Mam dokładnie tak samo. Jeszcze dwa miesiące temu odmawiałam jakichkolwiek drzew. Teraz mam już 3 i myślę o kolejnych. Żebym miała je tylko gdzie sadzić...
Marto Krocząca ja jak kupiliśmy działkę to bylam anty w sparwie drzew,M zachwycony bo liści nie będzie. ale jak zaczęłam przygode z forum to tak jakos poszlo i teraz mam 8 dla mnie szok, toz to pół skweru w centrum miasta prawie!
i czeresnia nawet
wybor jest teraz tylko wybrać to które najszybciej da efekt i nie przemarznie u mnie. i muszę jeszcze docztywac o jesiennych przebarwieniach bo niewiem czy pamiętalyscie i czy szybko łysieje
spoko spoko zołzo wszystko skrzętnie do zeszyciku zapisuję i będe analizować.
klon piękny też wielopniowy i rośnie szybko?
a tak z innej beczki widzialaś jarząbka grabolistnego?cudo!
spełnia warunek przebarwienia ale rośnie powoli według futuregarden, wysokość idealna
i niewiem czy u mnie by nie przemarzł bo to srodek nie osłoniętego jeszcze ogrodu
Magda ja doswiadczenia mam takie że odrostów mnóstwo, gdyby to w trawniku dac to luzik przy koszeniu ubijasz w zalążku ale jak tam maja być rabaty to mi się nie chce... Typografka znam fote, mus na żywo te graby zobaczyć bo zachwyt nad nimi na forum ogromny!ale te szpeciele i wogóle... ja strachliwa jestem Fotografka odpisuj mi na pytania ktore Ci zadaje lepiej. ja ładunek skojarzeniowy mam z lilakami jeden piękne kwiaty i zapach przez miesiąc, okropne pnie. i popieram typografke na blogu fotek tyle co kot naplakał Łucja ja dużego drzewa na ten środek nie chcę tak do 5m max i napewno podkrzesane będą żeby byl taki lub taki efekt
a może krzew jakiś??
Do pierwszego przymrozku, ale za rok znów to samo, tylko bardziej
Już pod koniec września zaczyna się przebarwiać:
Nie chcę tu śmiecić Pawłowi w wątku, ale z pewnością warto obejrzeć oczary. Moja ulubiona odmiana "Feuerbach" ma jesienią liście we wszystkich ciepłych kolorach jednocześnie!
Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba
Aniu, ja nie umiem doradzić, bo się nie znam... Nie wiem tylko, czy dałabym na środku trawnika duże drzewo jakiekolwiek... Chyba że masz mega duży ogród... Duże w sensie korony, rozłożystości... Przy szerokiej koronie musisz je dość wysoko wyprowadzić, żeby można było pod nim coś zrobić, czy przechodzić...
Ale jak wspominałem, ja się nie znam... Sama teraz drążę temat wąskich kominkowych. Ale u mnie inne się nie zmieszczą.
piękne zdjęcia, skąd to?
Ewa powiedz te grusze Chanticler to czemu takie polecane?
zmiłorzębami nie pomogę bo sama z drzewami jak wiesz mam problem. to sa powazne decyzje i ja raczej ciebie bym słuchała a nie Ty mnie
hahahah a gdzie złośliwość?
lilaki miałam w starym domu i tez bardzo miło wspominam uwielbiam ich zapach! u sasiadki rośnie piekny wielopniowy napatrzeć się nie mogę..
ale u siebie ich nie chcę, no chyba że gdzies w części mniej reprezentacyjnej