Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 09:48, 28 paź 2016

makadamia napisał(a)
Nie chcę być złośliwa, ale mój jedyny ostały lilak idealnie by Ci pasował do tej ścieżki

Rósł w cieniu pomiędzy krzakami, więc ogołocił się od od dołu i liście ma dopiero na wysokości 2 m, a poniżej jest właśnie "wielopniowy". Co prawda nie przebarwia się spektakularnie, ale za to liście jeszcze się trzymają mocno
Niestety, dopiero w poniedziałek będę mogła pokazać zdjęcie.

hahahah a gdzie złośliwość?
lilaki miałam w starym domu i tez bardzo miło wspominam uwielbiam ich zapach! u sasiadki rośnie piekny wielopniowy napatrzeć się nie mogę..
ale u siebie ich nie chcę, no chyba że gdzies w części mniej reprezentacyjnej
anna_t 09:54, 28 paź 2016

Lucja, Iwona serio?? przecież one średnio urokliwe...pień w takim brzydkim kolorze brazowo-zielonym... jedynie kwitnienie jest cudne
Magda70 10:07, 28 paź 2016

makadamia napisał(a)
Nie chcę być złośliwa, ale mój jedyny ostały lilak idealnie by Ci pasował do tej ścieżki

Rósł w cieniu pomiędzy krzakami, więc ogołocił się od od dołu i liście ma dopiero na wysokości 2 m, a poniżej jest właśnie "wielopniowy". Co prawda nie przebarwia się spektakularnie, ale za to liście jeszcze się trzymają mocno
Niestety, dopiero w poniedziałek będę mogła pokazać zdjęcie.

a wypuszcza nowe odrosty z ziemi??
kolezanka ma tez lilaka i nie moze się odrostów pozbyc -wciąz nowe wyłażą.

chociaż ja też mam ale jednopniowego i nie ma zadnych odrostów... I fakt liście jeszcze zielone, mocno gałązek się trzymają
nawigatorka 10:26, 28 paź 2016

Będę nudna grab to trzyma liście nawet zimą.pospolity jak u reni
nawigatorka 10:28, 28 paź 2016

Bulwary wiślane Warszawa
https://www.google.pl/search?q=bulwar+wislany+warszawa&client=ms-android-huawei&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwih3I-Xiv3PAhXpNpoKHYcKAjQQ_AUICCgC&biw=360&bih=559&dpr=2#imgrc=Uw82shKCkhTkKM%3A
jankosia 11:02, 28 paź 2016

Wow! Wy to jesteście odważne z tym lilakiem To jest pierwsze (obok sumaka) drzewko które ma taki naturalnie modny pokrój. No ale jednak oba za bardzo charakterystyczne żeby ktoś początkujący się na nie odważył. Mimo że oba są piękne to niosą ze sobą duży ładunek "skojarzeniowy"

Typografka, wiem kiedy ten klonik kwitnie bo mam, napisałam "większość" ale miło że czuwasz
nawigatorka 11:10, 28 paź 2016

jankosia napisał(a)
Wow! Wy to jesteście odważne z tym lilakiem To jest pierwsze (obok sumaka) drzewko które ma taki naturalnie modny pokrój. No ale jednak oba za bardzo charakterystyczne żeby ktoś początkujący się na nie odważył. Mimo że oba są piękne to niosą ze sobą duży ładunek "skojarzeniowy"

Typografka, wiem kiedy ten klonik kwitnie bo mam, napisałam "większość" ale miło że czuwasz
fotografka skąd mam wiedzieć że masz jak nie pokazujesz?
jankosia 11:25, 28 paź 2016

nawigatorka napisał(a)

Coraz częściej wskazujesz na mnie palcem jak na tę inną bo bez wątku Weź się - jakby to powiedziała moja córa
tulucy 11:27, 28 paź 2016

anna_t napisał(a)
Lucja, Iwona serio?? przecież one średnio urokliwe...pień w takim brzydkim kolorze brazowo-zielonym... jedynie kwitnienie jest cudne

Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba
Aniu, ja nie umiem doradzić, bo się nie znam... Nie wiem tylko, czy dałabym na środku trawnika duże drzewo jakiekolwiek... Chyba że masz mega duży ogród... Duże w sensie korony, rozłożystości... Przy szerokiej koronie musisz je dość wysoko wyprowadzić, żeby można było pod nim coś zrobić, czy przechodzić...
Ale jak wspominałem, ja się nie znam... Sama teraz drążę temat wąskich kominkowych. Ale u mnie inne się nie zmieszczą.
tulucy 11:28, 28 paź 2016

nawigatorka napisał(a)

No właśnie... Całe szczęście, że łatwo tego bloga znaleźć...