Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 20:53, 04 cze 2012

Do góry
no i czas pokazać zmiany w warzywniaku.
Truskawki młode więc szału nie ma. Fasola siana 3krotnie i nic. Ale znalazłam winowajcę więc jutro sieje po raz kolejny.
Ogórki dosiewane bo w połowie maja trafił je mróz i pod fliselina pomarzły.
Pomidorki dają rade choc nie sa tak ładne jak u Monteverde.
Najlepiej rosną sałaty i rzodkiewka.
Aha i mam jakiegoś amatora na stewię i mięte, ciągle mi podgryza czubeczki.

Ogród zapachów u Jasi 20:47, 04 cze 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)

Tę część przedogródka o tej porze roku lubię najbardziej

Fragment rabaty różanej

Też bym lubiła gdyby była moja. Podziwiam jak zwykle. Piekny masz ten ogród.U mnie też kwitnie dyptam ale tych niebieskości nie mam, to jakies dzwoneczki, czy te niziutkie?
Ogród z przeszłością 20:45, 04 cze 2012

Do góry
Jolu i ja speszę z gratulacjami

Zielono mi! 20:43, 04 cze 2012

Do góry
Grażynko gratuluję 100 stronek

Hirutkowy raj:)) 20:42, 04 cze 2012

Do góry
hahhaha ale fajny sprzecik

Gratuluję 100

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 20:41, 04 cze 2012

Do góry
dziś zrobię mały wpis.
Po pierwsze moje ozdoby do ogrodu, wyglądaja na stare, a na pewno mi się podobają:
Kupiłam na gratach za 10 zł

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:41, 04 cze 2012

Do góry
Boćku gratulejszyn

Hirutkowy raj:)) 20:40, 04 cze 2012

Do góry
Krysiu serdecznie gratuluję setki

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:37, 04 cze 2012

Do góry
Boćku serdeczne gratulacje na setkę

Ogród zapachów u Jasi 20:30, 04 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Jasiu, New Dawn Ci odrosnie. Gorzej z moją ledwo dyszy, bo to jej już drugie poważne przemarznięcie. Muszę za nową się rozejrzeć i w lepszym miejscu ją posadzić
Program nie działa od południa. Beż niego, jak bez ręki

Basiu New Dawn już powoli odrasta, ale ganeczek bez róży wygląda smutno.
Aniu większość piwoni ( za wyjątkiem rosnących w przedogródku ) ma dużo pąków kwiatowych i zapowiada się bogate kwitnienie.

Tę część przedogródka o tej porze roku lubię najbardziej

Fragment rabaty różanej

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:30, 04 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zajęłam sobie miejsce to teraz spokojnie mogę kwiatka poszukac a potem na setke odśpiewac ,,sto lat" i życzyc następnych setek.I nawet zdjęcia jak na zawołanie zaczęły się wgrywac.

Bogdziu, dziekuje Ci serdecznie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:29, 04 cze 2012

Do góry
shrekol napisał(a)
Kasiu ja tam oczyma wyobraźni już widzę ta Twoją skarpę jak trawy dadza zcadu i żurawki ale będzię pięknie. A trawiasta rabata ful wypas!!!!

Oooo i gartuluję 100-tki

Mam nadzieje, ze dadza czadu Dzieki Przemek Milo mi, ze zagladasz.
I dziekuje za gratulacje
Książ 20:27, 04 cze 2012

Do góry
Ja byłam na początku maja w czasie wystawy kwiatowej. Wystawa bonsai robiła też wrażenie

I jeszcze jedno, nie mogę się oprzeć

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 20:21, 04 cze 2012

Do góry
nika napisał(a)
Wraz z ładną i ciepłą pogodą odeszły moje chęci do prac ogrodowych... no nic nie poradzę na to, że jestem strasznie ciepłolubna i gdy za oknem wiatrzysko i przenikające zimnem powietrze, to ciężko zmusić mnie do wyjścia
No ale trochę się przemogłam i posadziłam zakupione ostatnio wierzby i tawuły... Chociaż tyle

Nika jak to ślicznie wygląda Tak równiutko, tak dopasowanie......pięknie to wymyśliłaś Troszke słoneczka widać na zdjęciach Tobie i sobie życzę ładnej pogody Ja również wolę jak jest cieplutko, w zimę natomiast uwielbiam śnieg - ale tfu tfu, gdzie ja tu o zimie.chyba sie zapędziłam.Wszyscy chcemy zobaczyć nasze roślinki w pełnym rozkwicie, pełne przyrostów.....a ja .....
Ogródek Hanusi po zimie 20:19, 04 cze 2012

Do góry
IIrciu,Małgosiu,Agatko,Irenko,Alinko,Zbyszku,ja tu na trawniku się wyżywam dzisiaj, a wątek żyje beze mnie ,i tyle gości zawitało do mnie! Dzięki!
Piwonie białe i karminowe ociągają się z kwitnieniem,jednak chłody dały się im we znaki.
Czego nie mogę powiedzieć o mszycach.Te hulają po ogrodzie gdzie im się podoba,Koper,naparstnica rumian, róże, kalina -nic nie jest od nich wolne,Wojna wypowiedziana,dziś pierwsze natarcie Decisem.

Trawnik skoszony,bo już zaczynał kwitnąć.
No i opowiem wam historię pewnego siewu.

Jak zwykle wiosną w szklarni ,bezpośrednio w ziemi wysiewam jednoroczne,żeby je w maju wysadzać na rabaty.Opisuję wsadzam ,patyczek z kartką i czekam. Powschodziły mi wszystkie wysiane .Ale jedna kartka chyba zmieniła miejsce,,podczas podlewania. No i popikowałam do małych doniczuszek to ,co miało napis nachyłek kolorowy./nasiona od sąsiadki/. Cały czas je za takie uważam,bo nie znam młodych kwiatków.Ale dziś zwątpiłam...... Zobaczyłam malutkie kłoski.Do kwitnienia im jeszcze daleko,ale zaczęłam się zastanawiać,że siałam też lawendę,a jej nie mam na rozsadniku.Może to ona?
W każdym razie,cokolwiek by to nie było.... cieszę się z nowych roślinek na rabacie.Bo już siedzą wysadzone,i dobrze się mają.
Pozdrawiam wieczorową porą.
Dzisiejsze zdjęcia będą później,jak się ogarnę.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:14, 04 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A tu pociecha dla wszystkich obawiających się cięcia bukszpana, w szczególności starego.
W przechowalni stoi taki brzydal, którego obiecłam uformować przyjaciółce. Brzydal ma dwie łyse łodygi, które od roku przycinam. Po każdym strzyżeniu będę dokumentować postępy

A tak wygląda bukszpan który 4 lata temu był podobnym brzydalem.
Nie mogę się zdecydować, które małe kulki wyciąć, bo ma ich za dużo !!!
Notabene czego go w tym tygodniu kulkowanie

Wszystkie stare bukszpany wyszabrowane z zaniedbanego ogródka sąsiadki teściowej A ile szczepek na obwódki u tesciowej oszabrowałam

A ja tak się obawiam cięcia bukszpanów........mam stres że jak za dużo obetnę - nie odrośnie, nie zagęści się.....te zdjęcia Marzenko chyba mnie przekonały
Jeśli natomiast chodzi o tuje, cyprysiki to jakoś nie mam stresu.........mogę ciąć bez stresu - nie wiem jak to jest
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:06, 04 cze 2012

Do góry
ell napisał(a)
Dzisiaj rozkwitły niespodzianki
Byłam przekonana, że to niebieskie iryski

fajna ta odmiana irysów. Nie chcesz Elu zrobić machniom na jesieni?
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 20:03, 04 cze 2012

Do góry
monika_k napisał(a)
Witam, od kilku tygodni cały czas myslę o jakiejś ciekawej aranżacji przed domem. Dzisiaj po raz pierwszy odkryłam Ogrodowisko. Jestem pod wrażeniem Waszych ogrodów. Ja niestety muszę stwierdzić, że jestem zielona w temacie. Mam dwojkę malutkich dzieci i puste "pole" przed domem, które wpędza mnie w kompleksy. Staję się to przyczyną mojego złego nastroju.(( Miejsce przed domem jest niewielkie, bardzo słoneczne. Trawa, która tutaj rośnie mimo podlewania usycha . Jedynym rozwiązaniem będą kamyczki i kora. I dalej moje pomysły spełzaja na niczym . Nie wiem kompletnie co posadzić. Nie znam się na roślinach, krzewach. Mam wrażenie, że to małe poletko nigdy nie będzie miejscem które będzie robilo wrażenie.
Czy mogłabym liczyć na pomoc z Waszej strony?Czy ma ktoś podobny układ?

Witam Cię serdecznie Moniko, napewno poradzimy na twój problem, na forum jest sporo fajnych osób które służą pomocą. Załuż wątek i umieść na nim kilka zdjęć podaj wymiary i wtedy będziemy Ci doradzać
Prostowanie dużego świerka 20:02, 04 cze 2012

Do góry
goniak napisał(a)
Musisz nabić mocny, gruby kołek drewniany lub metalowa rurkę w pewnej odległości od drzewa i zrobić odciąg .
Należy to jednak robić stopniowo, z wyczuciem a nie na raz.
Co pewien czas napinaj linkę coraz bardziej i drzewko powoli będzie wracało do pionu.

Świerk ma pień około 20 cm średnicy. Metalowa rurka lub kołek drewniany musiałby być naprawdę spory, podobnej średnicy, tylko jak taki skombinuje to potem jak go wbić, takiego ogromnego? Myślałem o czymś takim, na dole są kotwy, i napinacze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies