Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

jankosia 13:52, 28 paź 2016

Nie widziałam. Popatrzę potem. Spadam do szkółki
anna_t 13:54, 28 paź 2016

tulucy napisał(a)
Oooo w tym pierwszym artykule jest o dereniu jadalnym nawet, a ja nie chciałam tak prozaicznie ...
I lilaki tam są, i bez czarny i rajska jabłoń

i czeresnia nawet
wybor jest teraz tylko wybrać to które najszybciej da efekt i nie przemarznie u mnie. i muszę jeszcze docztywac o jesiennych przebarwieniach bo niewiem czy pamiętalyscie i czy szybko łysieje
anna_t 13:55, 28 paź 2016

jankosia napisał(a)
Nie widziałam. Popatrzę potem. Spadam do szkółki

z myśla o mnie też popatrzysz?
tulucy 13:56, 28 paź 2016

To weeź sobie rajską jabłonkę, nawet jak opadną liście to owocki będą kolorowe
anna_t 14:02, 28 paź 2016

mam Royality
Anda 14:51, 28 paź 2016

Aniu, a to znasz?
http://pin.it/xYYr0dN

U nas nazywa się to Drzewo siedmiu synów nieba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jankosia 15:24, 28 paź 2016

https://e-clematis.com/pl/p/Heptacodium-miconioides-heptakodium-chinskie/652

Tu jest opis
anna_t 15:24, 28 paź 2016

nie znam, co to jest? zimuje, przebarwia się i szybko rosnie?
Margarete 15:29, 28 paź 2016

Ania, jestem na bieżąco - dobrze ze Makusia cie poprosiła o podsumowanie bo juz sie troche pogubiłam w tym twoim dążeniu do perfekcyjnego ogrodu.....planujesz, przymierzasz się, rozważasz....jak ja ci tego zazdroszcze, ja mam inaczej - widzerosline- zakochuje sie w niej- decyzja szybka - kupuje - a potem martwie sie gdzie ją posadzić - sadze ...i nie zawsze jestem zadowolona, no tak 3 na 2 sadzone rośliny dotrwaja na swoim miejscu - reszte czeka przesadzanie, zeby to jeden raz...

Czytam podpowiedzi i Jankosia pisała o sumaku - u nas na O. piekny egzemplarz ma Syla - Sumak tygrysie oko
Graby mi sie podobaja w każdym wydaniu (praiw) i klony wszystkie a derenia kousa to jzu maiłam w reku na wiosne u "naszej pani trawkowej" ale sie powstrzymałam siłą argumentów moje mamy która wtedy stała obok mnie, inaczej juz bym go miała ..

p.s. ta kalina która pokazywała jankosia jest bossska
a inne podpowiadane drzewa też....dobrze że to nie ja musże wybierac bo bym nie wiedziała co wybrać
Buziaki!
Anda 15:31, 28 paź 2016

anna_t napisał(a)
nie znam, co to jest? zimuje, przebarwia się i szybko rosnie?

Aniu, przeczytaj opis podany przez Jankosię. Zwróć uwagę na zwroty : szybkorosnący, ubarwienie jesienne, do 5 m, łatwy w uprawie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies