Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój ogród pod lasem 08:25, 05 paź 2016

Do góry
Co tu się wyrabia? Hę?

malgol napisał(a)

i plan dalszy i moje brzozy smeciuchy
Mój ogród pod lasem 20:38, 04 paź 2016

Do góry
malgol napisał(a)

Rozchodnik Matrona i turzyca ceglasta

a tu z wrzosami

i plan dalszy i moje brzozy smeciuchy

Myslałam ze do Ursy wlazlam a tu......tez piknie ))))))
Podwórkowa rehabilitacja 19:51, 04 paź 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Przepiękny obraz Jolu. Na zakończenie dodam jeszcze ukochane brzozy z innego ujęcia na foto. Pędzlem co najwyżej drzwi mogę malować Podziwiam ludzi obdarzonych talentem. A Tobie dziękuję za chwile refleksji nad pięknem. Oj poszalałabym nad tym Twoim jeziorem

Może się jakaś okazja nadarzy, choćby przejazdem, w drodze nad morze np. Zapraszam
Podwórkowa rehabilitacja 19:44, 04 paź 2016

Do góry
Przepiękny obraz Jolu. Na zakończenie dodam jeszcze ukochane brzozy z innego ujęcia na foto. Pędzlem co najwyżej drzwi mogę malować Podziwiam ludzi obdarzonych talentem. A Tobie dziękuję za chwile refleksji nad pięknem. Oj poszalałabym nad tym Twoim jeziorem
Ogród na glinie 18:21, 04 paź 2016

Do góry
A teraz kawałek szerokiej na 1 m rabaty do zagospodarowania.
No i myślimy tu o 5 Amanogawach. Po prawej na ulicy rosną 3 śliwy wiśniowe. Po lewej za domkiem wielkie brzozy sąsiada.
A tu po środku rabata do zrobienia. Narazie jest rozsadnik.
Drzewo na parkingu czeka jeszcze do pocięcia na ognisko.
Proszę nie cytować zdjęć, bo chcę je potem usunąć.

Ogród na glinie 18:14, 04 paź 2016

Do góry
A teraz domek z wiatą na samochód. W tle brzozy sąsiada.
Proszę nie cytować.

Tu ma być ogród :) 17:28, 04 paź 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Temat przesadzania brzozy jest mi bliski Tez mnie to czeka bo ściezka wyszła trochę za blisko 2 brzóz. Rady się przydadzą Poczekam aż zrzucą listki i do dzieła

O to dobrze, że nie ja jedna mam takie pomysły
Tu ma być ogród :) 17:26, 04 paź 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)
W sprawie brzozy. Z moich doświadczeń przesadzania mniejszych egzemplarzy niż Twoje.
Przesadzałam na wiosnę po roku siedzenia w ziemi. Żyją, jednak prawie nic nie przyrosły w porównaniu z jedną sztuką, której nie przesadzałam.
Poczekałabym aż same zrzucą liście i wtedy przystąpiła do działania.

O ile w ogóle chcesz je przesuwać?

Zuza, te moje rosną już 1,5 roku. Też myślę, żeby poczekać aż liście zrzucą, mogłabym rabate poszerzyć o jakieś 2 m.
Skarbonkowy ogródek 15:59, 04 paź 2016

Do góry
Dziewuszki moje kochane :*

żyję ale co to za życie

A tak na serio to ogród zszedł niestety na dalszy plan. Zyje w ciągłym niedoczasie zawalona robota. Niestety. Ledwo mam czas żeby trawę skosić. Nic się nie dzieje u mnie wiec nie ma o czym pisać.

Gdzieś tam w międzyczasie zaglądałam do Was ale z telefonu. A ze nie znoszę z niego pisać to i się nie odzywałam. Ale przyznaje ze na bieżąco nie jestem. W grudniu może nadrobię

Z wiadomości ogrodowych: wczoraj, pierwszy raz od sierpnia, udało mi się ukraść aż dwie godzinki na dalsze przygotowanie rabaty pod choiny. I tak sobie radośnie przekopywałam to miejsce ponieważ zarośnięty cały lilakiem popularnie zwanym bzem. Koszmar. Korzen na korzeniu korzeniem podpiera

Przy okazji przekopywania tego terenu naszła mnie bardzo niepokojąca myśl. Czy te choiny dadzą tutaj rade( lub cokolwiek innego). Beda rosły w sąsiedztwie brzozy? A w zasadzie prawie pod nia? Czy automatyczne nawadnianie załatwi sprawę?

Ot i tyle z nowości u mnie

Aaa, no qpe końską przytargałam. Co się w domu okazało , ze z robakami. Taki gratis I nie wiem co mam z nią zrobić bo nic w googlaczu znaleźć nie mogę co to w tym gratisie dostałam

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:06, 04 paź 2016

Do góry
"stratyfikacja"
Toszka! Pobiłaś "azymut"!

Natka, Gosia, Tosia- dziękuję Wam. Czuję, że zrobiłam teoretycznie dla moich Wiklasiowych nasionek ile mogłam. Teraz czas na praktyczne starania o ich rozród

Joanno Dla mnie wniosek z tego płynie taki, że lawenda- podobnie jak BRZOZY - pasuje do wszystkiego Choć połączenie z hostami mnie dziwi, bo przecież lawenda kocha słońce, a hosty wręcz przeciwnie....
Ogród pod lasem 11:30, 04 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Przeleciałam na szybko po ogrodzie.
Trochę rumieńców się pojawia, ale nieśmiało.

Radosne info dla Toszki - zbiory dębowych czas zacząć Cały ogród mam nimi dokładnie wyściółkowany I igliwiem

Wszystkie jeżówki stoją na baczność, mimo ulewy i wichury.

Sango Kaku zaczyna się złocić.

I na koniec hit wczorajszego wieczoru Iwona, malutki urósł!

A u mnie tylko trochę z brzozy się sypie...dęby jeszcze dzielnie trzymaja liście na gałęziach
Fajny masz ten jesienny ogród Bardzo lubie jesień jednak
Tu ma być ogród :) 10:27, 04 paź 2016

Do góry
Temat przesadzania brzozy jest mi bliski Tez mnie to czeka bo ściezka wyszła trochę za blisko 2 brzóz. Rady się przydadzą Poczekam aż zrzucą listki i do dzieła
Tu ma być ogród :) 10:17, 04 paź 2016

Do góry
W sprawie brzozy. Z moich doświadczeń przesadzania mniejszych egzemplarzy niż Twoje.
Przesadzałam na wiosnę po roku siedzenia w ziemi. Żyją, jednak prawie nic nie przyrosły w porównaniu z jedną sztuką, której nie przesadzałam.
Poczekałabym aż same zrzucą liście i wtedy przystąpiła do działania.

O ile w ogóle chcesz je przesuwać?

Tu ma być ogród :) 21:54, 03 paź 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Ja w sprawie brzozy

Przesadzałam 2 swoje jak siedziały w ziemi już chyba 1,5 roku. Męczyłam się tyle ale jak siedziałam na tarasie to dwa drzewka tak się nakładały na siebie że nie mogłam na to spokojnie patrzeć.
oczywiście akcja pod nieobecność M. bo popukałby się w czoło patrząc jak przesuwam drzewa o 45 cm w prawo...
Korzenie okropne ale dasz radę

I tu mi się tez przypomniała moja akcja wykopywania wisni Umbraculifera, którą M mi pomagał posadzić po czym ja po tygodniu (tez pod jego nieobecność ) wykopywałam i podnosiłam o - uwaga! - 20 cm bo nie zgadzała mi się wysokością z sąsiadującą...

Pozdrawiam wariatów ogrodowych !

Dziękuję Beatko za ten wpis, od razu mi dodałaś odwagi a pamiętasz może jaka to pora roku była, gdy akcja przesadzanie miała miejsce?
Tu ma być ogród :) 21:50, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Edyto według mnie to każde drzewo można przesadzić jeżeli zrobi się to odpowiednio i w dobrym terminie, ale na pewno takie drzewo sezon odchoruje. Asia nawigatorka wiosną chyba nawet przywoziła wykopane wielkie brzozy tylko, że pospolite.
Chociaż wiesz ja specjalistą nie jestem i sam bałbym się takiej operacji.
Zazdroszczę niechcianego trawnika, bo u mnie nikt nic przy nim nie robi, a bronią jak złota w skarbcu

Musze, poszperać na forum, czy ktoś się podejmował takiej karkołomnej operacji, coś u Marzenki z brzozami było, ale już nie pamiętam dokładnie co i jak.

Faktycznie fuksiara ze mnie, że tylko rok trwała eMowa fascynacja trawnikiem
Tu ma być ogród :) 21:47, 03 paź 2016

Do góry
Ja w sprawie brzozy

Przesadzałam 2 swoje jak siedziały w ziemi już chyba 1,5 roku. Męczyłam się tyle ale jak siedziałam na tarasie to dwa drzewka tak się nakładały na siebie że nie mogłam na to spokojnie patrzeć.
oczywiście akcja pod nieobecność M. bo popukałby się w czoło patrząc jak przesuwam drzewa o 45 cm w prawo...
Korzenie okropne ale dasz radę

I tu mi się tez przypomniała moja akcja wykopywania wisni Umbraculifera, którą M mi pomagał posadzić po czym ja po tygodniu (tez pod jego nieobecność ) wykopywałam i podnosiłam o - uwaga! - 20 cm bo nie zgadzała mi się wysokością z sąsiadującą...

Pozdrawiam wariatów ogrodowych !
Tu ma być ogród :) 21:30, 03 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Edytko- dziękuję bardzo za zdjęcia brzozowej- Ciebie może drażni to, czy owo, ale dla mnie jest super- ja tam żadnej siatki zielonej nie widzę Widzę natomiast piękne brzozy i piękną rabatę!

Właściciel ogrodu zawsze najbardziej krytycznie patrzy na niego, cieszy mnie, że jak ktoś inny ogląda to słabe strony nie wychodzą na pierwszy plan.
Mój zakątek - początki 20:11, 03 paź 2016

Do góry
Hi, hi, a pisałam ci o drzewku w rogu na 34 stronie
Miłorząb mi tam nie bardzo pasuje. Po lewej stronie będzie rząd ciemnych drzew, więc tu faktycznie coś zielonego by się przydało.
Ja bym tam wąskiego serba widziała albo buka Dawyck Gold, ale generalnie chyba coś węższego i wyższego, żeby Ci miejsca dużo nie zabierał. A brzozy odmianowe, no, też do rozważenia. Białe pnie...
Ha, masz o czym myśleć.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:28, 03 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Reniu, Iwi- widziałyście źródło, czy nie ma takiej potrzeby, bo to zaufane źródło?
Wysyłkowo czy z odbiorem własnym? Jest coś, co fajne może być dla mnie? (np. Brzozy albo derenie? Albo inne inszości ładne?
A Ty chcesz do Karoli też jechać? Zapytaj jej może co ma
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:46, 03 paź 2016

Do góry
Reniu, Iwi- widziałyście źródło, czy nie ma takiej potrzeby, bo to zaufane źródło?
Wysyłkowo czy z odbiorem własnym? Jest coś, co fajne może być dla mnie? (np. Brzozy albo derenie? Albo inne inszości ładne?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies