ja nie chciałam tak prozaicznie ...
I lilaki tam są, i bez czarny i rajska jabłoń

i czeresnia nawet
wybor jest teraz tylko wybrać to które najszybciej da efekt i nie przemarznie u mnie. i muszę jeszcze docztywac o jesiennych przebarwieniach bo niewiem czy pamiętalyscie i czy szybko łysieje
Ogród z pergolą 13:50, 28 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Och! Uwielbiam jak tak hurtem wszyscy wrzucamy Zawalmy Ani wątek
Między klonem a grabem ja dodam kompromis: Klon grabolistny. Chyba w Rogowie był do kupienia

http://www.esveld.nl/htmldiaen/a/accarp.htm

Patrz przedostatnia fota. Prawie jak czeremcha

spoko spoko zołzo wszystko skrzętnie do zeszyciku zapisuję i będe analizować.
klon piękny też wielopniowy i rośnie szybko?
a tak z innej beczki widzialaś jarząbka grabolistnego?cudo!
Ogród z pergolą 13:43, 28 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)
to czytałaś

kruszyna pospolita

parocja, ale to chyba już przerabiałaś

to ładne ale nie wiem co to

dereń syberyjski

osz Ty grubooo
czytam
Ogród z pergolą 13:25, 28 paź 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Dereń kousa?

spełnia warunek przebarwienia ale rośnie powoli według futuregarden, wysokość idealna
i niewiem czy u mnie by nie przemarzł bo to srodek nie osłoniętego jeszcze ogrodu
Ogród z pergolą 13:15, 28 paź 2016

Do góry
Kasia sumaki mam u sasiadów pewnie bez problemy mi odrosty ukopią, tylko tak jak z bzem skoro w skarpetach rabata to roboty będzie

Łucja wszystko oprócz zacienienia bo w nogach trawy więc lepeij żeby azurowe było

Gosia
to jest kalina??wow..zawsze mi sie kojarzyły z takimi wyrosnietymi hortensjami. mus poczytać o niej. masz ją?

Monia a jak szybko rośnie ta stewartia? bo widze dwie odmiany w Rogowie ale ceny wskazują na to ze ta bardziej polecana raczej wolno rosnie...
Ogród z pergolą 12:51, 28 paź 2016

Do góry
Magda ja doswiadczenia mam takie że odrostów mnóstwo, gdyby to w trawniku dac to luzik przy koszeniu ubijasz w zalążku ale jak tam maja być rabaty to mi się nie chce...
Typografka znam fote, mus na żywo te graby zobaczyć bo zachwyt nad nimi na forum ogromny!ale te szpeciele i wogóle... ja strachliwa jestem
Fotografka odpisuj mi na pytania ktore Ci zadaje lepiej. ja ładunek skojarzeniowy mam z lilakami jeden piękne kwiaty i zapach przez miesiąc, okropne pnie. i popieram typografke na blogu fotek tyle co kot naplakał
Łucja ja dużego drzewa na ten środek nie chcę tak do 5m max i napewno podkrzesane będą żeby byl taki lub taki efekt
a może krzew jakiś??
Ogród z pergolą 12:36, 28 paź 2016

Do góry
aha pewnie jak w totka wygram
Kwitnące skarpy 12:02, 28 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wow przepiękny...
długo trzyma takie liscie czy pierwszy przymrozek i łysy?

Do pierwszego przymrozku, ale za rok znów to samo, tylko bardziej
Już pod koniec września zaczyna się przebarwiać:

Nie chcę tu śmiecić Pawłowi w wątku, ale z pewnością warto obejrzeć oczary. Moja ulubiona odmiana "Feuerbach" ma jesienią liście we wszystkich ciepłych kolorach jednocześnie!
Ogród z pergolą 11:27, 28 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Lucja, Iwona serio?? przecież one średnio urokliwe...pień w takim brzydkim kolorze brazowo-zielonym... jedynie kwitnienie jest cudne

Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba
Aniu, ja nie umiem doradzić, bo się nie znam... Nie wiem tylko, czy dałabym na środku trawnika duże drzewo jakiekolwiek... Chyba że masz mega duży ogród... Duże w sensie korony, rozłożystości... Przy szerokiej koronie musisz je dość wysoko wyprowadzić, żeby można było pod nim coś zrobić, czy przechodzić...
Ale jak wspominałem, ja się nie znam... Sama teraz drążę temat wąskich kominkowych. Ale u mnie inne się nie zmieszczą.
Pszczelarnia 10:06, 28 paź 2016

Do góry
piękne zdjęcia, skąd to?
Ewa powiedz te grusze Chanticler to czemu takie polecane?
zmiłorzębami nie pomogę bo sama z drzewami jak wiesz mam problem. to sa powazne decyzje i ja raczej ciebie bym słuchała a nie Ty mnie
Ogród z pergolą 09:54, 28 paź 2016

Do góry
Lucja, Iwona serio?? przecież one średnio urokliwe...pień w takim brzydkim kolorze brazowo-zielonym... jedynie kwitnienie jest cudne
Ogród z pergolą 09:48, 28 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Nie chcę być złośliwa, ale mój jedyny ostały lilak idealnie by Ci pasował do tej ścieżki

Rósł w cieniu pomiędzy krzakami, więc ogołocił się od od dołu i liście ma dopiero na wysokości 2 m, a poniżej jest właśnie "wielopniowy". Co prawda nie przebarwia się spektakularnie, ale za to liście jeszcze się trzymają mocno
Niestety, dopiero w poniedziałek będę mogła pokazać zdjęcie.

hahahah a gdzie złośliwość?
lilaki miałam w starym domu i tez bardzo miło wspominam uwielbiam ich zapach! u sasiadki rośnie piekny wielopniowy napatrzeć się nie mogę..
ale u siebie ich nie chcę, no chyba że gdzies w części mniej reprezentacyjnej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:42, 28 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

on jest żywy??

jak nei spi to nawe tak
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:39, 28 paź 2016

Do góry
Małgosiu przyznam że troszkę nie mam rozeznania w planie ogrodu, miałabys jakies fotki zeby trochę się zorientować co gdzie?
Ogród z pergolą 09:32, 28 paź 2016

Do góry
luzik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies