Sylwia ta magnolia ma tak co roku...jesienią tylko kolor pąka jest mocno ciemniejszy
i na różowo kwitnie jeszcze hortensja kosmata chocolate, a właściwie to tak bardzo długo utrzymuje swoje kwiaty
Dziękuję Magnolio Bardzo to miłe jest usłyszeć takie słowa od Ciebie.
W rabacie jeżówkowo-ciemiernikowej pokładam spore nadzieje, oby mnie nie zawiodła. Magnolio, za plecami jeżówek planuję trawy. Mam dużo Morning Light, czy pasowałaby tutaj? Jeśli nie, to jaką powinnam posadzić?
O ciemiernikach wiedziałam, że lubią odkwaszanie (karmię je pokruszonymi skorupkami jaj), o jeżówkach wiedziałam że nie lubią kwaśnej gleby. Czyli im też skorupek będę dawać Bardzo dziękuję za tę radę
lubię Twój ogród. I kadry z niego.
I drewniany gabion, i wychylającą się zza niego ścianę z bluszczem- laurowiśnia podsadzona citronekami przed nią super- będą pięknie grać zielenie.
Zgrabnie komponujesz miejsca w ogrodzie.
Nowa rabata jeżówkowo- ciemiernikowa świetna. Wiesz, że i ciemierniki i jeżówki lubią odkwaszanie?
Czyli już 3 lata temu tez już ich nie było? Właśnie chodziło mi o to żeby porównać ten ogród z Danusi fotkami bo to jest największa zmiana w ogrodzie no i że nie ma szkółki .
Pewnie warto tam wrócić bo zapewne ten ogród się stale zmienia z różnych powodów.
Warto też się przygotować do rozmowy z Aniją bo ona chętna jest żeby opowiadać .
a własnie mi brakowało tych charakterystycznych fal ...o kurcze nie wiedziałam...a one robiły świetny efekt
Holandia to jednak bagienny i mokry kraj ...w Polsce na mokradłach sadziło sie wierzby dla osuszenia terenu ...tylko ze wierzby do ogrodu tej klasy nijak nie pasuja...co tu duzo mówic mało gdzie pasuja stylistycznie
Miro, piękna opowieść ze zdjęciami.
Ja byłam tam 3 lata temu i koniecznie muszę wrócić.
Z tego co wiem nie ma już falujących ekranów cisowych- wygniły któregoś mokrego sezonu.Kiedy my tam byliśmy, Anja mówiła, że kilka pomp pracuje prawie non-stop, żeby osuszać teren.