Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:22, 10 lip 2012

Do góry
Nie będę się rozpisywać, bo wszystko co chciałabym napisać zostało napisane. Pod wszystkim się podpisuję i bardzo, bardzo dziękuję.
Mój kawałek raju 15:17, 10 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ania, ile ty masz kwiecia i to takiego co nie znam; nazwa wątku jak najbardziej adekwatna, podziwiam i zachwycam się

dziękuję Irenko
Nasz mały, zielony świat. 15:04, 10 lip 2012

Do góry
I jeszcze trochę roślin ozdobnych, lawenda karmi mnóstwo pszczół i trzmieli (mam już 72 krzewy

Duma mnie rozpiera, jak patrzę na moją pierwszą hortensję

I trawy też cieszą oczy:
Mój kawałek raju 15:01, 10 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Witaj Aniu!!!!
jakiez pieknosci pokazalas...ja niby maniaczka hortensji ( najlepeij bialych) i tutaj sie nie zawiodlam ale reszta i jeszcze ta roza...no cudna, jakiz piekny kolor, nie biala ale co tam...no po prostu PIEKNA!!!!
oj ja chyba swoj swiatopoglad w sprawie ulubionych kolorow zaczne po woli zmieniac...!
pozdrawiam i sciskam!!!!

Beatko to Hortensja Hydrangea Together You and Me mam ją 2 rok rośnie sobie w donicy
a teraz też rozkwita Hortensja wiechowata 'Le Vastervival'
Nasz mały, zielony świat. 14:59, 10 lip 2012

Do góry
I jeszcze dla ciała, pomidorki, na razie zielone jak trawa, ale już widac różnorodność odmian:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:58, 10 lip 2012

Do góry
Michael napisał(a)

to sie nazywa taras !!! a nie to coś co ja mam arachityczny taras

nie przesadzaj masz fajnie i przyjemnie i jak córcia podrośnie, to jeszcze wiele zrobisz o ile mała nie wykończy ,,pyskowaniem'
Nasz mały, zielony świat. 14:57, 10 lip 2012

Do góry
Tutaj młodziutka rabatka różano-lawendowa przy wykuszu, mam nadzieję, że róze przezimują.

Inne kwiatki, zachwycający swoim pokrojem kwiatek dębika ośmiopłatkowego i początki kwitnienia jeżówek.

A tu coś dla ciała - świdośliwa, pyszne owoce, takie jak borówki.
Nasz mały, zielony świat. 14:52, 10 lip 2012

Do góry
Monisiu, odpuściły, nie miały wyjścia, taka Hiroszimę im Decisem zgotowałam, że musiały przejść do lepszego świata.

Przeszłąm się z aparatem po ogrodzie, żeby uwiecznić roślinki i mieć materiał porównawczy na następne lata. fajnie się patrzy na zachodzące zmiany w kolejnych latach.

Trochę kwiatków w pełnym rozkwicie - liliowce, słoneczniczek, penstemon.

A tu moje róże, te największe, bujnie obsypane kwiatami wiosną ścięłam przy ziemi, wyglądąły wtedy na całkowicie matrwe.
Ławka w ogrodzie 14:37, 10 lip 2012

Do góry
Ale to drzewo "ściśnięte":

I jeszcze raz klasyka:

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:36, 10 lip 2012

Do góry

A teraz trochę dzieł z mojej domowej galerii. Nieraz tęsknie za zimą i ogniem w kominku, bo to jest jedyny czas, kiedy moge igłą wyczarowywać takie obrazki.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:28, 10 lip 2012

Do góry
nie wytrzymalam i zerknęłam i ceny są chyba niższe niż w Pl Super
Będę rozmawiać z M....

To pochwalę się jeszcze moją pierwszą "zarobkową" pracą - okładki na zamówienie, format B5 i okładka na przepiśnik format A5...uff...."klientka" zadowolona

Żeby nie było, że znów nieogrodowo - okładki w różyczki

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:28, 10 lip 2012

Do góry
A to na potwierdzenie, że mam zdolnych chłopaków.

Dzisiaj wogóle mam dobry dzień - mój synek o 6.10 wpadł do sypialni z widomością, że dostał się na Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny. Kierunek - architektura krajobrazu. Czekał na necie do drugiej w nocy na listę przyjętych i rano zrobił mamie pobudkę.Nawet sobie nie wyobrażacie jak się cieszę. Radość tym większa, że dziecię z tych zdolnych ale leniwych. Mam nadzieje,że kiedyś zrobi porządek w tym moim nieogarniętym bałaganie.

Tutaj kiedyś będzie studnia. Teraz pod tymi kamieniami zbiera sie deszczówka z dachu. Cebrzyk znaleźliśmy na spacerze.

Ławka w ogrodzie 14:27, 10 lip 2012

Do góry
Angielska klasyka: ławka wg projektu Lutyens`a

Taka znalazłaby miejsce w moim ogrodzie od razu:
Rododendronowy ogród. 14:24, 10 lip 2012

Do góry
Bożenko, ja też przybiegłam do Ciebie z życzeniami z okazji tysiączka. Powodzenia, zdrowia, radości z ogrodu i oczywiście następnego tysiączka
Ławka w ogrodzie 14:22, 10 lip 2012

Do góry

A to otoczenie ławki zwróciło moją uwagę - piękne nasadzenia.

Ogród z perspektywą na przyszłość 14:17, 10 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Rabata frontowa się rozrasta

w ekspresowym tempie rośnie, aż się wierzyć nie chce, że dopiero była tworzona!
Kolorowy ogród na piasku 14:13, 10 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)
Maju, Sebku

By było nie tylko różanie, rabata z liliami azjatyckimi

ależ bajecznie kolorowo! tego u mnie chyba brak! no podpatruję i uczę się
Ogród w Holandii 14:12, 10 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Przy okazji drobne zmiany wokół bukszpanu:

I jeszcze raz odnowiona ławeczka wraz z rezydentką:

cudne te twoje metamorfozy i jednak ciągle coś się zmienia a ławeczka mnie wciąż zachwyca
mam podobną, brak jej części, ale też ją odnowię, dorobimy cos aby stała i będzie jak u ciebie
a stac będzie w kąciku medytacji ha, ha!
Ławka w ogrodzie 14:11, 10 lip 2012

Do góry
Ławki w ogrodach angielskich:

Blaski i cienie nowego życia 13:57, 10 lip 2012

Do góry
Witam Danusię oraz wszystkich Uczestników Ogrodowiska.

Przeglądam forum bezimiennie już od kilku miesięcy i nie miałam do tej pory odwagi stworzyć własnego wątku. Trafiłam tutaj dzięki ofercie Gardenarium odnalazionej w internecie w poszukiwaniu pomysłu samodzielnej realizacji własnego ogrodu. Styl Danusi i jej Gardenarium jest tak fantastyczny i przyjazny duszy człowieka, że wracam co chwilę aby podpatrwać, czegoś się nauczyć i nasycić zmysły wspaniałymi obrazami.

Podziwiam również wątki i ogrody innych. Jestem zachwycona ogrodem i dbałością Dominiki, pomysłami w różanym ogrodzie Ewy, wiedzą i poradami Sebka. Podziwiam ogromną pracowitość i twórczość Grażynki z Zielonej Krainy. Podoba mi się eksperymentalny ogród Beaty. Byłam w ogródku Niage, w Pszczelarni oraz w ogródku Aldony.

Spotkałam na forum Polę nową ogrodniczkę z okolic Bielska-pozdrawiam serdecznie. Mieszkałam w Bielsku 40 lat i od 10 miesięcy mieszkam w swoim domu na obrzeżach miasta. Mówię że mieszkam na wsi i zaczynam korzystać z jej uroków. Dom i otoczenie mam w ciągłej budowie, w tym wiele prowizorek. Marzenie o skończonym domu i jego otoczeniu musi potwać jeszcze wiele lat.

Śledziłam z uwagą jak powstawał ogród Lenki i jak wszyscy z zaangażowaniem brali w tym udział.
Dzięki Wam nabrałam odwagi aby pokazać blaski i cienie ze swojej przyszłej rezydencji

Na skromny początek chciałam poprosić o pomoc w stworzeniu niedużej rabaty -jako prezent dla mojego męża na imieniny- w tydzień.

Mam tło 7 tui szmaragd i chciałam przed nimi posadzić Rh 3lub 5sztuk lub w połączeniu z hortensją białą, ewent. cyprysiki złote o owalnym kształcie.Przed nimi RH Yakushimanum Daniela i Fantastica i wrzosy lub żurawki. Słońce pada tam od wschodu do wczesnego południa i potem trochę popołudniu. Bardzo podobają mi się kulki bukszpanowe lecz mam dużego psa i wiem że buszpan nie może być u mnie na pierwszym planie.
Spróbuję teraz dodać ten fragment z tujami który chcę ubarwić oraz ogólny widok przy wjeździe głównym. Nie wystraszcie się obecnym stanem,powoli będą następowały zmiany.Oczywiście będzie musiał mój mąż usunąć wannę i smołę na inne miejsce. Swoją przygodę będę misiała również rozpocząć od zakupienia narzędzia do kancików ze sklepu Ogrodowiska. Proszę o prostowanie błędnych lub niepotrzebnych pomysłów.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies