Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

magnolia 13:25, 20 paź 2016

abiko napisał(a)
Piękny ogród Magnolia, ja również skorzystam z doradzenia w sprawie molinii.
A drzewo koło domu to?

Niezmiennie mnie Twoja lawenda zachwyca

To grab zastany na terenie jako siewka.

dzięki Abiko

Makao- korzystam z tego, że Gosia jest miła i kochana
magnolia 13:27, 20 paź 2016

Ewalm- no własnie, dom pod stolicą to jedno z bardziej 'ryzykownych' pomysłów.
magnolia 13:29, 20 paź 2016

ewalm napisał(a)
Gosiu, ono jest jak taki mały diabełek - to poroże
Bardzo u Was ładnie.

dobre określenie- faktycznie mały diabełek.
Fajnie bardzo
bdan 13:31, 20 paź 2016

Gośka nadrobiłam Twoje jak zwykle "niebanalne" wojaże, pospacerował w jesiennym ogrodzie i oczywiści przy okazji w ogrodzie Magnolii, oba ogrody cudne, więc co tu więcej o nich pisać.
Żałuję, że u Kapiasa mnie nie było i nie miałyśmy okazji się spotkać.

O Agniechy czytam o przemyśleniach odnośnie planów sadzeniowych pomidorków na przyszły rok. Masz w tym temacie jakieś swoje typy po minionym sezonie, szczególnie interesowałaby mnie jakaś polecona odmiana papryki. Jak miałam Robertę i Robertinę i było ok, ale nie mam porównania z innymi, bo to mój debiut na polu papryk
LeniwaOla 13:48, 20 paź 2016

ewalm napisał(a)

Ooo, właśnie. Mogłabym się pod tym podpisać obiema rękami. I niestety teraz jest ten czas wyrzutów sumienia.

Dziękuję dziewczyny. Trapi mnie co chwilę, że przecież mogliśmy pod lasem i byłoby cuuuuudnie. Ale po takich opiniach myślę, że może jednak mrowisko nie było złym wyborem. Ze względu na dzieci właśnie tak wybraliśmy. Cociaż może na obrzeżach dużej wsi, też byłoby dobrze... Jak mi dzieci wyrosną, to się przeniosę pod las . Taaaa pewnie nie, bo będę chciała mieć blisko do kardiologa i ortopedy .

Gosia Ty pod Pszczyną mieszkasz co nie? Jak to widzisz? Pomijając, że masz blisko w góry, co już winduje Cię na szczyty moich marzeń.
ewalm 14:24, 20 paź 2016

LeniwaOla napisał(a)

Dziękuję dziewczyny. Trapi mnie co chwilę, że przecież mogliśmy pod lasem i byłoby cuuuuudnie. Ale po takich opiniach myślę, że może jednak mrowisko nie było złym wyborem. Ze względu na dzieci właśnie tak wybraliśmy. Cociaż może na obrzeżach dużej wsi, też byłoby dobrze... Jak mi dzieci wyrosną, to się przeniosę pod las . Taaaa pewnie nie, bo będę chciała mieć blisko do kardiologa i ortopedy .

Gosia Ty pod Pszczyną mieszkasz co nie? Jak to widzisz? Pomijając, że masz blisko w góry, co już winduje Cię na szczyty moich marzeń.

Do kardiologa i ortopedy to akurat mam blisko, bo mój las to tak jakby w mieście jest, tylko do roboty daleko I z dziećmi na angielski. No i małoletni muszą się przejść pieszo do autobusu jak jadą do szkoły (i tu już mam pewne wyrzuty sumienia). Ale jak tak się nad tym zastanowić to bezruch zabija a od przebiegnięcia się kilometr z plecaczkiem to może zdrowsze kiedyś będą? Skupiam się na tej myśli
Ja nie chciałam w mrowisku, wolę wariant pod lasem razem z jego minusami, ale to wszystko kwestia prywatnych priorytetów.
abiko 14:29, 20 paź 2016

magnolia napisał(a)

To grab zastany na terenie jako siewka.

dzięki Abiko

Hmm a wygląda jakbyś go prowadziła jakoś, robisz tak, czy sam się tak układa?
magnolia 14:53, 20 paź 2016

abiko napisał(a)

Hmm a wygląda jakbyś go prowadziła jakoś, robisz tak, czy sam się tak układa?

tak, tnę mocno raz, czasem dwa razy w sezonie
anna_t 16:12, 20 paź 2016

Gosiu ty chyba najwieksza specjalistka wnętrzarsko na forum, podpowiedz mi proszę jakieś wypełnienie między blat a szafki wiszące kuchenne? bo myślałam o panelach sciennych z Ikei ale może znasz coś ciekawszego i taniego bo to mieszkanie pod wynajem
malkul 16:29, 20 paź 2016

anna_t napisał(a)
Gosiu ty chyba najwieksza specjalistka wnętrzarsko na forum, podpowiedz mi proszę jakieś wypełnienie między blat a szafki wiszące kuchenne? bo myślałam o panelach sciennych z Ikei ale może znasz coś ciekawszego i taniego bo to mieszkanie pod wynajem

pw